Widok
Chyba ktoś od dewelopera tu pisze, te papierki drogi Panie są kluczowe!
Ponieważ dają gwarancję, że wszystko z mieszkaniem jest w porządku.
Nie wiem jakim cudem budynek przeszedł odbiór techniczny i kto go podpisał. Chyba że do tej pory nie ma odbioru.
Miałem tam kupić mieszkanie w 2013 r w sierpniu i wtedy zapewniano mnie że mieszkania będą do odbioru w październiku. Najważniejsze było żebym podpisał umowę, dawali nawet miejsce w pakiecie.
Na całe szczęście kupiłem u innego dewelopera i dopiero wtedy zobaczyłem jakie są procedury.
Cały blok był gotowy łącznie z terenami zielonymi a oni czekali na odbiór - zresztą ja też.
Mam szczęście że tam nie mieszkam.
Ponieważ dają gwarancję, że wszystko z mieszkaniem jest w porządku.
Nie wiem jakim cudem budynek przeszedł odbiór techniczny i kto go podpisał. Chyba że do tej pory nie ma odbioru.
Miałem tam kupić mieszkanie w 2013 r w sierpniu i wtedy zapewniano mnie że mieszkania będą do odbioru w październiku. Najważniejsze było żebym podpisał umowę, dawali nawet miejsce w pakiecie.
Na całe szczęście kupiłem u innego dewelopera i dopiero wtedy zobaczyłem jakie są procedury.
Cały blok był gotowy łącznie z terenami zielonymi a oni czekali na odbiór - zresztą ja też.
Mam szczęście że tam nie mieszkam.
Witam jeśli chodzi o odpowiedź z głównego wątku to tak ja mam mieszkanie na zamiejskiej i sam developer niczym nie zawinił. tutaj największy ferment zasiało dwóch 'mieszkańców' którzy wszystko blokowali, szczerze nie życzę nikomu aby na jakimś powstającym osiedlu mieli takich maruderów. Trójka sprawowała się dobrze, cena za metr - marzenie, wszystko szło gładko a tu nagle dwóch panów którzy zrobili tyle szumu i problemów że my - pozostali mieszkańcy musieliśmy za to płacić dłuższym czasem oczekiwania na mieszkania. Trochę wstyd bo przedstawiciele trójki robili co mogli ale co można w takiej sytuacji zrobić kiedy ktoś robi aferę o 73 złote, wstrzymuje prace, pozywa do prawników i namawia nas abyśmy razem z nimi walczyli z bogu ducha winnym developerem przy okazji przedłużając sobie czas realizacji mieszkań. Pewnie że ludzie mają żal bo rozmawiam z sąsiadami i wiem że niektórzy mają żal do trójki że nie udało się tego rozwiązać inaczej, ale jako prawnik dobrze wiem że w takiej sytuacji jedyną przegraną stroną są mieszkańcy którzy muszą czekać na oficjalny koniec sporu... także ostatecznie nie mogę nie polecić trójki jako developera z uwagi na to że wykonali na prawdę fajne mieszkania w konkurencyjnej cenie.
mieszkam na zamiejskiej, chyba żartujesz z tymi 2 lata, można się było wprowadzać szybciej ale jak ktoś czeka na jakieś papiery i bez nich się nie wprowadzi to gratulacje, my się z wprowadziliśmy od razu i jakoś mieliśmy wszystkie barierki, skoro do twojego mieszkania się nikt nie kwapił żeby się wprowadzić to nie dziw się że nie było balkonu barierek lol... no jak ktoś interesuje się tym żeby powypisywać swoje żale na forum bardziej niż swoim mieszkaniem to ma problemy, faktycznie jest w naszej wspólnocie kilku malkontentów którzy notabene robia nam - pozostałym normalnym mieszkańcom problemy i podnoszą raban co chwilę, a to o śmieci a to o miejsca parkingowe się kłócą z sąsiadami... takich nie brakuje, jednak jako przedstawiciel normalnych mieszkańców - śmiało polecam trójkę jako developera
też jestem mieszkańcem i chyba trochę przesada co tu czytam, ludzie jak kupujecie mieszkania o 20% tańsze niż średnia na rynku to nie dziwcie się że nie ma całego sztabu miliona osób za tym... ja też tutaj mieszkam tak samo długo jak wy i jakoś takich problemów nie widzę. polecam tego developera wbrew tym trzem osobom co się postami prześcigają jak to nie jest strasznie i najgorzej...
tak ja jestem mieszkanką osiedla na myśliwskich tarasach, trójka jest ok, jeśli wie się w co się wchodzi, trochę mieliśmy problemów bo jakiś szaleniec nie chciał się zgodzić na koszt 70 złotych za wywóz śmieci i wstrzymał całą procedurę na zebraniu, przez co mam wrażenie że wszystko zaczęło się sypać, odpadki gromadziły się na terenie budowy, kolejne prace nie mogły ruszyć, nie rozumiem jak można taki raban podnosić o 70 pln... na szczęście teraz już mieszkanka sa piękne a śmieci wywiezione, mimo wszystko polecam tego developera bo nigdzie tak tanio nie dostaniesz mieszkania... a jakość przyzwoita
Wie ktoś coś na temat ukończenia budowy na Myśliwskich tarasach? Pierwszy termin był 30.04, potem 30.06.2014, teraz nieoficjalnie słyszałem, że koniec roku?!
Jak to możliwe, że opłaca im się płacenie za lokatorów i odssetek za opóżnienia zamiast zatrudnienie ekipy? Od miesiąca nic się tam nie dzieje!
Jak to możliwe, że opłaca im się płacenie za lokatorów i odssetek za opóżnienia zamiast zatrudnienie ekipy? Od miesiąca nic się tam nie dzieje!
Witam serdecznie, tak to prawda odbiór przeciąga się o 2 lata ale do tej pory lokatorzy nie płacą za nic, Prezes płaci za wszystko. Odebrałem moje mieszkania po 2 latach. Ale mieszkanie jest piękne, dobre materiały i dobrze wygłuszone a przede wszystkim bardzo ciepłe. Pozdrawiam wszystkie marudy Polacy to naprawdę zrzędy :) nigdy im się nie dogodzi.
Szanowni Państwo kupiłem mieszkanie na Myśliwskiej, fakt trochę sie im to wydłuzyło ale mieszkanie jest ciepłe i wykonane z dobrych materiałów, nio i dlaczego nikt nie napisze że czynsz jest niski - a to duża zaleta , dlaczego Polacy piszą tylkojak chcą pisać tylko żle a zalet nie widzą ludzie myślicie ze w Hossa czy Panorama wszystko jest super? siostra kupiła tam mieszkanie i płacze