Widok

moczące się dziecko

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
już ne wem co robić, dziecko się moczy już którąś noc z kolei, rozmawiamy, pilnuję zeby nic nie piło przed snem, ale to nic nie daje :( do kogo iść, to może być z nerwów?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wystarczy wysadzać dziecko na nocniczek -na spiocha ,około godziny 22- 23.Nie trzeba malucha budzić tylko posadzić na nocniczku i zachęcać do siusiania.Przez kilka dni może się buntować, ale szybko się przyzwyczai.Dzieci mają mały pęcherz i to jest powód moczenia nocnego

To nie do końca tak, przypadkowe budzenie nie podziała tak skutecznie jak alarm w odpowiednim momencie. Bo dziecko nie wie po co się budzi, a przy alarmie wie, że alarm budzi, kiedy chce się siusiu i wtedy trzeba wstać.

Ja też jestem zdania, że lepiej popracować z alarmem wybudzeniowym wyrabiając dziecku nawyk, niż je na śpiocha sadzać na nocniku, gdzie kompletnie nie wie i nie pamięta, że sikało w ogóle.

Otóż to, chodzi o właśnie o ten właściwy moment, o wytworzenie takiego odruchu, ze chce siku to sie budzę

A czy alarm wybudzeniowy nie powoduje jakiegoś dodatkowego stresu u dziecka? Odczuwa jakiś dyskomfort w trakcie używania?

Inne tematy z forum Zdrowie

Naprawdę dobry Dom Seniora znacie? (13 odpowiedzi)

Szukam odpowiedniego miejsca a niestety w Gdańsku i okolicach nie znalazłam takiego domu, który...

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

Jaki preparat na odchudzanie ? (70 odpowiedzi)

Jaki preparat na odchudzanie polecacie ? Bardzo prosze napisac - dlaczego dany preparat (...

do góry