Widok
To że warto już napisali moi poprzednicy, natomiast nie ma co przesadzać kupując wypasiony sprzęt. Ja mam zestaw buty Shimano SH-M072 i pedały PD-M520 i jestem zadowolony. Ja kupowałem chyba w probikes.pl bo mieli promocję ale podobne ceny mieli w cult-bikes.com; na allegro w tym czasie nic taniej nie było.
Na to jak jeździsz myślę że będzie to odpowiedni zestaw o dobrym stosunku jakość/cena. Buty są dość sztywne ale nie za twarde więc dość dobrze się w nich chodzi. Przydał by się trzeci pasek, ale to już podnosi trochę cenę.
Przed zakupem przez internet radzę pomacać w sklepie i przymierzyć.
Na zimniejsze pory roku wypadało by zainwestować w ochraniacze i zakupić odpowiednio większe buty, a i tak na dłuższych trasach może być ci zimno. Ja stosowałem tej zimy różne patenty i chyba będę zmieniał pedały i buty na zwykłe przy poważniejszych mrozach i długich dystansach.
To tyle moich refleksji po roku użytkowania SPD.
Na to jak jeździsz myślę że będzie to odpowiedni zestaw o dobrym stosunku jakość/cena. Buty są dość sztywne ale nie za twarde więc dość dobrze się w nich chodzi. Przydał by się trzeci pasek, ale to już podnosi trochę cenę.
Przed zakupem przez internet radzę pomacać w sklepie i przymierzyć.
Na zimniejsze pory roku wypadało by zainwestować w ochraniacze i zakupić odpowiednio większe buty, a i tak na dłuższych trasach może być ci zimno. Ja stosowałem tej zimy różne patenty i chyba będę zmieniał pedały i buty na zwykłe przy poważniejszych mrozach i długich dystansach.
To tyle moich refleksji po roku użytkowania SPD.
Jeśli masz szczupłe stopy, możesz spróbować przymierzyć Diadorę Aspide, ale jeśli masz stopy zbliżone do przeciętnej, to bezwzględnie Shimano, np.
SH-M181B ze sprzączką + pedały PD-M540 = 480 zł
albo
SH-M121 z trzema rzepami + pedały PD-M520 = 315 zł
względnie rozwiązania pośrednie (375 lub 420 zł).
I to by było na tyle,
Yary
P.S. adresik? aaa, dresik oryginalny: http://crazysport.home.pl/catalog/index.php?cPath=452_22_98
SH-M181B ze sprzączką + pedały PD-M540 = 480 zł
albo
SH-M121 z trzema rzepami + pedały PD-M520 = 315 zł
względnie rozwiązania pośrednie (375 lub 420 zł).
I to by było na tyle,
Yary
P.S. adresik? aaa, dresik oryginalny: http://crazysport.home.pl/catalog/index.php?cPath=452_22_98
ja ze swojej teoretycznej wiedzy, bazującej na kilku dniach spędzonych na czytaniu różnych archiwów, mogę ci polecić buty Diadora Aspide i pedały Shimano PDM-520- to jest opcja dla osób o skromnym budżecie (zestaw będzie kosztował ok. 300 zł). a jeżeli chcesz przeznaczyć na to więcej, a nawet dużo więcej to możesz tak jak napisał rB zaszaleć z karbonami.
i korzystając z okazji chce zapytać, czy ktoś wie gdzie kupię własnie diadory aspide w rozmiarze 45? na allegro niestety mają tylko 44.
i korzystając z okazji chce zapytać, czy ktoś wie gdzie kupię własnie diadory aspide w rozmiarze 45? na allegro niestety mają tylko 44.
pytanie jest z gatunku nie wymagających odpowiedzi - na niebie jest wielki napis TAK.
co zaś do obciążenia kolan - coś mi się wydaje, że jest odwrotnie z tymi kolanami , to na platformach bardziej je obciążasz bo wykorzystujesz tylko mały zakres obrotu na napędzanie roweru, przez co bardziej ciśniesz.
gleb się nie bój, jak się uczyłem to tylko raz glebnałem i to nie podczas jazdy - przekombinowałem czekając na zielone światło ;)
co zaś do obciążenia kolan - coś mi się wydaje, że jest odwrotnie z tymi kolanami , to na platformach bardziej je obciążasz bo wykorzystujesz tylko mały zakres obrotu na napędzanie roweru, przez co bardziej ciśniesz.
gleb się nie bój, jak się uczyłem to tylko raz glebnałem i to nie podczas jazdy - przekombinowałem czekając na zielone światło ;)