Widok

do mam Kasjanów!

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
chciałam się dowiedzieć czy nie "żalujecie" ze dalyscie tak na imię swojemu synowi? Mi te imie bardzo sie podoba i planuje tak nazwać syna, ale spotykam sie z samymi negatywnymi opiniami, kazdy sie dziwi co to za imie i skad je wzielam....stad moje pytanie, czy u was reakcje byly takie same? rozwiazanie juz blisko, a ja sie wacham;/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 10
Świetnie pytanie czy żałujesz że dałaś na imię swojemu dziecku X...no proszę cię...taka rola rodzica ze to oni wybierają imie da dziecka...Sama zdecyduj z mężem czy z kim tam chcesz..na tym forum niekiedy co wątek to głupszy ;/;/;/
image
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 12
Ewiaa uspokoj sie troche, co?
Imie wazna sprawa, ja Ci sie nie dziwie ze sie wachasz. Ja sama decydowalam miedzy dwoma imionami i ostateczna decyzja zapadla gdy juz zobaczylam coreczke, wtedy wiedzialam ktore imie do niej pasuje:) Rodzina miala oczywiscie tysiac "lepszych" pomyslow, ale wybralam te imiona z mezem i tyle. Teraz nie wyobrazam sobie zeby moja coreczka miala inaczej na imie:) Moze zrob podobnie, znajdz jeszcze jedno imie ktore Ci sie podoba i ostatecznie wybierzesz jak urodzisz.
Po tym jak ostatnio widzialam w parku zabaw u nas dziewczynke o imieniu Chanel to juz chyba mnie nic nie ruszy:P
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja raczej wolę bardziej popularne imiona, ale imię Kasjan bardzo mi się podoba :) a do nazwiska pasuje ? bo to bardzo ważne.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
też znałam chłopca o tym imieniu, dla mnie może być, lepsze niż Kajetan:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
a mi się Kajetan (Kaj, nie Kajtek) baaaardzo podoba
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
jak Ci się podoba i pasuje do nazwiska to się nie zastanawiaj rodzine poinformuj jak go w urzedzie jzu zapiszecie i kij im w tylek nie ma co sie przejmowac Twoj syn nazywaj go jak chcesz tylko zwróc uwagę by sie inne dzieci nie nabijaly bo to tez istotne, a to imie chyba ok.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
no i wlasnie o to mi chodzi!! do nazwiska jak najbardziej pasuje bo nie mamy typowo polskiego. tylko sluchajac ciagle dziwnych uwag zaczelam watpic czy aby nie skrzywdze dziecka, dlatego zwrocilam sie do mam Kasjanów o ich opinie, jakie sa ich odczucia jako rodzica juz funkcjonujacego Kasjana:). Dzieki dziewczyny za odp.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Skoro już teraz nachodzą cię refleksje, to szukaj innego imienia.

Na pewno nigdy nie ośmieszą dziecka imiona klasyczne. I na odwrót imion pretensjonalnych należy się wystrzegać.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1
mój syn kiedyś zapytal dlaczego chlopiec z placu zabaw nazywał się Kostka ...miał na imię Konstanty i mama na placu wołała Kostek .....:-)
Po moich wyjaśnieniech mój syn mówi Ufffff mamooo jak to dobrze , ze ty z tatą nie daliście mi na imię Kostek ..ja jestem jednak z popularnymi imionami - akurat Kasjan mnie osobiscie nie pasuje,
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
mi się kasjan bardzo podoba, ja mam krystiana, a chodził za mną tristan ale obawiałam się,że imie może za orginalne.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
a jak sie woła na Kasjana zdrobniale?
Kasio? Janek?

Ogólnie ok chociaż nie w moim typie
Mi sie osobiscie nie podoba,ale to kwestia gustu ;)
Jak pasuje do nazwiska, rodzicom sie podoba to dlaczego nie?

A zdrobnienie: Kas?:>
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mama, nam się podobały dwa Nina i Lidia. Wszyscy stwierdzili, że Nina ładniejsze, a o Lidiach to każdy zaraz miał jakąś historię do opowiedzenia, oczywiście nieciekawą. Jednak Lidia to mi jednak bliższa sercu i przy tym imieniu zostajemy :)
image
znalazłam:
Janek, Kajo, Kajtek, Kas, Kasek, Kasio, Kasieńka, Kasior, Kasjanek, Kasjanuś, Kazyk, Kijanek

beznadzieja....

imie fajne, ale te zdrobnienia....
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
tylko i wyłącznie pomyśl o dziecku, nie wam ma się podobać.. imię to pierwsze słowo jakie funkcjonuje w relacjach człowiek-człowiek..
cześć jestem Harrison cześć a ja Kasjan...szczerze...wolę Aleksander i nie mogę odpowiedzieć rób co chcesz bo to nie ty będziesz tłumaczyć znajomym z jakiego to filmu tylko twoje dziecko..Kasjan z planety Zorba..
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Ja nie słyszałam jeszcze o takim imieniu ... ale raczej nie nazwałabym tak swojego dziecka.
Chociaż szukałam dla syna imienia które nie będzie zbyt popularne, bo nie chciałam aby miał na imię jak większość jego rówieśników np. Kuba.
Dałam na imię Nikodem :) ale imię dostał dopiero w drugiej dobie życia. Bo ogólnie miałam więcej propozycji takich tak Maksymilian, Tymoteusz, Seweryn itd. Ale Nikoś jakoś najlepiej mi pasowało tak jak na niego spojrzałam :D
image
Więc może też zrób sobie listę paru imion i dopiero jak zobaczysz maluszka to sama dojdziesz do wniosku co będzie mu najbardziej pasować ;)
image
Ja mam na imię Kasjan jestem dzieckiem i mało jest bardzo Kasjanów na ziemi a ja jestem 1 z nich czy chcecie mnie poznać? Jestem jeszcze bardzo szybki biegam i jestem mistrzem małopolski w lekkoatletyce mam puchar to mnie spotkacie w Krakowie ispieram Ukraińców bardzo ich lubię i wy im pomagajcie to pa
Mój 5letni sym ma na imie Kasjan i zdrobniale mówię do niego Kasjanek,Kasek czasem żartobliwie Kasjanol ;) spotykam się z pozytywna opinią co do jego imienia Wogole ten mój Kasjanol to świetny chłopak Pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7
Imię Kasjan wybraliśmy z mężem jak byłam w 2 ciazy z córka , która straciliśmy w przykrych okolicznościach , po 3 miesiącachod straty ponownie zaszłam w ciąże okazało się się to będzie syn,nie zmieniając nic daliśmy synowi imie Kasjan , nikomu się nie podoba tylko nam! Reszta nas nie interesuje!
Moja mama też tak na mnie muwi

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

wierszyk na dzień babci i dziadka (24 odpowiedzi)

potrzebuję ładnego wierszyka na DZIEŃ BABCI, DZIADKA może Wasze dzieci uczą się czegoś fajnego...

opinia położna kuzepska magdalena (3 odpowiedzi)

Proszę o opinie, o tej położnej :)

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (38 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...

do góry