Widok
pytanie jest z gatunku nie wymagających odpowiedzi - na niebie jest wielki napis TAK.
co zaś do obciążenia kolan - coś mi się wydaje, że jest odwrotnie z tymi kolanami , to na platformach bardziej je obciążasz bo wykorzystujesz tylko mały zakres obrotu na napędzanie roweru, przez co bardziej ciśniesz.
gleb się nie bój, jak się uczyłem to tylko raz glebnałem i to nie podczas jazdy - przekombinowałem czekając na zielone światło ;)
co zaś do obciążenia kolan - coś mi się wydaje, że jest odwrotnie z tymi kolanami , to na platformach bardziej je obciążasz bo wykorzystujesz tylko mały zakres obrotu na napędzanie roweru, przez co bardziej ciśniesz.
gleb się nie bój, jak się uczyłem to tylko raz glebnałem i to nie podczas jazdy - przekombinowałem czekając na zielone światło ;)
ja ze swojej teoretycznej wiedzy, bazującej na kilku dniach spędzonych na czytaniu różnych archiwów, mogę ci polecić buty Diadora Aspide i pedały Shimano PDM-520- to jest opcja dla osób o skromnym budżecie (zestaw będzie kosztował ok. 300 zł). a jeżeli chcesz przeznaczyć na to więcej, a nawet dużo więcej to możesz tak jak napisał rB zaszaleć z karbonami.
i korzystając z okazji chce zapytać, czy ktoś wie gdzie kupię własnie diadory aspide w rozmiarze 45? na allegro niestety mają tylko 44.
i korzystając z okazji chce zapytać, czy ktoś wie gdzie kupię własnie diadory aspide w rozmiarze 45? na allegro niestety mają tylko 44.
Jeśli masz szczupłe stopy, możesz spróbować przymierzyć Diadorę Aspide, ale jeśli masz stopy zbliżone do przeciętnej, to bezwzględnie Shimano, np.
SH-M181B ze sprzączką + pedały PD-M540 = 480 zł
albo
SH-M121 z trzema rzepami + pedały PD-M520 = 315 zł
względnie rozwiązania pośrednie (375 lub 420 zł).
I to by było na tyle,
Yary
P.S. adresik? aaa, dresik oryginalny: http://crazysport.home.pl/catalog/index.php?cPath=452_22_98
SH-M181B ze sprzączką + pedały PD-M540 = 480 zł
albo
SH-M121 z trzema rzepami + pedały PD-M520 = 315 zł
względnie rozwiązania pośrednie (375 lub 420 zł).
I to by było na tyle,
Yary
P.S. adresik? aaa, dresik oryginalny: http://crazysport.home.pl/catalog/index.php?cPath=452_22_98
To że warto już napisali moi poprzednicy, natomiast nie ma co przesadzać kupując wypasiony sprzęt. Ja mam zestaw buty Shimano SH-M072 i pedały PD-M520 i jestem zadowolony. Ja kupowałem chyba w probikes.pl bo mieli promocję ale podobne ceny mieli w cult-bikes.com; na allegro w tym czasie nic taniej nie było.
Na to jak jeździsz myślę że będzie to odpowiedni zestaw o dobrym stosunku jakość/cena. Buty są dość sztywne ale nie za twarde więc dość dobrze się w nich chodzi. Przydał by się trzeci pasek, ale to już podnosi trochę cenę.
Przed zakupem przez internet radzę pomacać w sklepie i przymierzyć.
Na zimniejsze pory roku wypadało by zainwestować w ochraniacze i zakupić odpowiednio większe buty, a i tak na dłuższych trasach może być ci zimno. Ja stosowałem tej zimy różne patenty i chyba będę zmieniał pedały i buty na zwykłe przy poważniejszych mrozach i długich dystansach.
To tyle moich refleksji po roku użytkowania SPD.
Na to jak jeździsz myślę że będzie to odpowiedni zestaw o dobrym stosunku jakość/cena. Buty są dość sztywne ale nie za twarde więc dość dobrze się w nich chodzi. Przydał by się trzeci pasek, ale to już podnosi trochę cenę.
Przed zakupem przez internet radzę pomacać w sklepie i przymierzyć.
Na zimniejsze pory roku wypadało by zainwestować w ochraniacze i zakupić odpowiednio większe buty, a i tak na dłuższych trasach może być ci zimno. Ja stosowałem tej zimy różne patenty i chyba będę zmieniał pedały i buty na zwykłe przy poważniejszych mrozach i długich dystansach.
To tyle moich refleksji po roku użytkowania SPD.