Widok

czy tak się teraz robi???

Wesele Temat dostępny też na forum:
Dostałam zaproszenie na ślub i wesele :). Super! Tylko :( ślub jest w Gdańsku, a wesele ok. 100 km za Gdańskiem i Młoda Para nie organizuje transportu. Sam sobie przyjedź i sam sobie wróć. Na dodatek jak chcesz przenocować to musisz sobie sam wykupić nocleg. Ja wszystko rozumiem, koszty takiej uroczystości są ogromne (dla mnie przynajmniej były), ale szacunek dla gości chyba się jakiś należy? Ogranizujesz wesele na zadupiu bo taniej, ale zapewnij gościom transport - to chyba podstawa. Może mi się tylko tak wydaje????
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
annaxxxx -Ty chyba poprostu nie rozumiesz pojecia szacunku :(
widac Ty tez nie zapewniasz transportu, prawda w oczy kole?
zenadom dla mnie jest to ze ktos nie moze sobie sam ze soba poradzic i zwala to na innych uzasadniajac brakiem szacunku!!!!!
ze zdrowkiem u mnie wpozadku:) a u was??? ej bo zaraz uslysze ze nie mam szacunku dla was:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
jak widac w tym watku to niektorzy tak bo ciagle jakis problem maja. jakos nie zauwazylam zadnego siana:) ide teraz zalatwiac transport dla ksiedza bo z plebani ma 2 kroki ale nie chce zeby pomyslal ze go nie szanuje wiec mu jakis samochud zalatwie
annaxxxxx dobrze sie czujesz??? uwazasz ze goscie chca na weselu narzrec sie za darmo??? zenada

odpusc sobie wesele i weselnik z takim podejsciem
troche kultury kochana bo słoma z butów wystaje
sprawdz w slowniku co to slowo znaczy bo ja tam nie widzialam ze transport dla gosci to oznaka szacunku
po co robic wesele jak kogos nie stac na podstawowe rzeczy??? na jedzeniu tez pewni oszczedza a wodka z niedronki bedzie.
nigy nie zdarzy;o mi sie byc na weselu gdzie nie bylo transportu. nawet 3km od kosciola do restauracji zawsze byl autokar.
gdzies bym miala takie wesele na zadupiu i wydawac kupe kasy na dojazd i powrot.
dlaczego wy wszystkim obarczacie pare mloda????? cieszko jest samemu zalatwic sobie transport???? chyba ludzie macie znajomych???/ kokosow nie wydacie jak znajomy was zawiezie i odbierze. najlepiej to sie narzrec za darmo wypic zeby ledwo na nogach stac i czekac az moze pan mlody siadzie za kierownice(z szacunku bo byle kto to nie wypada)i zawiezie kazdego goscia pokolei do domu.
A powiedz w takim wypadku co jest dla Ciebie szacunkiem? Zostawienie gosci pod wplywem alkocholu gdzies na zadupiu o 4 rano? Ja nawet bym nie pomyslala zeby nie zalatwic transportu! Ludzie nie robcie z siebie dziadow!
mama synka-powiedz mi jesli zapewnia ci transport i pojedziesz na wesele to co potem obgadasz? ze jedzenie ci nie smakowalo? za malo bylo? orkiestra zle grala? a dlaczego para mloda ma wliczac sobie w koszty twoj dojazd ??? moze ty je sobie wlicz w swoje koszty bo masz mniej wydatkow jadac na wesele niz para mloda ktora robi wesele. dla mnie to jest proste jak drut!!!! skoro piszesz ze koszt autokaru nie jest taki duzy to czemu sama sobie nie wynajmiesz????? a klasy czesciej brak goscim niz parze mlodej
naprawdę myślisz, że znajomi wstaliby dla kogoś np o w nocy i zasuwali 100 km, żeby odebrać cię z wesela? mi byłoby wstyd w ogóle o to prosić
mama synka- nie masz jakis zmotoryzowanych znajomych albo chociasz z prawkiem?? ja mysle ze latwiej jest zalatwic sobie kierowce i nie bedzie problemu
az strach robic wesele zeby goscie nie osadzili o brak szacunku
ludzie co wy piszecie??? szacunek dla gosci to zalatwienie transportu???/ no gorszej bzdury nie slyszalam. moze jeszcze lambordzini kazdemu kupic zeby pokazac szacunek???/ nie no nie wiem czy sie smiac czy plakac.
zaczyna sie od placenia transportu, noclegow a pozniej moze jeszcze para mloda bedzie musial sama sobie prezenty robic co???? ten swiat robi sie coraz gorszy.
Samochodem na wesele? To po co para mloda kopuje wodke? Skoro racza gosci wodeczka to chyba normalne,ze transport musi byc zapewniony.I nie przesadzajmy wynajecie autokaru nie jest takie drogie,a szacunek dla gosci musi byc.
goście powinni również zachowywać się z klasą, nie tylko nowożeńcy i jeśli godzą się zaszczycić swoją obecnością Państwa Młodych, to nie powinni robić afery, że nie potrafią samodzielnie zadbać o swój przyjazd.. a mało kogo stać na nocleg dla dużej liczby osób
Kiedyś ślub był w kościele, a wesele obok w remizie! Nie chcę biletu z Australii tylko chcę być potraktowana z godnością. Jeżeli para decyduje się robić wesele 100 km od miejsca zaślubin to dla mnie proste jak drut, że trzeba tam gości zawieść i odwieść. To trzeba wliczyć w koszty i tyle. Poza tym koszt autokaru naprawdę nie jest taki duży. Wiem, bo wynajmowałam. Jeszcze raz powtarzam - KLASA SIĘ LICZY!!!!!!
Pozdrawiam
a ja mysle ze transport i noclegi to wymysl ludzi. kiedys byly wesela i nikt nie myslal o takich zeczach ani sie nie domagal a teraz kazdy obuzony jak tego nie ma. czym lepiej tym wiecej sie ludzie domagaja.
do góry