Widok

czy lego duplo to dobry prezent na roczek?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
zastanawiam się nad zakupem dla mojego malucha na roczek. Jak myślicie czy to dobry pomysł

POZDRAWIAM
image

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Myślę, że bardzo dobry prezent, nawet gdyby miał jeszcze trochę poczekać :)
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja mam 15 miesięczniaka i jeszcze niezbyt rozumie o co chodzi w klockach, może poczekaj z duplo do gwiazdki (dziecko będzie miało jakieś 15mcy)...
Moja wlasnie sie bawi klockami duplo z dziadkiem, maja pociag i ma frajde jak nie wiem co :) uwazam ze to bardzo dobry pomysl
z duplo to chyba najlepsza będzie kolejka lub zoo. A w jaki sposób ta kolejka jest napędzana ma jakiś kluczyk ?
image

oglądam zabawki na allegro i się pogubiłam co tu maluchowi najbardziej przypasuje. A muszę trzy prezenty wymyślić :(
image

To chłopak czy dziewczynka? moja ostatnio zaczeła szalec na punkcie wszystkiego co jezdzi samochody, zabawki na kolkach
na roczek to najlepiej jakiś fajny sorter kształtow , jeżdzidełko takie do odpychania się nogami , rowerek taki z rączką sterowany przez rodzica ... klocki lego duplo jakiś prosty zestaw zwierzątka czy coś, autko ...ja mialam kiedyś fajny sorter domek z lego duplo ale chyba chyba nie ma ich już w sprzedazy bo nie widziałam ..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
chłopczyk
image

ja mam do sprzedania pociag duplo jakbys byla zainteresowana
tak to dobry p[omysl jednak rozwaz zestaw z ludzikami/zwierzatkami autem, bo dzieci to najlepiej przyciaga uwage w klockach (w tym wieku) a najlepsze jak my budujemy a maluch rozklada na czesci pierwsze :)
chyba ze drewniane klocuszki - jednak u nas od kiedy jest duplo to drewniane poszlyw odstawke
jednak syn mial drewniane od roczku do ok 2,5 roku i codziennie byly na tapecie i nie czół sie pokrzywdzony ze nie ma duplo :)
dostali z siostra na gwiazdke zestaw konstrukcyjny samych klockow i Gosia (6m) tez siedziala w klockach " WOW TYLE KOLORÓW I HAŁASUJE"
jeśli chodzi o duplo, to na początek radziłabym zestaw podstawowy.
mój synek ma 20 miesięcy i od ok 2-3 miesięcy buduje wieże, bloki. inne elementy klocków (zwierzątka, ludziki) jeszcze mało go interesują.

swoje klocki dostał jak miał 15 miesięcy, drugie dostawa była gdy miał 18 miesięcy.
to pokazuje co dziecko to inne, moi od poczatku chodzili zwierzatkami i ludzikami(nie koniecznie tymi od duplo bo te mamy od niedawna )
bardzo lubia zwierzatka :)
moim zdaniem za wcześnie
mayka dostala na roczek klocki. takie duze jak duplo, ale innej firmy. od poczatku jej sie podobaly. napierw wysypywala z opakowania, frajda na calego :) A teraz na 14 mc-y i buduje wierze :)
lepiej jakąś zabawkę edukacyjną, na klocki jest jeszcze za małe... Ja ostatnio kupiłem swojemu synkowi coś takiego: http://www.sprytnezabawki.pl/Produkt/713/szczeniaczek_uczniaczek świetnie się bawi ;) i uczy przede wszystkim
nasza Tysia pierwszy zestaw duplo dostała właśnie na roczek, na początku interesowały ją tylko zwierzątka (klocków nie składała) teraz ma 19 miesięcy, przybyło nam kilka zestawów i jest to jedna z ulubionych zabawek;-)))
image
To zależy od wielkości klocków.
Są takie jak tutaj - http://eurobobas.pl/sklep/details/237/32/klocki/klocki-dla-najmlodszych/wyscig-w-tokiolego-puplo?manufacturer_id=2 ?
Jeśli tak to będzie ok.
za wcześnie
jakie to sa klocki lego puplo?
My mielismy na poczatku takie kolcki http://www.wunschkinder.net/forum/read/50/5348771 Lego D.u.p.lo Primo.
Fajne duże , kolorowe, niektóre z nich "grzechoczą" bo cos tam w środku maja. Łatwo sie je łaczy i rozlącza. Aczkolwiek mój synek jak miał roczek to generalnie rozrzucal klocki lub burzyl to co ja zbudowalam. Sam sie nie bawił, nie budował nic. Wszystko zalezy od dziecka.
?????? - chodzi o Lego D U P L O ale automat zmienia nazwę jako brzydkie słowo ;) i wychodzi puplo :)

wg mnie też za wcześnie :) Młody dostał klocki Lego jak miał 15m-cy i właściwie dopiero teraz zaczyna coś budować :) do tej pory tylko niszczył ;) a i to bez większego "halo" ;)
Mam synka 19-miesięcznego i powiem tak - lepiej czasami kupić zabawkę za wcześnie niż za późno. Moje dziecko praktycznie nie bawi się już edukacyjnymi - najlepsze jest ich rozkręcanie śrubokrętem tatusia i wyjmowanie z nich baterii (taką zabawę mają moi chłopcy). Teraz na czasie u nas są lego puplo (mamy już kilka zestawów - ale od początku królowały zwierzątka bo na nich uczyliśmy się które jak się nazywa i jakie wydaje odgłosy) no i wszelkiego rodzaju autka, koparki i wiertarki (ogólnie zabawki dla 3+). Dlatego jeśli ktoś ma takie obawy jak autorka postu - lepiej zainwestować wcześniej w lego puplo i poczekać (zabawka na lata) niż kupić coś co za dwa trzy miesiące przestanie mieć dla dziecka sens.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
U nas Młody dostał Lego na 2 latka i jest dziki szał. Jak kupisz na roczek to myślę, że trochę sobie poczekają, ale później chłopak nadrobi zaległości:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

poszukiwany dobry ortopeda (22 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......

OSZCZĘDZANIE W KAŻDYM CALU (80 odpowiedzi)

Czy któreś z was są bardzo oszczędne jeżeli tak to w jaki sposób i co zaoszczędzacie . -woda...

nnt. Kredyt gotówkowy - proszę o radę (23 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was brał może w ostatnim czasie kredyt gotówkowy (ok 30tys.) i mógłby się podzielić...

do góry