Widok
czym zagęścić mleczko przy refluksie?
Dziewczyny,
Mój 5miesięczny synuś ma refluks i strasznie ulewa.
Jest na nutramigenie - do tej pory zagęszczaliśmy mleko nutritonem.
Zaczęliśmy już podawać stałe pokarmy i tak myślałam, czy zamiast nutritonu mogę mu zagęścić mleko kleikiem lub kaszką?
Próbowałam już kaszki Nestle, ale tak gęstej jak jest instrukcja na opakowaniu mały nie chce jeść - więc została butla.
Na 6 miareczek mleka dałam 4 kleiku lub kaszki, ale niestety wszystko ulał;-(
Może za mało?
Może któraś z Was tak jak my walczy z tym nieszczęsnym refluksem i ma jakieś metody;-)
Pozdrawiam
Mój 5miesięczny synuś ma refluks i strasznie ulewa.
Jest na nutramigenie - do tej pory zagęszczaliśmy mleko nutritonem.
Zaczęliśmy już podawać stałe pokarmy i tak myślałam, czy zamiast nutritonu mogę mu zagęścić mleko kleikiem lub kaszką?
Próbowałam już kaszki Nestle, ale tak gęstej jak jest instrukcja na opakowaniu mały nie chce jeść - więc została butla.
Na 6 miareczek mleka dałam 4 kleiku lub kaszki, ale niestety wszystko ulał;-(
Może za mało?
Może któraś z Was tak jak my walczy z tym nieszczęsnym refluksem i ma jakieś metody;-)
Pozdrawiam
ja zageszczalam nutritionem do konca 3 miesiaca,a potem juz wlasnie kaszkami i kleikiem.efekt byl taki sam jak przy nutritionie.nie pamietam dokladnie ile dodawalam,ale dosc sporo.np.przy nutritionie 5 miarek na 150ml mleka.dodajac kaszki i kleik staralam sie robic podobna gestosc.
a czy stosujesz dodatkowo inne rzeczy wazne podczas refluksu jak np karmienie dziecka w pozycji prawie pionowej ,spanie pod katem 45 stopni,po jedzeniu noszenie w pionie minimum 20-30 min.
a czy stosujesz dodatkowo inne rzeczy wazne podczas refluksu jak np karmienie dziecka w pozycji prawie pionowej ,spanie pod katem 45 stopni,po jedzeniu noszenie w pionie minimum 20-30 min.