Widok

czy bylyscie zadowolone z zakupu wozka "rok po roku" ??

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
ja sie caly czas zastanawiam czy warto, roznica u mnie to rok i 5 m-cy. wiem ze starszaki są rozne, jedne leniwe i chetnie jezdzą z przodu, inne wolą chodzic caly czas ... czy u ktorejs z was taki wozek sie nie sprawdzil z "winy" starszego?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
też sie nad tym zastanawiam, u mnie bedzie 2 lata różnicy. Do tej pory Madzia cały czas jeździ w wózku, mało co chodzi, tyle co nic. Ale jak bedzie za pół roku to nie wiem. Chyba poczekam z decyzją na ostatnią chwilę. I może tylko dostawkę (siedzonko) kupię... sama jeszcze nie wiem
dostawka siedzonko? co to? wiem ze sa takie do stania deskorolki z tylu ...
są też deskorolki z siedzonkiem:
http://allegro.pl/uniwersalna-dostawka-litaf-seat-2-go-do-wozka-i2034452494.html

bo te boczne Buggypod to drogie cholercia...

ja też się nad podwójnym wózkiem zastanawiam, ale chyba sobie podaruję, bo mi się tylko Baby Jogger City Select podoba, a raczej kasy mieć nie będziemy :P

tylko że Tysia już 2 latka będzie miałą, teraz jakbym miała drugie dziecko, to wolałabym takiego łobuza 1,5 rocznego w wózku usidlić ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja z perspektywy czasu żałuję, że nie kupiłam takiego wózka.
Córka miała 2 lata i 4 miesiące jak urodził się synek i na pewno co najmniej do teraz podwójnego wózka bym używała, bo mała za długich dystansów na nóżkach nie przejdzie.
deskorolki z siedzeniem nie polecam,wyglada fajnie, ale dzieciak wypada z niej uderzajac o ziemie, bocznej dostawki tez nie dziecko siedzi w nie naturalnej pozycji, warto kupic uzywany po blizniakach przyda sie na co najmniej rok, pisze z autopsji jako mama rok po roku
no ja myślałam o czymś takim własnie:
http://allegro.pl/buggypod-io-dostawka-do-wozka-najnowszy-model-i2034891257.html
ale drogie, no i nie wiem, czy M. bedzie chciała siedzieć w takim czymś, czy nie bedzie sie bała że wypadnie, bo ona jednak woli być stabilnie osadzona w czymś, a nie na czymś ;)
polecam, ale wózek siedzenie za siedzeniem a nie obok. U nas byla roznica 1, 8 mcy i synek dociazal jedna strone i truno bylo prowadzic wozek prosto
o widze, ze zmienili model, tzn dali wysciólke, dzieciak ma bardzo malo miejsca, dwa nie rozlozysz do spania jak spi na spacerze.
no tak, ale siedzonka z tyłu to już są bez oparcia, same deseczki. Ile dziecko na tym usiedzi?
warto blizniaczy jedno dziecko kolo drugiego, jedno za drugim nie polecam,, male ma malo miejsca, a starszak nie polozy sie spac, a tak jedno kolo drugiego oboje moga spac, a i rozwojowo plusy, maluch obserwuje wieksze, tez sie bala, ze sie pobija, ale daly rade
a takie wózki jeden przy drugim nie są za szerokie, tzn. nie ma zbyt dużych problemów np. w sklepach?
my mamy mothercare urban deutor, wieżdzamy wszedzie, zwrotne skretne przednie kolo, pompowane kola, podbija sie super, sklada 1 przyciskiem, i miesci sie w sedanie ! na allegro mozna trafic uzywke za 300 zl
A zastanawialas sie nad wozkiem Phil& tads rok po roku. Ja własnie taki zakupilam, u nas za miesiac pojawi sie synek, corka bedzie miala rok i 6 miesiecy i nie wyobrazam sobie spacerow bez podwojnego wozka. Rozmawialam z wieloma mamami ktore uzywaja tego typu wozki i byly bardzo zadowolone. Mam nadzieje ze my rowniez bedziemy zadowoleni
http://www.familyshop.com.pl/towar.php?id_tow=748
ten fajny, nowy i tani, szkoda że 3-kołowy, nienawidzę 3-kołowców

http://allegro.pl/rabacik-wozek-instep-safari-double-jogger-duo-mp3-i2044290742.html
kurcze, musze zdać prawko to sie nie bede stresować tym jak dojdę na przystanek (mam naprawdę ciężką trasę do przebycia) ;)
a w tym P&Tedds to tylne siedzonko nie jest za bardzo wysunięte w tył, wydaje mi sie że sie je kopie
tak z praktyki prosze o info jeszcze:
- czy dziecko siedzące z tylu, takie powiedzmy pol-rok i wiecej nie burzy sie ze siedzi z tylu i widzi mniej? -
jak dlugo uzywalyscie tych wozkow? az sie zbuntowalo ktores z dzieci?
- czy potem na spacerze np. jak starszak chce isc to młode idzie na przod zeby lepiej widzialo?
- gdzie glowniej jezdzilyscie tymi wozkami? dluzszy spacer? market?
Ja właśni epraktykuje taki wózek bo mam dzieci rok po roku.Jedna ma 1,6 miesięcy a druga miesiąc.I mam ten wózek ABC ZOOM DESIGN.
W zestawie są dwie spacerówki ale można tez dokupić gondole i bez żadnych adapterów montujesz ja na wózku.Są przeróżne możliwośći...możesz zamieniąc miejscami,kierunkami jak chchesz...ja mam starszą córke z przodu przodem do kierunku jazdy a gonodolę przy mnie przy rączce przodem do mnie więc rewelacja!!ja widzę małą a starsza ogląda świat,jak jej sie znudzi to odwracam ja do mnie.Do tego spacerówkka ma 3 poziomy regulacji parcia więc śmiało starsz amoże urwać sobie drzemkę.Do tego mega duży kosz pod wózkiem.Bardzo łatwo sie go prowadzi i wszedzie sie mieści.Malutki po złożeniu,jest taki sam jak normalny pojedyńczy wózek.popatrz na allegro i na ebay.Mozna kupić tanio uzywany właśnie w takim zestaiweniu dwie spacerówki i jedna gondola!idealny dla dzieci rok po roku;)polecam
Do ZOOMa jest bardzo podobny Kolcraft i jest dużo tańszy niestety brak możliwości zamontowania sztywnej gondoli.
image
image

image
witajcie,
my kupiliśmy teutonie team alu s4. Różnica wieku między bobasami była równe 1,5 roku. Dziś młodszy ma 2 latka a córcia 3,5 i jak jadę na targ w taką zimotę to mieszczą się oboje. Co prawda młoda nie może mieć czapki z pomponem ale mieści się bez problemu.
W zestawie są dwie gondolki więc dla nowego maluszka sprawa załatwiona :-)
Tak poza tym będziemy go sprzedawać, więc może ktoś chętny na wiosnę :-)
mysle o zakupie podwojnej bryki, ale poczekam do wiosny
i tak z dwojka teraz nie wyjde,
u mnie jest roznica roku i osmiu miesiecy
A widziałyscie bugaboo donkey? Można wozic jednego malucha albo dwójkę jak starsze chce jeszcze jeżdzić a potem jak już starszak chodzi to zmieniamy opcję tylko na jedno dziecko. Jak dla mnie fajne rozwiązanie.
http://www.bugaboo.com/web/guest/learn/bugaboo-donkey#hello
witam spodziewam sie blizniakow na poczatku lipca i rozwazam zakup X-landera x_twin czy ktos taki ma i moze podzielic sie opinia? czy warto go kupic z miekkimi gondolkami? jak sprawuje sie zima? dzieki za odp;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jak radziłyście sobie z bólem głowy w ciąży? (13 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem w 18 tygodniu ciąży i od paru dni boli mnie głowa. Lekarka powiedziała, ze mogę...

księgowa?? czy warto? (45 odpowiedzi)

post dotyczył będzie pracy.. a właściwie jej zmiany...obecnie pracuję jako powiedzmy pracownik...

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (72 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

do góry