Widok
Nic nie wiem oficjalnie, tylko od znajomych.... Chodzi właśnie o paliwo. Ten wójt powinien iść w odstawke, byłam u niego na rozmowie 3 razy, B agatelizowal mnie, od razu pytał czy działam w jego komitecie... Czyli, czy jego popieram. Nie pomógł mi w niczym, nie ingierowal w to o czym jemu mówiłam... Zlał... Po prostu ma na nas mieszkańców wysłane....
Wójt to Pan i Władca - Pewniak ma racje AutoSeba to jego przykrywka na wszystko. Wójt obecnie zajmuje się wszystkim tylko nie gminą czyli deweloper (buduje bliźniaki na granicy Bojana i Kielna), agenta nieruchomości (kupuje i sprzedaje za bezcen od nieświadomych rolników ziemie), obrót paliwami, budowami dróg (firma Kruszywo odpala mu część za wygrany przetarg), obrót kruszywem (ma na słupa własną żwirownie) itd.
Na pewno gość nie jest czysty, smród ciągnie się za nim już od czasu afery w ośrodku egzaminacyjnym PORD, ale do póki nie postawią mu oskarżeń to jest w majestacie prawa osobą bez skazy. Od jakiegoś czasu krążą plotki że ma to i tamto i prowadzi interesy na boku, zapewne część jest nieprawdą ale w każdej plotce jest trochę prawdy więc niech chociaż część tych niusów się potwierdzi to wójt powinien mieć gości o szóstej rano w czarnych kominiarkach z napisem na plecach CBA.
Strasznie kręci i się mota w swoich wypowiedziach. Szkoda że tak wyszczekany nie jest i taki obrotny w kwestii ronda w Koleczkowie ! Za rok będzie zjazd z S6 i nie mogę sobie wyobrazić jaki będzie korek z każdej strony drogi. A może on je załatwia w ministerstwach i u wojewody również rozmawiając po Kaszubsku, tylko czy Oni go wówczas rozumieją ?