Widok

czy poprawiny sa konieczne

Wesele Temat dostępny też na forum:
witam.jestem ciekawz co myslicie o robieniu poprawin.czy bez tego sie nie obejdzie?przeciez to dodatkowe koszta....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie

nie:)
Kasiu, my również nad tym myśleliśmy i oboje stwierdziliśmy, że nie mamy ochoty na poprawiny! Byliśmy na kilku weselach (no i poprawinach) i serce mi się krajało kiedy patrzyłam na młodą parę, która ledwo się na nóżkach trzymała! Dlatego poprawinom mówimy NIE :)
pozdrowionka :)
ja w tym roku byłam na 4 weselach i na każdym poprawiny wyglądały jak "stypa", po prostu porażka, nikt nie miał siły nawet palcem kiwnąć...tylko kasa nie potrzebnie wydana. Tak więc poprawinom mówię: NIE
ja też jestem przeciwna...
Kurczę ja sama nie wiem. Na razie mamy zarezerwowaną salę równiez na poprawiny, ale sama do końca nie jestem przekonana. Moja przyszła teściowa jest strasznie uparta i twierdzi że poprawiny muszą być! Nie mam ochoty spierać się z nią na ten temat. W tym momencie pewnie mi ktoś zarzuci, że wesele jest nasze i że to my musimy zadecydować :)
A troszkę jest w tym racji że na poprawinach to raczej każdy gość dojada a niekiedy dopiero próbuje potraw.Ja sama na porawinach chętnie bywam bo to tak naprawdę niezła okazja do wyżerki.
Różnie to bywa. Graliśmy kiedyś poprawiny, które skończyły się w poniedziałek rano. Jeżeli chcecie się bawić to poprawiny Wam nie zaszkodzą. Przy poprawinach nie chodzi już tyle o kasę, co o chęci i tradycję.

Pozdrawiam

Jeżeli nie masz dużo "przejezdnej" rodzinki na weselu, to myśle, że jak najbardziej możecie się obejść bez poprawin..
Nasza rodzina w 70% jest z daleka, dlatego poprawiny to nieodzowny punkt naszego wesela, na który bardzo się cieszymy :) Bo bedzie dużo znajomych i młodego kuzynostwa.. A my naprawde lubimy się bawić i tańczyć.. nawet trzy noce pod rząd.. ;)
Ja byłam na trzech weselach u swoich kuzynek i za każdym razem były poprawiny, które wspominam do dziś :-)
Wydaje mi się, że wszystko zależy od gości, czy mają dużo energii, czy raczej są to tylko wójkowie,ciocie.. i werwy do tańczenia na poprawinach już im nie starczy ;)
Pozdrawiam...
U mnie to samo wszyscy goście przyjezdni - łącznie z nami wiec poprawiny niejako są konieczne. Mam tylko nadzieje ze nie wyjdzie z tego stypa jak pisałyście:)

Inne tematy z forum Wesele bez ogłoszeń

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (218 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

do góry