Widok

dobre kola mtb

Witam mam maly problem z kolami do mojego górala ! strzelaja mi szprychy !!!!! waze 110kg ! najwiekszy problem jest z tylnim kolem co mi poradzicie oprócz tego ze mam zrzucic wage?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
drugi raz zrzucic wagę
nie wiem czy to cos da bo jestem dosc wysoki moge rzucic ok 5-8 kg ale wczesniej z waga 105 kg tez mialem problem
ile masz wzrostu ? :)
no właśnie podaj ile wzrostu, to ci napiszemy ile masz schudnąć, a na koła to nie wiem co poradzić, pewnie kupno mocniejszych, na większej ilości szprych mogło by rozwiązać problem.
IMO rozmowa o wadze nie znając budowy ciała człowieka ma się tak jak gadanie o kraterach na Jowiszu posiadając lornetkę teatralną. Co poradzicie mu poza odczytaniem BMI itp rzeczy?

Ja bym sięzaopatrzył przede wszystkim w szprychy 2.35/2.0 (DT) , zainwestował w mocne obręcze (niestety obrecze dh/fr są drogie ale warte ceny). I powinno działać do normalnej leśnej jazdy nawet człowieka cięzszego niż standard.
deemax :) w cyklo zrobia Ci dobra cene :)
Moj wzrost to 195 cm no i waga 110 kg !aktualnie jezdze na kolach 32 szprychowych !
TJ WEDŁÓG BMI TO POWINIENEM WAZYC OK 80 KG !!!! TAK WIEC DAJ SPOKOJ Z TYM BMI TO JEST CHYBA TYLKO DLA KOBIET ! POZDRAWIAM
krzyzak a ile moze kosztowac takie kolo co mi poleciles taki typowy standart dla amatora ?
chyba źle zrozumiałeś moją wypowiedź Kaszalot. Właśnie mówię, że wzorcowe wyniki z BMI nic nie powiedzą.
hehe z tym deemaxem to taki zarcik kosmonaucik :D deemax to kola do dh i kosztuja jakos ok 3 tys :) ale z pewnoscia dobrze by Ci sluzyly
Ważę 110 kg jezdze na KELLYS Viper(2 rok).Jak na razie nie miałem problemów z kołami.Raz cetnrowłe kolo po wywrotce.
pozdrawiam.
Myślę, że Alex Rims Supra MT (32 bądź 36 szprych) na tył by styknęło. No i szprychy nie cieniowane. Do przodu o ile amor jest dość sprawny wystarczy coś delikatniejszego. Pozdrawiam
Sorki panowie ale podejdę do sprawy wagi, która w tym temacie jest dość istotna trochę nietolerancyjnie.
Waga np 110 kg jest jak najbardzej OK jeśli jej powodem nie jest nadmierny tłuszcz. Jeśli jednak jest to wypadałoby się go jak najszybciej pozbyc i tu poleciłbym nie jazdę na rowerze ale 30 minutowy bieg co drugi dzień.
Nie najlepiej wygląda jak ktoś ze znaczną nadwagą jedzie na rowerze w obcisłych kolarskich spodenkach a tacy się zdarzają.
sla napisał(a):

> Jeśli jednak jest to wypadałoby się go
> jak najszybciej pozbyc i tu poleciłbym nie jazdę na rowerze ale
> 30 minutowy bieg co drugi dzień.

taa.... dla kolan to bardzo prosta droga... powinienes wiedzieć - dokąd..., szczególnie jak będzie biegał po twardym.
Myślę że estetyka tu nie gra roli(moze dla naprwde wrażliwych estetów).
Przez dwa lata jazdy zgubięm ~25 kg wagi(ważę 110) jestem sprawniejszy i ogólnie czuję sie "SUPER".Jeżei na mój widok jadacego na rowerze grubasa robi sie nie dobrze, to Niech sobie chaftnie i bedzie na żołądku(nie na sumieniu)lże.Jestem pewien że ze swoją wagą i średnim wiekiem (mam dopeiro 45 lat) nie jeden "szczygieł" nie ma szns."ROWERY RÓWNIEŻ DLA GRUBASÓW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Poniosły mnie emocje.Pogubiłem parę liter w poprzednim tekście .Przepraszam.
popieram.... restekpa dla poprzednika
również restekpa, co to w ogóle za obyczaj patrzenia na tyłki rowerzystów?

do góry