Widok

depilacja w ciąży

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
czy prawdą jest, ze kobiety w ciąży nie powinny używać depilatorów?
jak sobie radzicie z depilacja nóg, wiadomo,że brzuszek przeszkadza, a ja nie wyobrażam sobie stosować czegos innego niż depilator ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja od kilku lat stosuje depilacje woskiem, dwa tyg przed porodem byłam u kosmetyczki bo sama już nie dałam rady:) czasami mi mąż pomagał:)
image
Nie powinno się stosować depilatorów i wosku. może to wywołać skurcze macicy. Ja jestem uzależniona od wosku i ciężko mi się zaprzyjażnić z maszynką do golenia:(
image
image
Ja słyszałam, że chodzi o to, że depilacja woskiem czy depilatorem powoduje stres i dlatego nie powinno się używać w 1 trymestrze i w ostatnich miesiącach ciąży. A w środku ciąży, jeśli jest wszystko w porządku to można... Ale nie wiem czy to prawda...
tzn. powoduje stres w tym sensie, że powoduje ból, a ból=stres.
A wiecie ja w ciazy bardziej bylam wrazliwa na bol i wszystko mi sie dluzej goilo wiec depilator na czas ciazy odstawilam-zostala tradycyjna maszynka...
image
image
teraz jest podobnie
image
image
Ja nadal chodzę do kosmetyczki na depilację woskiem. Pytałam czy są jakieś przeciwwskazania, ale uspokoiły mnie, że czasem tylko kobiety są bardziej wrażliwe na ból i dlatego nie korzystają z depilacji woskiem w ciąży.
image
image
z tego co mnie uczono w szkole najlepsza metoda dla Nas depilacji jest depilacja cukrem jest mniej bolesa i zadko kobiety w ciazy moga sie na cukier uczulic.nikt nie zabrania nam chodzic na depilacje woskiem.ja niestety przestalam bo teraz jestem bardziej wrazliwa na bol i jedynie co dam sobie wydepilowac to brwi ;)a tak to uzywam maszynki do golenia
ja też na czas ciąży zrezygnowałam z depilacji, nawet z pastą cukrową nie dawałam rady, skóra była tak wrażliwa że wyłam z bólu przy każdym zabiegu no i podarowałam sobie...wróciłam niestety na ten czas do golenia :/
image

RoDka doczekała sie swojego Nowo(RoDka)
Pierwsze słyszę.
Myślę, że depilator nie jest przyjacielem wrażliwych, spuchniętych nóg z popękanymi naczynkami, ale większych przeciwwskazań do stosowania go w ciąży nie widzę i ochoczo z niego korzystam.
Przecież to nie boli. :-)
uuu jak kogo :) ja robiłam kiedyś dwa podejścia do depilatora i nie dałam rady wytrzymać tego bólu. Za to wosk nie boli wcale i z tego sposobu korzystam... A co będzie jak będę w ciąży, to nie wiem...
a ja daję, radę, depilator od 12 lat więc się przyzwyczaiłam.

Ale zauważyłam, że w czasie ciąży, wolniej odrastają włoski, kiedyś raz na tydzień, teraz raz na dwa tygodnie.

Ale nie radzę sobie już z goleniem dołu :-) bardzo się ostatnio nagimnastykowałam :-))))))))))))))
Nasza Kochana Lenka
image
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

nnt. Wymiana drzwi - jaką firmę z Gdańska polecacie? (20 odpowiedzi)

Zastanawiamy się nad wymianą drzwi do mieszkania. Czy możecie polecić jakąś firmę z...

Mój pies ugryzł moje dziecko (32 odpowiedzi)

Witam, mam problem z moim 9 letnim psem. Mamy go od szczeniaka, wzięliśmy go z Ciapkowa, jest...

Wybór auta :) (84 odpowiedzi)

Jeśli macie któreś z niżej wymienionych aut - proszę o opinię :) wszystkie auta diesel,...

do góry