Widok

do dojrzałych kobiet

witam, moja mama prawdopodobnie ma menopauzę, dopiero we wtorek idzie do lekarza. Ma objawy menopauzy: ma problemy ze spaniem, uderzenia gorąca, ogólnie kiepski stan psychiczny:( jak można jej pomóc? jak wy przechodziłyście i ile to trwało.

ps. nie wiem dlaczego ten temat jest TABU, napisałam na forum w tytule menopauza i odrzuciło mi to;/ a innych rzeczach można pisać ale o tym juz nie??

pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ile lat ma Twoja mama? U mnie występowały takie same objawy,dodatkowo bóle i zawroty głowy-okazało się,że to nadciśnienie
49 lat
nikt jeszcze tego nie przechodził ?
Przechodziłam łagodnie..Bez uderzeń. Stosowałam hormonalną terapię zastępczą. Ale nie wiem czy to mi pomogło, czy mój organizm nie okazywał typowych objawów meno.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
oprócz htz bardzo ważne jest przebywanie w grupie . Rozwijanie pasji
foto, taniec orientalny , ćwiczenia, tyrystyka, ciekawe wykłady.A także planowanie podróży i dalszych i bliższych. Może joga, choreoterapia, pozytywne myślenie. Warsztaty gotowania, ekologia, warsztaty artystyczne i wiele innych...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Kobieta

Adwokat Rozwód Gdansk (9 odpowiedzi)

Witajcie, polecacie kogos rzetelnego?

dobry adwokat rozwód gdańsk (81 odpowiedzi)

Szukam dobrego adwokata, który przeprowadzi mnie przez rozwód z orzeczeniem o winie w Gdańsku....

Unieważnienie małżeństwa przez kościół (42 odpowiedzi)

Witam, zastanawiam się czy się za to nie zabrać. Jestem 2 lata po rozwodzie cywilnym. Chyba czas...

do góry