Widok

do dziewczyn z większym biustem;)

Wesele Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
hmmm kupilam dzis stanik no i wogole zaczelam sie zastanawiac bo mi ten gorset az tak dobrze nie trzyma i sie zastanawiam czy mi to wogole sie utrzyma (gorset jest bez zadnych ramiaczek ani nic w tym stylu) wszystko mi spada i sie nie trzyma;/

dlatego nie wyobrazam sobie tancow kiedy bede sie ciagle poprawiac

jak to u Was wyglada/wygladalo?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
u mnie będzie wszysty stanik w gorset i o dziwo się ładnie trzyma, mi się wydaje, że to jest kwestia dopasowania, ja też nie mam ramiączek ani nic w tym stylu

Madziulka ja tez niemaiłam ramiączek
a stanik w gorsecie był doszyty

mocno gorset związałam i było OK :-)
nic nie opadało, hehe ;)

a wiecie co mi babka powiedziala dzis w sklepie!! ze to kategorycznie zabronione ze nie powinno sie tak robic stanik i gorset nie powinny byc zlaczone bo jak gorset sie przesunie to stanik od razu tez i bede sie ciagle poprawiac i bedzie mi nie wygodnie:((((

Polecam taki sylikonowy staniczek.
Sama mialam problem bo biust mam ciezki i dosc duzy kupilam,sprawdzilam na dyskotece i jest rewelka.
Nie polecam na nim zaoszczedzac bo sa rozne ceny.
Pozdrawiam
http://cgi.ebay.de/Compfort-Silikon-BH-der-Extraklasse-zum-Sondrepreis_W0QQitemZ280126846121QQihZ018QQcategoryZ96559QQrdZ1QQcmdZViewItem

ojjjj ja juz probowalam i tego niestety nie sprawdzilo sie na mnie ani troche!!

to nie jest taki stanik to jak naklejki wejdzna link.
Sa duze rozmiary do F

ja nie dostane na siebie rozmiaru silikonowego, chociaż już o tym myślałam. A mi z kolei pani powiedziała w salonie, że wszyscie to najlepsze wyjście, bo gorset sie dobrze zasznuruje i nic nie ma prawa sie przesuwać

O matki, te "gorsety", jak o nich czytam, to mi cycki opadają :)

Prawda jest taka, że powinny same trzymać. Ja miałam porządną suknię z LaSposy z wewnętrznym gorsetem i nie potrzebowałam stanika, choć miałam wtedy biust 75F...

Jeżeli Twój gorset jest dobrze dopasowany w talii (tzn. ciężka spódnica nie pociągnie go w dół, jak u NiuniOstry) i nie jest strasznie luźny, czyli nie będzie się na Tobie obracał, to lepiej wszyć. Przecież nawet centymetr wystajacego stanika będzie wyglądać beznadziejnie.

Jeżeli "gorset" nie jest na tyle dopasowany, żeby się nie obracać i nie spadać razem ze spódnicą, to spal kieckę :) Nieodpłatnie wypożyczę Ci moją.
to jest wlasnie to ze za bardzo sie on mnie nie tzyma;/ ale moze krawcowa dala by sobie z tym rade co myslicie?

Agatha poka poka swoja suknie;)

Pewnie, jak przydusisz krawcową, to Ci dopasuje gorset. Ale musisz być silna... Jak widuję na zdjęciach - większość krawcowych sądzi, że gorset to taka średnio dopasowana bluzeczka z plastikowymi usztywnieniami...
ale chyba nie bedzie z tym problemu tak technicznie tzn ze jest to do zrobienia ?:)

Nie jestem krawcową, ale wydaje mi się, że tak...
Spróbuję wkleić swoją suknię... Bardzo wątpię, czy mi wyjdzie, ale no risk, no fun...

image
wieksza wieksza;)

sprobuj zmienic na 640

Lepiej?

image
Tia, talent...
sprobuje wkleic

image
image
Shot at 2007-06-26

hmmm co coz;/

Cudowna suknia:)

Dzięki! Małe jest piękne :)
Klikam na resize i wybieram 640... Antytalent i tyle :)
a moze bedzie ktos tak mily i wkli wieksza fotke co??????:)

sprobuje bo suknia piekna:) mam nadzieje, ze sie uda...

image
Shot at 2007-06-26

ze mnie tez antytalent widac;/

Aghata wyślij mi na meila fotke to powiekszę

Niestety, fason bez ramiączek to nie jest dobry fason dla dużego biustu.
Każdy powinien dobrać sobie fason sukni do figury, to co ładnie wygląda na "eterycznych" dziewczynach, niekoniecznie musi wyglądać dobrze na biuściastych. Dla biuściastych (od D w górę) zalecany jest fason z dużym dekoltem w kształcie V. Dużym, bo spory biust fajnie się w takich dekoltach prezentuje.
Niestety, silikonowe miseczki i różne papierowe przylepiane staniki są dobre dla małych piersi. Przy dużych nie sprawdzają się nawet normalne staniki bez ramiączek. Rozwiązaniem byłby stanik z silikonowymi ramiączkami albo po prostu zmiana fasonu góry sukni na bardziej przyjazny dużym piersiom.
miałam gorset bez ramiączek choc mam duzy biust...wystarczy go odpowiednio dopasowac no i po pierwsze musi byc tez dobrze uszyty ;)

mogłam spokojnie isc bez stanika ale nie lubie wiec kupowalam sobie stanik specjalnie do gorsetu

Czarna Żmija napisał(a):

> Niestety, fason bez ramiączek to nie jest dobry fason dla
> dużego biustu.

why???

>Przy dużych nie sprawdzają
> się nawet normalne staniki bez ramiączek.

Jak się nie sprawdzają, skoro się sprawdzają?:) Dziewczyny nie dajcie sobie wmówić, że dla dziewczyn z dużym biustem nie szyją staników bez ramiączek! Szyją! Tylko trzeba się dokładnie zmierzyć i dobrze dobrać stanik. Mi też "wszystko spadało" bo próbowałam się wcisnąć w 75D. Jak się "przesiadłam" na 70F, to w staniku bez ramiączek o takim rozmiarze przetańczyłam już niejedno wesele:)
Na swoje szyję sukienkę bez ramiączek:)
Amen!