Widok

dla przestrogi nie miłe doświadczenia z firmą amelia-wedding.

Witam. Chciałam się z Wami podzielić i jednocześnie ostrzec przed firmą amelia-wedding. W styczniu tego roku zamawiałam u nich zaproszenia. Zaproszenia były ze zdjęciem więc na początku kontaktowałam się z grafikiem co do wyglądu. I wtedy już było to bardzo ciężkie, bo po każdej mojej zmianie pan grafik odpowiadał po 4-5 dniach. No ale nic. W końcu ustaliliśmy wygląd i poszły do druku. Zrobiłam przelew i czekałam. Zaproszenia przyszły pod koniec lutego. No i podczas sprawdzania zaproszeń, zobaczyłam że dwóch mi brakuje, więc napisałam do nich wiadomość z taka informacją (03.03.2013r) oczywiście się nie odzywali przez 10 dni. Po ponownej informacji odpisali że przepraszają i że mam wysłać te dwa nazwiska a oni zrobią te dwa brakujące zaproszenia. Wysłałam dane jeszcze tego samego dnia czyli 13.03.213r. Odpisali że dziękują i że zostały one uwzględnione i cisza. Od tego czasu dzwoniłam do nich 3 razy i żeby się połączyć, trzeba czekać średnio 15-20 min. Oczywiście za każdym razem mówili że juz będą wysyłać. Pierwsza wersja była że maja być przed świętami wielkanocnymi a druga że teraz w środę najpóźniej. Dziś mamy piątek 19.04.2013r więc na moje dwa brakujące zaproszenia czekam juz ponad miesiąc.
image
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2
Zależy jakiego miałaś grafika? Bo ja nie narzekam na tego którego mi przydzielili w ciągu kilku minut w godzinach pracy odpowiadał
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7
Witam,
Zarowno ja, jak i moja przyjaciolka, ktora rowniez zamowila na swoj slub zaproszenia w firmie Amelia jestesmy bardzo niezadowolone z uslugi. Kontakt utrudniony, na odbior telefonu ( a firma kogucik, wiec zapewne w BOKu pracuje zaledwie 1 osoba) czekalam wielkorotnie po 40 minut, a raz nawet godzine!!!Pan Pawel Melasa, przydzielony grafik, zuelnie nie czyta polecen, a zwazywszy, ze wszystko dzieje sie mailowo, mozna domyslec sie jak przebiegala wspolpraca...frustracje, nerwy i prosby, az w rezultacie zgodzilam sie na jego projekt, bo czas mnie naglil, a pan Pawel zupelnie nie sluchal, co sie do niego pisze ( brak mozliwosci skontaktowania sie z grafikiem). Na tym nie koniec. Podczas, gdy mojje przyjaciolce nie przyslano wielu zaproszen i kopert i nigdy ich nie doslano mimo kilku reklamacji, do mnie przyszly winietki w zupelnie innym kolorze z innym kolorem tasiemki!!!Na pytanie o reklamacje, odpowiedziano, ze proces reklamacji potrwa. Niewiarygodne!!Niebywale!!Ile moglabym jeszcze poczekac i wziac tabletek uspokajajacych zanim otrzymalabym zapewne z defektem winietki..Ni moge narzekac natomiast na transport, szybki, zaskakujaco, jednak co z tego, jak towar niezgodny z zamowieniem.. ODRADZAM.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2
43 negatywne komentarze Amelii na Allegro też o czymś swiadczą.... Są użytkownicy co handlują od lat w tysiącach i nie mają żadnego negatywa...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja i moja narzeczona zamówiliśmy u nich zaproszenia. Grafik odezwał się do nas natychmiast i przedstawił projekt. Na projekcie wszystko było ok. Koszmar zaczął się jak im potwierdziliśmy i zapłaciliśmy za te zaproszenia. Zero kontaktu z firmą, nie odpowiadają na maile, dzwoniąc do nich trzeba czekać na linii ok. 30 min. Zaproszenia wysłali do nas poi 12 dniach roboczych, anie po 10 jak obiecywali. Jak otrzymaliśmy to okazało się, że trzcionka jest bardzo mała i słabo widoczna... Odradzam tą firmę, są nierzetelni i zależy im tylko na zebraniu kasy, potem olewają klienta....
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja akurat jestem bardzo zadowolona z usług firmy Amelia Wedding. Zaproszenia przyszły w terminie i wyglądają pięknie. Zaproszenia z kolekcji Glarett za 2zl są naprawdę śliczne.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 11

dla jakiej przestrogi?

Jeśli o nas chodzi, to firma Amelia Wedding w 120% spełniła nasze oczekiwania! Piękne, kolorowe zaproszenia! Wszyscy goście byli zachwyceni! POLECAM!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 12
My też jesteśmy zadowoleni z zamówionych zaproszeń. Otrzymaliśmy je bardzo szybko i wyglądają ładniej niż na zdjęciach.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 11
Dla takiej kobieto, że jak widać nie potrafią wszystkich traktować poważnie i w dodatku bywa utrudniony kontakt... Tobie się udało - super. Ktoś miał z nimi problem i fajnie, że się tym dzieli.
W szkole chyba nie nauczyli czytać ze zrozumieniem....
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
Moje zamówienie zostało zrealizowane bardzo szybko - aż się zdziwiłam bo nie spodziewałam się paczki, a doszła w przeciągu tygodnia! Zamawiałam w poniedziałek lub wtorek (nie pamiętam dokładnie) natomiast zaproszenia były już w piątek! Zapakowane bardzo solidnie, wszystko super, ładnie - gdyby nie fakt, że przy składaniu zamówienia wysłałam im dwie listy gości - pierwsza była błędna, natomiast kolejna już w porządku - oczywiście poinformowałam o tym i wysłałam chyba z 5 emaili informujących (aby nie było wątpliwości), która lista jest w porządku (nawet wysłałam ją po raz kolejny). Niestety przysłano zaproszenia ze złą listą - poprosiłam jednak o dosłanie brakujących zaproszeń. Odpisano mi, że zaproszenia zostaną nadane w dniu dzisiejszym listem poleconym i po ponad tygodniu czekania napisałam do nich po raz kolejny - gdzie znowu odpisano mi, że zaproszenia zostanie wysłane w dniu dzisiejszym! Czyli poprzednio nie wysłali. Trochę się denerwowałam jednak zaproszenia dotarły - również solidnie zapakowane. Podsumowując - jestem zadowolona z usługi, grafik odpisywał mi codziennie!, jednak ostrzegam młode pary, aby dokładnie sprawdzały to co chcą - gdybym sama nie pomyliła listy na początku, uniknęłabym stresu związanego z ponownym proszeniem o wysłanie brakujących zaproszeń. Widać, że w firmie jest mały bałagan i lepiej samemu wywiązać się w stuprocentach, a wtedy możemy być pewni, że szybko dostaniemy swoje bardzo ładne zaproszenia.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Witam

W lutym 2014 zamówiłam zaproszenia w firmie amelia wedding , muszę dołączyć do grona nie zadowolonych klientów chociaż bardzo chciałam ominąć tą drogę.Współpraca z firmą układała się dobrze do momentu reklamacji . Otrzymałam zaproszenia po terminie, to pierwsza sprawa o której chciałam napisać i ostrzec przyszłych nowożeńców.Drugą sprawą jest to że otrzymałam zaproszenie niezgodne zaakceptowanym projektem , który zrobił dla mnie grafik, forma imion i nazwisk nie została odmieniona na zaproszeniach.Dodam że grafik otrzymał poprawną formę.Potwierdzałam nie raz telefonicznie i e - mailowo wszystkie zmiany.Konsultantka zapewniała że wszystko będzie wykonane zgodnie z zamówieniem i na czas ,i co..... ?, kolejną sprawą jest to że nie otrzymałam wszystkich zaproszeń . Napisałam reklamacje e mailowo oraz telefonicznie żeby nie było że któraś forma jest nie poprawna jak to firma poprawi odpisać na posty . Pani z infolinii zapewniała mnie że do końca tygodnia będę miała nowe zaproszenia, jak do tej pory nie dostałam odpowiedzi na e meil w mojej sprawie.Nie odbierają telefonu jak się do nich dzwoni .Więc jak to jest możliwe że naprawią swój błąd? Mam zamiar sprawę skierować do rzecznika praw konsumenta.UWAŻAJCIE JAK BĘDZIECIE ZAMAWIAĆ Z TEJ FIRMY ZAPROSZENIA , jeżeli nie chcecie stracić tyle nerwów co ja NIE POLECAM
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziewczyny, pakując się w zamawianie zaproszeń z amelia wedding zastanówcie się dwa razy !! Nie wiem czy przyszłej pannie młodej potrzebne są takie stresy, jakie zapewnia ta firma. Ja bardzo żałuję. Po bardzo wielu problemach z nimi, czekam teraz na przesyłkę. Ma być niby na początku następnego tygodnia - czekam już 8 dni roboczych. Zobaczymy...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
a ja właśnie polecam. są przepiękne! staranne wykonanie! czekałam 11dni roboczych! :)
POZYTYWNIE! :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
NIE POLECAM !!!!!!!!! Firma nie wywiązuje sie z terminów , nie odpowiada na emaile , kontakt telefoniczny graniczy z cudem !!! Czekam nadal na moje zaproszenia ktore powinny byc 14.03 nadal ich nie mam . Nie dość ze czekam juz duzo wiecej niż 10 dni to jeszcze fridma wysłała moje zaproszenia do zupełnie innego miasta !!!!! Jak mozna az tak sie pomylić ?!!! Następnie stwierdziła ze nie ma mojej wpłaty i nalegali bym zapłaciła po raz drugi SKANDAL !!!! Przesylalam skan dowodu wpłaty i po kilku wymianach słownych przez email stwierdzili ze znaaaaalezli moja wpłatę ??? Co za bałagan !! Na zaproszenia czekam od 14 a zaraz 20 .03 ŻENADA !!!! ABSOLUTNIE N I E P O L E CAM. !!!!!!! Żałuje ze wcześniej nie poczytałam o nich na forum!!!! Na Allegro rownież maja zła opinie !! Radzę OMIJAĆ Z DALEKA!!!!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja rowniez powinnam miec zaproszenia 14 marca 2014 a jest 21 kontakt prawie niemozliwy, ogromny balagan, wszyscy twierdza na infolini ze sprawa bedzie od reki zalatwiona... a tym czasem jest wciaz to nowy problem: z grafikiem, z poprawa projektu, z wysyłka, z kontaktem telefonicznym, mailowym TRAGEDIA! nikomu nie radze zamawiac, lepiej doplacic kilka zl i sie nie martwic czy zaproszenia dotra na czas.
Widzę, że minął rok i nic się nie zmieniło.

Zamawialiśmy zaproszenia również w tej firmie, o dziwo przyszły bardzo szybko od samego zatwierdzenia projektu (zamawiałam przez kreator online)...ale ile trzeba było się nadenerwować, wydzwaniać, wisieć na lini po 40 min, a mailowo to nie wspomnę, zero odzewu.
Dopiero kiedy przestałam przebierać w słowach i najzwyczajniej w świecie zaczęłam wszystkich opierniczać za opieszałość o dziwo dało skutek!
10 minut po nawrzeszczeniu na Panią z infolinii (niestety niewinnej), dostałam wykończony projekt.
Najzabawniejszym natomiast było, kiedy zamówienie zostało wykonane i było do odbioru, dostałam maila, że zapraszają po odbiór osobisty..zaznaczam, że zapłaciłam za kuriera już wcześniej :)
Spowodowało to u mnie niebywałą złość, którą zawarłam w kolejnym mailu na temat ich niekompetencji, braku wymiany informacji między pracownikami itd, itd...i odpowiedź była po 5 min!

Także reasumując, moje krzyki, złość przyniosły skutek.
Zaproszenia są ok, ładne, bez zastrzeżeń. Jeśli chodzi o sam kontakt nie był przyjemny, dlatego ogólnie nie polecam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam,

ja zamawiałam zaproszenia 23.03 po milionach moich telefonów w końcu łaskawie wysłali opłacone przeze mnie z góry zaproszenia (18.04). Zdecydowanie ODRADZAM!
Setki negatywnych komentarzy na formach i allegro o czyms swiadczą.
NIE ZASTANAWIAJCIE SIE - PO PROSTU ZNAJDZCIE INNA FIRME!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam,

poszukując zaproszeń ślubnych trafiłam do tej firmy amelia wedding, zanim zamówiłam dzwoniłam do nich (masakra na połączenie czekałam 30 min!) upewniając się o cenę, moją wizję zaproszenia, itp. Pomimo długiego czasu połączenia, po dwóch rozmowach zdecydowałam się jednak zamówić zaproszenia poprzez kreator na ich stronie.
Współpraca z grafikiem naprawdę super, pracował i poprawiał moje pomysły nawet w niedzielę (!), rozumiał o co chodzi więc byłam zadowolona z efektu. Jeden, dwa dni i projekt zaakceptowany, pieniądze wpłacane na konto, wszystko jasne.
Zamówienie złożone 21.02.2014. zaproszenia w języku polskim i francuskim. Na paczkę czekałam 8 dni więc wszystko szło zgodnie z ich regulaminem.
Kiedy otworzyłam przesyłkę, byłam mega zadowolona. Zaproszenia są przepiękne, dokładne takie jak chciałam, zgodne z projektem, ale.... czar prysł podczas liczenia - nie dość że zaproszenia zapakowane byle jak, polskie pomieszane z francuskimi, to okazało się że ilość jest nie taka jaką zamówiłam i zapłaciłam! Miało być 140 szt, przyszło tylko 136 szt z czego polskich było więcej natomiast francuskich brakowało aż 11szt !!
Od razu wysłałam do nich maila, następnego dnia dzwoniłam, otrzymałam wiadomość że przepraszają i że doślą. Minął tydzień, zaproszeń nadal nie było. Dzwoniłam 5 razy (za każdym razem czekając 20-30min) coraz bardziej wściekła, wysyłałam maile, przestali mi odpisywać. Napisałam wiadomość na ich facebooku na tablicy ale zaraz ją wykasowali. Po kolejnych połączeniach mieli wysłać mi numer przesyłki bo zaproszenia zostały wysłane.
Po 3 miesiącach czekania moja cierpliwość się skończyła. Skontaktowałam się zatem z Rzecznikiem Praw Konsumentów i dwa dni temu wysłałam do nich list z wezwaniem do wykonania usługi. Czekam 7 dni od momentu gdy go otrzymają i jeżeli nadal nie będzie efektu sprawę kieruję do sądu.
Szukajac firmy, która wykona dla mnie papeterię ślubna własnie wybrałam amelię, ale wcześniej chciałam sprawdzić ja w necie - i znalazłam Wasze opinie - szczerze współczuję!
Ja zamawiałam zaproszenia w http://www.nadzwyczajki.pl/ i byłam pełna podziwu profesjonalizmowi i szybkości działania tego małego sklepiku - pełna profeska, a jaka jakość! Dzięki Wam zrezygnuję z amelii, być może oszczędzę sobie niemiłych doświadczeń i zamówię w nadzwyczajkach tez winietki, zawieszki i menu. Czas warto szukać małych sklepów którym zalezy na kliencie...!
Też nie polecam współpracy z tą firmą!! Szkoda nerwów w przygotowanych przedslubnych na użeranie się z firmą która ma gdzieś swoich klientów!! Wpłacilismy pieniądze od razu tak jak nam kazali, zaproszenia dostaliśmy trzy tygodni później!(w umowie jest 7-10 dni roboczych) Słaby kontakt, olewanie klientów i nie liczenie sie z ludźmi!!
Hej,
NIGDY W ŻYCIU nie zamawiajcie niczego z tej firmy. Brak kontaktu, za zamówienie trzeba czekać wieczoność (2 tygodnie po terminie) a dodatkowo ilość się nie zgadza! Szkoda nerwów na tych TOTALNIE niekompetentnych ludzi.
MASAKRA!!!! OMIJAJCIE Z DALEKA!
Generalnie masakra, jedynie na zdjeciach te zaproszenia wygladaja ladnie, a proes realizacji, reklamacji - masakra, nie traćcie nerwów rzez ślubem.
Po piersze strasznie długi czas realizacji - 3 tygodnie!!!
Żeby tego malo, zamówienie otrzymane niezgodne z tym zamówionym!
Reklamacja - żenada - po 30minut na infolinii zeby sie połączyć - panie grzecznie zapewniają, że przekazują do reklamacji. I nic, cisza, znowu dzwonienie.
Nie dość że zaproszenia zostały przysłane po czasie, nie dość ze niezogdne z formularzem zamówienia, to jeszcze: POMIĘTE, UBRUDZONE KLEJEM, WYKONANE NIEDBALE!!!!!
Papier 215g chyba tylko teoretycznie bo jest cienki prawie jak papier ksero.
Koperty jak z poczty, wstyd komus wyslac.

FATALNE DOŚWIEDCZENIE, DZIWNIE SIĘ ZE SĄ JESZCZE NA RYNKU!
U mnie zaproszenia były ok, ale przyszły z opóźnieniem. Winietki zamawiałam w innym terminie. Przyszły w terminie ale brakowało osób na winietkach. Musiałam sama drukować nazwiska i przyklejać klejem na pustych winietkach. Po złożeniu reklamacji dostałam odpowiedź, że przesłano reklamację do działu reklamacji. Minęło 1,5 miesiąca i nie otrzymałam wiadomości (a mają na to 7 dni). Napisałam kolejną wiadomość i dalej cisza. Odradzam.
Ja również NIE POLECAM tej firmy. Na zamówienie czekam o wiele dłużej, niż jest to zapisane w regulaminie. NIE MA KONTAKTU z firmą, nikt nie raczył odpisać na moje maile. Na 3 dni przed ślubem zostałam bez zaproszeń!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Witam
Szczerze odradzam. Kontakt mailowy kończy się po wpłacie pieniędzy. Faktycznie można dzwonić, lecz często czas oczekiwania sięga 40 minut. Zlecenie realizowali 3 tygodnie. Przesyłka była niekompletna. Reklamację rozpatrywali kolejne 3 tygodnie, po czym dosłali nie to czego brakowało. Nie wywiązali się z umowy i urwali kontakt.
Witam,
czy ktoś zamawiał już coś w 2015 roku?

Czy coś się zmieniło w obsłudze?

Może polecacie jakieś sprawdzone firmy?
ja zamawiałam w 2015 roku i jestem bardzo zadowolona :d polecam!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja też zamawiałam w tym roku zaproszenia ślubne poprzez kreator. Faktycznie przyszły trochę z opóźnieniem. Tak więc czekałam na projekt mimo, że sama go stworzyłam a wystarczyło tylko dodać listę gości. Po napisaniu maila, projekt dostałam na drugi dzień. Oczywiście znalazłam błędy (z mojej strony) w liście gości, więc wysłałam im poprawioną a w projekcie była nadal stara lista. Chyba ze trzy razy wysyłałam im poprawioną listę gości, aż w końcu się udało. Przesyłka przyszła szybko, płaciłam przy odbiorze więc może dlatego. Ładnie zapakowane i ilości się zgadzały. Zaproszenia piękne, wszystkim się bardzo podobały. Teraz zdecydowałam się zamówić dodatki takie jak: księga gości, podziękowania dla gości, pudełka na ciasto. Projekt otrzymałam w ciągu dwóch dni. Kontakt z grafikiem super, szybko poprawiał to o co go prosiłam. Teraz czekam na przesyłkę. Mam nadzieję, że wszystko będzie tak jak chciałam, ponieważ po przeczytaniu tylu złych opinii trochę się martwię.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

a ja POLECAM

Dzisiaj dostałam swoje zaproszenia. Praca z grafikiem szła bardzo dobrze, na maile Pan odpisywał dość szybko, projekt był poprawny więc się nie czepiałam. Zaproszenia przyszły dokładnie po 10 dniach od zaakceptowania projektu. Gdy po 7 dniach zadzwoniłam żeby się upewnić czy wszystko ok (zależało mi na czasie) bardzo miła Pani poinformowała mnie, co się dzieje (zaproszenia były już obrabiane ręcznie - wstążki itp.) i obiecała, że na następny dzień zostaną wysłane i tak też się stało. Następnego dnia wieczorem miałam już maila od firmy kurierskiej. Zaproszenia przyszły ładnie spakowane (w woreczkach po kilka sztuk), zabezpieczone. Większych błędów w tekście nie zauważyłam (ale przyznaje też, że tylko je przejrzałam przy pakowaniu w koperty). Czy papier jest taki jak w próbkach? Wydaje mi się, że odrobinę gorszy ale uważam, że jak na taką cenę to są naprawdę śliczne i nie mogę narzekać. POLECAM
Ja również odradzam. Firma nieodpowiedzialna, niesolidna. Niby szybka realizacja, ale wykonawca popełnił w treści zaproszeń błędy (treść wysłana przeze mnie była prawidłowa) - "zjedzone" słowa, w efekcie treść niegramatyczna. Taki wydruk otrzymałam, od tego momentu firma już się nie poczuwa do odpowiedzialności. Bylejakość i nierzetelność. Wygląda, jakby wykonawca nie czytał, nie sprawdzał własnego "dzieła". Byle szybko wysłać i resztę mieć w nosie. Średni wizerunek kreują.
Nie polecam, delikatnie to ujmując. Jeśli nie chcesz sobie przysparzać dodatkowych stresów przed ślubem, nie zamawiaj tam zaproszeń.
Ja niestety, po złożeniu zamówieniu i problemach, przeczytałam opinie,
moja wina- powinnam to zrobić wcześniej.
Za pomyłki grafika i swoją nierzetelność, niedbalstwo winę zrzucają na klientów.
Ślub biorę w tym roku, grafik pomylił rok, wpisał 2015, po poprawce zaakceptowałam zaproszenie a dostałam z datą złą- tym razem zły dzień ;) Oczywiście nie poczuwają się do odpowiedzialności.
Zapomniałam wspomnieć, że data była zła tylko z przodu zaproszenia, w środku była dobra i takie cudo dostałam. Jedna wielka fuszerka, a ja muszę zamawiać inne zaproszenia w innej firmie( to akurat dobre).
Od 3 tygodniu walczę z reklamacją, bo firma mimo tysiąca pytań o to samo i tak pomyliła kolor tasiemek. Odpisują na maile z kilkudniowym opóźnieniem, a jeśli próbuje się do nich dodzwonić, to oczekiwanie na linii trwa przynajmniej 15 min. Odbiera miła Pani konsultantka, która mówi, że wszystko będzie sprawnie załatwione, po czym znowu kilka dni ciszy. Samo składanie zamówienia też pozostawia wiele do życzenia. Pomimo uzupełniania wszystkich parametrów w formularzu obsługa pyta kilka razy o to samo. Co z tego, że same zaproszenia są ładne, skoro obsługa klienta bardzo kuleje?
Zamówiłam tam zaproszenia "Elegant" i jestem bardzo zadowolona. Zaprojektowałam zaproszenia przez kreator, został mi przesłany wzór od grafika, dokonałam samodzielnie kosmetycznej korekty i w efekcie wszystko było tak jak chciałam. Firma wywiązała się ze zobowiązania w terminie, zaproszenia zostały wykonane starannie i po prostu perfekcyjnie, a także były dobrze zabezpieczone w paczce. Czytałam wcześniej ogrom negatywnych opinii i powiem szczerze, że trochę się obawiałam, ale warto było zaryzykować, bo zaproszenia są naprawdę przepiękne i robią wrażenie! Szczerze mogę polecić tę firmę i zaznaczam, że w stosunku do mnie w 100% wykazali się profesjonalizmem!
Witam,

Odnośnie pozytywnych komentarzy, jest jakaś jedna zaufana osoba, na którą można się powołać aby wszystko szło zgodnie z planem??
Piękne, ale czas realizacji pozostawia wiele do życzenia. Na odp ma każdy e -mail czeka się 2 dni. Zamówienie zatwierdzaja po ok. 2 tyg plus 2 tyg na jego realizację. Dopiero groźba odstąpienia od umowy przyspiesza realizację ... słabo jak na firmę bazującą na opiniach w necie. Moim zdaniem -jedynie dla osób którym się nie spieszy i z dużą tolerancją. .
NIE POLECAM!!!!!! Pierwsze zamówienie dostarczone po 20 dniach roboczych! Niestety brakło mi zaproszeń i DOMÓWIŁAM kolejne 20 zaproszeń, na które juz czekam 11 dni roboczych i nawet nie zostały wydrukowane :/ jakbym wiedziała że to taka beznadziejna to nawet bym na stronę nie wchodziła.

Moim zdaniem domówienia powinny być traktowane priorytetowo, bo wszystko było już opłacone i żaden grafik nie myślał nic robić...

O grafiku już nie wspomnę! Prosiłam, żeby wysłał projekt w trzech wersjach graficznych tzn z 3 różnymi czcionkami, a on wysłał mi tylko przód zaproszenia, gdzie było tylko kilka liter, wiec nawet nie miałam jak porównać. Moim zdaniem, każdy myślący człowiek powinien wpaść na to, że zajmę mu to dosłownie moment i żeby zrobić to raz, a porządnie a nie na "odwal się". Nawet jak od razu odpowiedziałam mu na maila to ja uzyskałam odpowiedz dopiero po 2 dniach!!!!!! Dla świętego spokoju, żeby przyspieszyć ten cyrk wybrałam pierwsza lepsza czcionkę, żeby mieć to już z głowy. Żałuję, że już wtedy lampka mi się w głowie nie zapaliła, że coś jest nie tak :/

Druga kwestia:
Dodzwonić się do firmy graniczy z cudem. Na początku 5 w kolejce i 2 min czekania, następnie 4 w kolejce, 3 i rzekomo 1 min czekania, potem 2 w kolejce i znowu 3 w kolejce i juz 8 min czekania :D skończyło się na 25 min, a za to się niestety płaci. Proponuje popracować nad infolinią.

Finalnie dodzwoniłam się i oczywiście zero konkretnych odpowiedzi. Pani mówi mi to samo co zobaczę na swoim profilu na stronie.

Kontakt mailowy także bezużyteczny. Tylko odwlekanie i byle jak najszybciej spławić klienta.

Ślub za 2 miesiące, a goście jeszcze nie zaproszeni - śmiech na sali!

Jeszcze raz NIE POLECAM!!!!!!!
NIE POLECAM FIRMY AMELIA-WEDDING

WLASNIE MIJA MEISIAC UZERANIA SIE Z TA NIEKOMPETENTA FIRMA ZARPOSZEN NADAL NIE MA!

PO 3 TYG OCZEKIWANIA DOSTALAM TELEFON Z ZAPYTANIEM CZY NA ZAPROSZENIACH MAJA BYC WYDRUKOWANE IMIONA GOSCI, FORMULARZ ZAMOWIENIA WRAZ Z LISTA GOSCI SKLADALAM NA POCZATKU ZAMOWIENIA I OCZYWCIE FIRMA ZNOW OPOZNILA WYSYLKE.

ZAPROSZENIA POWINNY BYC JUZ DAWNO ROZESLANE A JA WCIAZ CZEKAM.. NA STRONIE JEST NAPISANE ZE CZAS REALIZACJI ZAMOWIENIA TO 10 DNI ROBOCZYCH CO JEST KOMPLETNYM KLAMSTWEM.

JESLI NIE CHCECIE PRZECHODZIC TAKICH STRESOW PRZED SLUBEM TO NIE KORZYSTAJCIE Z USLUG TEJ PSEUDO FIRMY.
Również nie polecam!!! Nie dość, że zwlekali ze zrobieniem zaproszeń i czekaliśmy ponad miesiąc na ich wysłanie, to jeszcze zrobili błąd w druku i nie wydrukowali całego tekstu. Niestety nie odpowiadają na reklamację. Po prostu śmieszni i nie poważni ludzie.
Nie wiem kto wypisuje te niefajne opinie ale ja ślub organizowałam bardzo na szybko, z polecenia siostry, która brała zaproszenia od nich na swój ślub zamówiłam i wszytsko było na czas, zaproszenia piekne, staranne. :)

A ja mimo negatywnych opinii, skorzystałam z ich uslug i nie rozumiem tego niezadowolenia. Mamy piękne zaproszenia, dobrej jakości papier, ładny druk, odnosnie obslugi to tez bez zastrzezen, dosc szybko dostalismy wiec ja akurat polecam!

To ma Pani szczęście. Ja mam takie doświadczenia:
Niestety, ale nie miałam tej przyjemności by ocenić jakość wykonanych zaproszeń i innych dodatków, gdyż nie doczekałam się tego. Ślub na początku września. Zamówienie złożyłam w lutym od razu mówiąc, że zaproszenia będę potrzebować na koniec kwietnia. Zaproszenia i inne dodatki były zamówieniem indywidualnym. Grafika wymyślona przeze mnie. Kontakt z grafikiem od czcionek super. Codzienne odpowiedzi na maila. Poprawki nanoszone od razu. Kontakt z biurem również super. Niestety ale dobra passa minęła gdy przyszło rysować grafikę. Ostatni kontakt na początku marca. Miesiąc minął, grafiki nie ma. Żadnej propozycji. Także patrząc na to, że czas dobiega końca, zrezygnowałam z usług Amelia Wedding. A szkoda, bo cenowo są atrakcyjni na rynku, mają bogatą ofertę, jednak jak widać, nie radzą sobie ze wszystkim. Może warto zatrudnić kolejnego grafika, albo przyjmować mniejszą ilość zamówień. Reasumując: jeśli ktoś ma swój projekt graficzny, to lepiej sobie darować, chyba że zamawia się rok przed ślubem. Pozdrawiam!
Rownież nie polecam. Zaproszenia miały być ecru, otrzymałam brązowe. Jest to najzwyczajniejszy brąz, jak szary papier. Nie podlega to żadnej reklamacji, ponieważ według pracowników firmy jest to kolor ecru. Nie pomogło porównanie zdjec otrzymanego przeze mnie zaproszenia oraz tego ze strony... różnica kolosalna. Oni nadal utrzymują ze te moje brązowe to jednak ecru. I kropka, koniec tematu według nich. Prawie 500zl wyrzucone w błoto

7 kwietnia złożyłam zamówienie na stronie, a o godzinie 24 już dostałam projekt. Wszelkie zmiany i poprawki Pani Kasia( grafik) wprowadzała i wysyłała ekspresowo. 13 kwietnia zaakceptowałam projekt, a po świętach od razu paczka została nadana i zaproszenia dotarły. Naczytałam się tych złych opini, a wszystko przebiegło bardzo szybko bez żadnych problemów! Bardzo miła obsługa, a zaproszenia piękne. Polecam :)

a ja jestem bardzo niezadowolona z uslug firmy..... odradzam stanowczo.... zaproszenia wydrukowane na bardzo cienkim papierze i kolor nie jest taki sam jak w projekcie.... uwazajcie

Firma Amelia- Wedding to jakaś kpina! Kompletnie nieodpowiedzialni ludzie, kłamiący i zwodzący klienta! Na pytanie o czas przygotowania projektu, otrzymałam odpowiedź że max. 3 dni, oczywiście projektu w wyznaczonym terminie brak... Odpowiedzi na wiadomość e-mail- brak, dodzwonić się - cud, ale udało się, odebrał ktoś telefon i poinformował o otrzymaniu projektu w ciągu dwóch dni... ok przyszedl po jednym dniu, Zaakceptowany i odwiedziny drukarni na drugi dzień. Kolejny projekt na za kolejne 3 dni. OK przyszedł dzień 3 i cisza! Zadzwoniłam i co usłyszałam? Że musieli zmienić grafika na innego i projekt jest nie gotowy...serio????? To jest poważne traktowanie klienta????? znów prośba o dzień max dwa na projekt... STANDARDOWO cisza... NIE POLECAM i przestrzegam przed tą pseudo drukarnią niepotrafiącą rzetelnie podejść do sprawy i przede wszystkim "zająć się" odpowiednio klientem! KPINA KPINA i jeszcze raz KPINA!!! Próba chęci zamówienia, tfuuuuu wróóóóć OTRZYMANIA projektu zaproszeń trwała prawie miesiąc...Serio tak powinno to wyglądać? Chyba jednak tylko z tą firmą...
Ja także nie polecam i to bez zastanowienia!! Zaproszęnia w naszym przypadku oprócz samego wyglądu nie mają żadnych plusów! 2 razy wysyłali i poprawiał swoje błędy, niedawno dostaliśmy poprawione ale niektóre zaproszęnia przyszły podwójne a niektórych nie było wogole...... Dramat a czasu brak.

ja zamawiałam z mężem stamtąd jakoś pół roku temu i nie mieliśmy żadnych problemów. Błędów nie było, zaproszenia dostarczone zgodnie z ustalonym terminem. Nie rozumiem...

Dostalam bardzo duzo pozytywnych opini od gosci na temat zaproszen ktore zamawialam w Amelia-Wedding. Goscie byli oczarowani zaproszeniami! Naprawde zaproszenia robia duze wrazenie. Robilismy troche indiwidualny projekt. Zamawialismy zaproszenia ze zloceniem i wyszly piekne! jednak zalezy od swiatla bo widac zarysowania na zlocie w zaleznosci jak pada swiatlo. Kontakt z biurem bardzo przyjazny. Jednak radze zamawiac duzo wczesniej gdyz firma ma lekkie opznienia. Ja dostala swoje zaproszenia tydzien po terminie, dodatkowo czekalam kilka nastepnych dni na etykiety ktore wysylali odzielnie. Natomiast dostawa bardzo szybka. Kurier byl juz na drugi dzien z rana.
Musze jednak przyznac ze z racji opoznienie Amelia-Wedding zwrocila mi 10% zaplaty. Dodatkowo przyslali o wiele wiecej etykiet niz zamawialam i ekstra 3 zaproszenia :) Wiec dobrze to swiadczy o firmie. Kontakt z grafikiem ok. Szybko odpowiadal jednak brak mu bylo pomyslow wiec musialam mu duzo podpowiadac. Troche sie balam zamawiac gdy czytalam inne opinie ale musze przyznac ze jestem bardzo zadowolona z uslugi.Polecam Amelia-Wedding!

mój ślub będzie dopiero w przyszłym roku ale już zamówiłam zaproszenia i zawieszki na mini buteleczki z alkoholem właśnie od amelia wedding. Nie mam złych doświadczeń z tą firmą. Kontakt nie był utrudniony wszystkie nasze pomysły zostały przedyskutowane i uwzględnione. Moim zdaniem zaproszenia wyszły bardzo ładnie i zawieszki tez bo mam już całość w domu.

Moim zdaniem dobra firma z świetną ofertą zaproszeń i innych artykułów ślubnych. Obsługa klienta była w punkt dla mnie.

U nas bylo wesele z Amelia wedding, mają super ofertę, każdy drobiazg jest dopracowany, a ozdoby niepowtarzalne! Pozdrawiam

to w sumie dobrze że dużo się zmieniło. Siostra robiła u nich zaproszenia i nie narzekała na nic.

Zaproszenia to tam mają śliczne na szkle na przykład, sama sie zastanawiam nad nimi

Zobacz sobie też podziękowania. Słoiczki z miodem albo krówki

Mój brat brał ślub rok temu i stamtąd zamawiał, wszystkie ozdoby jakie miał w planie, plus zaproszenia, winietki, kwiaty, itd itp. Spisali się na medal bo to był najlepszy ślub na jakim byłem, a sam pójdę w jego ślady i sam będę raczej korzystał z tej oferty, która pozwala nam użyć własnej wyobraźni :)

Inne tematy z forum Opinie i oceny

Halina Sobierajska - ocena (6 odpowiedzi)

Jakość wykonania mierna, brak profesjonalizmu, pośpiech, pozostawione odpady. Zapewnienia o...

Mariusz Stoltmann - ocena (3 odpowiedzi)

Jako partner biznesowy polecam współpracę z 3City Estate. Doceniam otwartość i szybkość...

BK - ocena (10 odpowiedzi)

Wizerunek Kancelarii Butny w internecie może sprawiać wrażenie dużego doświadczenia i...

do góry