Widok

dajcie żyć

Ilekroć spędzam czas z Dziećmi, na zakupach, na spacerze...
ZAWSZE znajdzie sie jakaś "dobra ciocia", która Nas zaczepia, guga, ciumcia dziecinnie... "jaka ładną masz czapeczkę", "patrzę jakie ładne te oczka","a co sie stało, że płaczesz...?" itp. itd.
Dajcie się delektować czasem z własnymi Dziećmi.
Nie zaglądajcie bezczelnie do wózka, nie zaczepiajcie!
Zajmijcie się własnymi dziećmi albo wnukam!

ŻYJCIE I DAJCIE ŻYĆ!
nie każdy łaknie Waszego towarzystwa!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 9
Kiedys w restauracji w porze obiadowal z 30 minut czekalam na stolik jak juz go dopadlam i posadzilam tam swoje cztery litery i mojego nastolatka i uzgodbilismy co zjemy wracajac z baru
==
Nie jadaj w podrzędnych barach, w normalnej restauracji nie czeka się 30 minut na stolik.
Kiedyś też byłam w barze (turystycznym w GD. Gł) i "przyczepiła" się do mnie "babcia" zagadując o moje włosy, że długie, piękne itd.
Nie miałam najmniejszej ochoty z ową staruszką gadać.
Ale nie widziałam najmniejszego powodu by chamsko ją potraktować. Kto wie, może byłam jedyną osobą, z którą miała okazję porozmawiać tego dnia....Starsi ludzie są często samotni.

A tak na marginesie: nie stając po stronie ludzi "ciumkających na cudze dzieci" muszę jednak zwrócić uwagę, iż tacy na ogół nie mają złych intencji, a umiejętność "znoszenia" ich jest częścią życia w społeczeństwie.
Mnie wk....a chamstwo. Ale i egoizm również.
I doprawdy nie wiem, co gorsze.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3
niestety przyznoam racje pamietam ze jako młoda mama mocno zapracowana poswiecałam cała niedziele dziecku a wiem ze Panie sa samotne ale nie chcialo mi sie po tygodniu pracy z ludzmi gadac jeszcze z nimi zostawiajac z boku moje dziecko.Przypomniala mi sie sytuacja jak moje dziecko powiedzialo kiedys przepraszam prosze nie przeszkadzac ja rozmawiam z moja mama a Pani nam sie wtraca i przeszkadza zrobiło mi sie głupio ale cos dziecko miało racje i powiedziało to co czuje:)
Kiedys w restauracji w porze obiadowal z 30 minut czekalam na stolik jak juz go dopadlam i posadzilam tam swoje cztery litery i mojego nastolatka i uzgodbilismy co zjemy wracajac z baru coz siedzi pani z nami pije herbatke bo moj nastolatek nie odmowil jej jak chciala sobie usiasc skonczylo sie tym ze Pani raczyla mnie swoimi opowiesciami i bylo mi glupio wiec poczestowalam ja tym co tam mielismy ale niestety nie tak mialo to wygladac -mial byc to wypad matka i nastolatek i luzna rozmowa o ktora tak ciezko z buzujacymi hormonami nastolatkiem .Randal wiem o czym piszesz ale tak bylo i jest bo moje dziecie to juz wieksze odemnie :) a dalej to samo :(
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
zetjot
nie CHCĘ ani Twojego "rozumienia", ani Twojego komentarza, ni Twych wykładów.
Jestem pewna, że o dwóch końcach, które ma "Mój Kij" nawet nie mieści Ci się w głowie.

ps
Obecne "społeczeństwo" polskie to właśnie "łagier".
Za mało wychodzisz z domu (???)
Mylisz, mieszasz pojęcia i "dyskutujesz" na poziomie własnych osądów tam gdzie stwierdza się fakty.
Prosiłam już byś kupił sobie lustro.
Trzymaj się swojego końca kija a mnie zostaw Mój.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6
@ randall

Nie rozumiem ludzi, ktorzy zapominają, że kij ma dwa końce. Widziałeś czlowieku kij z jednym końcem ? Człowiek ma podwójną naturę - fizyczną - indywidualną i biologiczno-psychiczną - spoleczną.

No i dlatego trzeba od czasu do czasu pogodzić się z przedobrzonymi konsekwencjami tego stanu rzeczy. W przeciwnym wypadku spoleczeństwo przepoczwarzyłoby się w łagier. Nie ma rzeczy idealnych, próby wprowadzenia ideału kończą się ludobójstwem.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5

Inne tematy z forum Hydepark

Młody alkoholik - Dramat, z którego pragnę wyjść, a nie umiem. (156 odpowiedzi)

Witam wszystkich którzy odwiedzili mój temat. Wiem, że tekst jest dość obszerny, ale chciałbym w...

muza na dziś (787 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...

Grajdołki (236 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

do góry