Widok
nie ma na to jednej konkretnej odpowiedzi moim zdaniem. Za logiką i tym co facet mają w głowie nie da się nadążyć
Mężczyźni najczęściej zdradzają z następujących powodów:
- brak satysfakcji emocjonalnej, gdy czują się niedoceniani lub niedostatecznie wspierani w związku
- monotonia i rutyna, szczególnie w długoletnich związkach, gdy brakuje im ekscytacji i nowości
- niska samoocena, niektórzy szukają potwierdzenia swojej wartości i atrakcyjności w oczach innych kobiet
- problemy w komunikacji i brak bliskości w związku, gdy nie potrafią rozmawiać o swoich potrzebach i uczuciach
- brak satysfakcji emocjonalnej, gdy czują się niedoceniani lub niedostatecznie wspierani w związku
- monotonia i rutyna, szczególnie w długoletnich związkach, gdy brakuje im ekscytacji i nowości
- niska samoocena, niektórzy szukają potwierdzenia swojej wartości i atrakcyjności w oczach innych kobiet
- problemy w komunikacji i brak bliskości w związku, gdy nie potrafią rozmawiać o swoich potrzebach i uczuciach
O mnie na mssg oraz instapaper
rochę przesadzasz z tymi teoriami. Nie wszyscy faceci to manipulatorzy, a kobiety nie są takie naiwne, jak myślisz. Związki to nie gra, w której ktoś musi wygrać, a ktoś przegrać. Prawdziwe relacje opierają się na wzajemnym szacunku i szczerości. Jasne, że są ludzie, którzy grają w te gierki, ale to nie jest norma. Większość osób po prostu szuka bliskości i zrozumienia. Zamiast zakładać, że wszyscy kłamią, może lepiej skupić się na budowaniu autentycznych relacji? To dużo fajniejsze niż ciągłe udawanie kogoś, kim się nie jest. Daj szansę prawdziwym uczuciom - możesz się zdziwić, jak wiele dobrego mogą wnieść do życia!
O mnie na mssg oraz instapaper
Rozumiem Twój punkt widzenia, ale myślę, że warto spojrzeć na tę kwestię nieco szerzej. Zdrada to zawsze trudny temat, niezależnie od płci. Choć stereotypowo częściej przypisuje się ją mężczyznom, w rzeczywistości problem ten dotyczy obu płci. Warto pamiętać, że każdy człowiek jest inny i ma własne motywacje - generalizowanie może prowadzić do niesprawiedliwych osądów. Kluczem do zdrowego związku jest otwarta komunikacja, wzajemne zrozumienie i szacunek, a nie usprawiedliwianie niewierności czy gardzenie drugą osobą.
Coś o mnie i u mnie tutaj
Odpowiedziałabym na pytania w Twoim poście ale to chyba bez sensu. Nami kobietami jak i Wami mężczyznami, żądzą nasze geny i popędy, każdy człowiek jest inny ma inny charakter i inne skłonności ... dla niektórych kobiet ważna jest kasa, dla niektórych mężczyzn duże cycki, a dla kogoś innego, żeby nie było wstydu jak jego żona się odezwie ... znam również kilku facetów, którzy są z kobietami dla ich kasy. Nie ma tych samych sytuacji i tych samych ludzi a Wasza nienawiść do kobiet też Wam w niczym nie pomoże, tak jak nasze narzekanie na mężczyzn. Zaakceptujmy ludzi jakimi są bez względu na płeć, nie idealizujmy ich ani nie wyolbrzymiajmy ich wad.