Widok

czym zagęścić mleczko przy refluksie?

Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny,
Mój 5miesięczny synuś ma refluks i strasznie ulewa.
Jest na nutramigenie - do tej pory zagęszczaliśmy mleko nutritonem.
Zaczęliśmy już podawać stałe pokarmy i tak myślałam, czy zamiast nutritonu mogę mu zagęścić mleko kleikiem lub kaszką?

Próbowałam już kaszki Nestle, ale tak gęstej jak jest instrukcja na opakowaniu mały nie chce jeść - więc została butla.

Na 6 miareczek mleka dałam 4 kleiku lub kaszki, ale niestety wszystko ulał;-(
Może za mało?

Może któraś z Was tak jak my walczy z tym nieszczęsnym refluksem i ma jakieś metody;-)
Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja zageszczalam nutritionem do konca 3 miesiaca,a potem juz wlasnie kaszkami i kleikiem.efekt byl taki sam jak przy nutritionie.nie pamietam dokladnie ile dodawalam,ale dosc sporo.np.przy nutritionie 5 miarek na 150ml mleka.dodajac kaszki i kleik staralam sie robic podobna gestosc.
a czy stosujesz dodatkowo inne rzeczy wazne podczas refluksu jak np karmienie dziecka w pozycji prawie pionowej ,spanie pod katem 45 stopni,po jedzeniu noszenie w pionie minimum 20-30 min.
image
Dzięki Justi.
Stosujemy wszystkie te metody i przy samym mleku z nutritonem jest ok, gorzej natomiast jak dajemy kaszkę lub kleik - chlusta;-(
może zagęszczę mocniej?
ja bym sprobowala.ja zageszczalam naprawde mocno,tak zeby przelecialo przez smoczek ale bylo naprawde bardzo geste.
my tez nutriton
u nas to nie refluks, ale mały i tak strasznie ulewa. nie pomaga ani noszenie, ani zagęszczanie, ani karmienie w pozycji pionowej. ładnie przybiera i ogolnie wszystko ok, ale ten zapach!! kiedy skończy się ulewanie?

Inne tematy z forum Nauka i Szkolnictwo

Rodzic - opinia (5 odpowiedzi)

Nasze dziecko przeniosło się z tej szkoły, bo było źle traktowane przez wychowawcę, nauczycielkę...

Zaniepokojona matka - opinia (6 odpowiedzi)

Szkoła bardzo efektowna, ale mało efektywna. Na plus dwoch może trzech psychologów ze świetnym...

Olivier R - ocena (3 odpowiedzi)

Profesjonalne przygotowanie do egzaminu i każdego jego aspektu, miła atmosfera podczas jazd i...

do góry