Widok
co do tego ma poprawna polszczyzna panienko?
analfabetycznym często ma podłoże patologiczne ale Ty zapewne tego nie wiesz.
A i jeszcze NETYKIETA OBOWIĄZUJE ! Tępić powinno się Ciebie za brak kultury,mam nadzieje,że Twoje dzieciaki będę idealne i nigdy nie popełnią żadnego błędu albo będą jak te trolle internetowe co każdemu wmawiają,że mówimy 'jest napisane' zamiast PISZE! Tylko,że trolle zapomniały,że obie formy są dozwolone. Cieszę się,że nigdy nie popełniłaś błędu. Poprawna polszczyzna?JAKA? taka,że90% osób nie zna pojęć typu infantylny,dygresja,monotematyczny i łatwiejszych. to jest poprawna polszczyzna. A Tobie nauka kultury i netykiety niech się przyda.
analfabetycznym często ma podłoże patologiczne ale Ty zapewne tego nie wiesz.
A i jeszcze NETYKIETA OBOWIĄZUJE ! Tępić powinno się Ciebie za brak kultury,mam nadzieje,że Twoje dzieciaki będę idealne i nigdy nie popełnią żadnego błędu albo będą jak te trolle internetowe co każdemu wmawiają,że mówimy 'jest napisane' zamiast PISZE! Tylko,że trolle zapomniały,że obie formy są dozwolone. Cieszę się,że nigdy nie popełniłaś błędu. Poprawna polszczyzna?JAKA? taka,że90% osób nie zna pojęć typu infantylny,dygresja,monotematyczny i łatwiejszych. to jest poprawna polszczyzna. A Tobie nauka kultury i netykiety niech się przyda.
Nie tylko "ślubnom", ale także ulica "rzeczypospolita". Mój Boże!!!
Takie błędy to nie jest pomyłka, analfabetyzm się szerzy. Ulica nazywa się Rzeczpospolitej, wystarczy przeczytać tabliczkę na murze. Dobre serce to jedno i za to chwała, ale szkołę (podstawową) ta Pani przespała. Dobrze, że jest już żonom (brawo Panie Tomku)
Podsumowanie mojego meża!!!
Zamiast napisać to ogłoszenie mogła by suknie wyrzucić i sprawy by nie było!!!A ma serce i pomyślała o innych.W pospiechu czy przez nieuwagę wkradł się błąd.Zdarza się najlepszym--- jesteśmy tylko ludźmi.Za to została obrażona i wyśmiana co tu dużo pisać. Żal mi tych osób oby nie byli w potrzebie i nie szukali takich ogłoszeń.Pewnie w takiej sytuacji nie myśleli by o błędach ortograficznych!!!
Do Jejku ,jejku
Wydaje mi się że osoby które myślą że wiedza wszystko i najlepiej to z pewnością - Osoby które piszą te bardzo nie miłe komentarze.I domniemam że same korzystają ze słownika.Dodam ze Osoby inteligentne na poziomie nie napisały by czegoś takiego.A na pewno nie z dobrym sercem!!!Co do atakowania kobiety przecież sama się o to prosiła -Takie zachowanie jest karygodne i nie ma się co dziwić że Dostała odpowiedź taka a nie inna. Proszę nie wystawiać o Osobach tu się udzielających takich opinii bo to nie ładnie-Nie wie Pani z kim do końca rozmawia i jeszcze do tego wciąga dzieci--- no to naprawdę szczyt chamstwa. Sądzę że to jakaś koleżanka na ten komentarz odpisuje i to jej nieudolna próba obrony.Rozmyślam nad tym czy przypadkiem ta Pani co pisze te bezduszne komentarze nie sprzedaje w innym dziale sukni ślubnej i jej gul nie skoczył--- bo może ładniejsza i za darmo!!!!
Do Ona
Oczywiście można komuś zwrócić uwagę ale w sposób dyskretny a nie ośmieszać w komentarzach.Widnieje na tej stronie adres do Pani można by było dyskretnie sprawę załatwić ale To nie zostało zrobione- domniemam ze to wyśmiewanie a nie zwracanie uwagi na błędy.Wiec proszę mi nie pisać ze to nie kwestia kultury tak się rzeczy nie załatwia.No ale co ja tu będę wiele pisać normalny człowiek to od razu się domyśli o co chodzi...
Cóż za bezsensowna odpowiedź...
To znaczy, że tylko ludzie, którzy nie mają pojęcia o ortografii mają serce, a Ci, którzy dbają o właściwe słownictwo, pisownie i nie mają z tym problemów (bo się nauczyli tego), serca nie mają. Co za klasyfikacja... Jakoś często ludzie wykształceni, oczytani, majętni mają więcej serca, są znacznie lepsi dla innych niż Ci, których nazywa się analfabetami i nieukami. Poza tym teraz masa ludzi broni się dysleksją, dysortografią itp., a prawda jest taka, że to "choroby" wymyślone na potrzeby osób, które z lenistwa nie chcą się tego nauczyć. Kiedyś każdy musiał to umieć i się uczyli, dlatego też moi rodzice, dziadkowie i ciocię piszą bez błędów w przeciwieństwie do tej naszej współczesnej, leniwej młodzieży... Atakujecie kobietę za to, że nauczyła się czegoś, czego Wy nauczyć się nie raczyliście. Dodatkowo widać, jak często sięgacie po książki. człowiek, który czyta - nie ma większych problemów zarówno z ortografią, jak i z samych wypowiadaniem się. Wy jednak wolicie krytykować tych, którzy mogą mieć i serce, i pewien poziom. Większość z Was nie potrafi poprawnie jednej kartki zapisać, wstyd, że potem swoje dzieci tego uczycie.
ja tez tu wystawiałam ciuchy do oddania i może mam jeszcze za to wymagać aby mnie ludzie chwalili? mam to gdzieś. Chciałam pomoc - pomogłam ale nie będę bronić analfabetów. Prawie w każdym ogłoszeniu są błędy więc daruj sobie brak kultury i miejsce publiczne. To nie miejsce publiczne gdy każdy jest anonimowy. Ależ jestem chamska bo piszę prawdę - żyjemy w kraju skrajnego analfabetyzmu i należy to tępić. Ja moje dzieci uczę poprawnej polszczyzny, pewnie dlatego nigdy nie napisały na laurce "dla Mamósi" jak to niektórym się zdarza.
pani ktora tak twierdzi to pewnie za ideal sie uważa? jak juz pani napisalem, jedni znaja orto a drudzy maja serce! w 4 oczy tez by tak pani skrytykowala? czy tylko anonimowo jest pani taka zaczepna?
ja osobiscie tez mam problemy z orto lecz nie uwazam sie za gorszego! innego! i nie powinno sie tego jak to pani nazwala "TĘPIĆ" bo tępi sie chwasty! powinno sie "byc bardziej wyrozumiałym"! pani idealem tez nie jest! jak i kazdy!
ja osobiscie tez mam problemy z orto lecz nie uwazam sie za gorszego! innego! i nie powinno sie tego jak to pani nazwala "TĘPIĆ" bo tępi sie chwasty! powinno sie "byc bardziej wyrozumiałym"! pani idealem tez nie jest! jak i kazdy!