Widok
mega rabaty http://www.perfektoknaidrzwi.pl pan przyjedzie na telefon i doradzi na miejscu jak trzeba
Ja się zawsze wkurzam, jak ktoś próbuje wypromować swoją firmę oczerniając konkurencję. Mam małą firmę i konkurencja też próbuje mnie nieuczciwymi metodami wygryźć. Nie tędy droga! O firmie Bertrand nie dałabym złego słowa powiedzieć. Okna Bertrandów polecił mi właściciel firmy, która budowała mi dom. Na początku byłam zdecydowana na drewniane, ale sprzedawca w salonie Bertranda przekonał mnie, że bardziej będę zadowolona z PVC w okleinie, bo mieszkam prawie nad samym morzem (ostry klimat). Mam "plastiki" i nie żałuję, bo wyglądają bardzo ładnie i nie ma z nimi żadnych problemów. Mieli lekkie opóźnienie w dostawie ale poza tym naprawdę wszystko super.
Szanowny ~NN! Twój znajomy albo nie powiedział Tobie wszystkiego albo wprowadził Cię w błąd. Doskonale wiemy, o jaką sprawę chodzi. Wykorzystaliśmy ją nawet jako przykład w naszym poradniku „Chroń okna przed budowlańcami” – http://www.bertrand.pl/pl/serwis/chron-okna-przed-budowlancami.html
Pierwsza reklamacja zgłoszona przez Twojego znajomego (na drzwi suwane) była zasadna a wada została usunięta (wykonaliśmy i wstawiliśmy nowe drzwi). Każdemu może się zdarzyć błąd a my jako poważna i szanująca się firma oczywiście usuwamy reklamacje powstałe z naszej winy.
Druga reklamacja, która znalazła finał w sądzie, była całkowicie nieuzasadniona. Okna zostały zdemolowane przez tzw. „budowlańców”, którzy wykańczali budynek. Zostały zachlapane betonem, porysowane, poniszczone – po prostu zgroza! Wszystko widać na zdjęciach: http://www.bertrand.pl/pl/serwis/chron-okna-przed-budowlancami.html
Zamiast ścigać winnych, klient zażądał wymiany tych zniszczonych okien na nowe od nas! Niestety, do klienta nie została w ciągu 14 dni wysłana pisemna odmowa uznania reklamacji, co postanowił on wykorzystać w sądzie. Rozstrzygnięcie w pierwszej instancji jest na naszą niekorzyść tylko dlatego, że brak odpowiedzi w ciągu 14 dni sąd potraktował jak uznanie reklamacji, chociaż była ona kompletnie nieuzasadniona. Okna wyjechały z fabryki w stanie idealnym i zostały prawidłowo zamontowane. Nie mamy sobie absolutnie nic do zarzucenia. Sprawa nie jest jeszcze zamknięta. Od wyroku sądu w pierwszej instancji złożyliśmy apelację.
Istniejemy od 1969 roku i przez lata włożyliśmy wiele serca i wysiłku w to, by zaoferować jak najlepsze okna i drzwi. Naszą jakość potwierdzają liczne nagrody, certyfikaty a przede wszystkim opinie zadowolonych klientów.
Pierwsza reklamacja zgłoszona przez Twojego znajomego (na drzwi suwane) była zasadna a wada została usunięta (wykonaliśmy i wstawiliśmy nowe drzwi). Każdemu może się zdarzyć błąd a my jako poważna i szanująca się firma oczywiście usuwamy reklamacje powstałe z naszej winy.
Druga reklamacja, która znalazła finał w sądzie, była całkowicie nieuzasadniona. Okna zostały zdemolowane przez tzw. „budowlańców”, którzy wykańczali budynek. Zostały zachlapane betonem, porysowane, poniszczone – po prostu zgroza! Wszystko widać na zdjęciach: http://www.bertrand.pl/pl/serwis/chron-okna-przed-budowlancami.html
Zamiast ścigać winnych, klient zażądał wymiany tych zniszczonych okien na nowe od nas! Niestety, do klienta nie została w ciągu 14 dni wysłana pisemna odmowa uznania reklamacji, co postanowił on wykorzystać w sądzie. Rozstrzygnięcie w pierwszej instancji jest na naszą niekorzyść tylko dlatego, że brak odpowiedzi w ciągu 14 dni sąd potraktował jak uznanie reklamacji, chociaż była ona kompletnie nieuzasadniona. Okna wyjechały z fabryki w stanie idealnym i zostały prawidłowo zamontowane. Nie mamy sobie absolutnie nic do zarzucenia. Sprawa nie jest jeszcze zamknięta. Od wyroku sądu w pierwszej instancji złożyliśmy apelację.
Istniejemy od 1969 roku i przez lata włożyliśmy wiele serca i wysiłku w to, by zaoferować jak najlepsze okna i drzwi. Naszą jakość potwierdzają liczne nagrody, certyfikaty a przede wszystkim opinie zadowolonych klientów.
Szukam okien drewnianych do domu. Mają być "ciepłe", najlepiej o przenikalności całego okna do U=1,1, trzyszybowe, o profilu szerszym niż 7 cm i dźwiękoszczelne. Dotychczas brałam pod uwagę Norwood, Okland, Urzędowski, Sokółka ale po obejrzeniu ich na ekspozycjach nadal nie mogę wyrobić sobie zdania. W necie nie znalazłam nikogo kto kupił okna norwood-u a z tego co się zorientowałam, urzędowski nie cieszy się na forach najlepszą opinią. Może ma ktoś z Was w swoim domu 2-5 letnie porządne drewniane okna, niekoniecznie z ww. firm i jest z nich jak i z montażu bardzo zadowolony? Proszę o Wasze opinie bo z dotychczasowych postów nie wynika które firmy specjalizują się w oknach drewnianych a które w PCV. Nie wiem gdzie szukać porządnej firmy która stawia na jakość i gwarantuje profesjonalny montaż.
okna Dako z Nowego Sącza. Na Pomorzu realizują przetargi, ignorując klijentów detalicznych, ale w internecie jest numer do ich przedstawiciela w Gdańsku. Bardzo polecam, już w drugim miejscu wstawiłam ich okna i jestem bardzo zadowolona. Mimo wszystko pamiętajcie, że samo okno cudów nie sprawi, bardzo dużą role gra montaż.