Widok

Dobre okna - kogo polecicie?

do calego domu musze kupic (3 poziomy), wiec moze jakis rabacik ktos oferuje przy duzej ilosci?
na co zwracac uwage. chce, zeby byly cieple i zeby nie wialo przez nie itd itp.

czekam na wasze opinie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ms to dobry wybór przynajmiej bez chwytów
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja przeciwnie odradzam zakupu firma nie terminowa i ciężko się doprosić o wyregulowanie oraz wstawienie blokad, pierwszy raz spotkałam się z takim brakiem poszanowania klienta.
http://delvar.pl/okna/okna-pcv/
nam wymieniała okna firma krisbud z Obłuża. Mieli najniższe ceny, zrobili fachowo. Okna mamy już rok i wszystko ok.
mamy okna Avante z Megabudu z Rumi i jesteśmy zadowoleni i z okien i montażu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
mega rabaty http://www.perfektoknaidrzwi.pl pan przyjedzie na telefon i doradzi na miejscu jak trzeba
ja polecam okna firmy vetrex,
mam je już kilka lat i nic się z nimi nie dzieję, dodatkowo są bardzo ciepłe i ciche
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja się zawsze wkurzam, jak ktoś próbuje wypromować swoją firmę oczerniając konkurencję. Mam małą firmę i konkurencja też próbuje mnie nieuczciwymi metodami wygryźć. Nie tędy droga! O firmie Bertrand nie dałabym złego słowa powiedzieć. Okna Bertrandów polecił mi właściciel firmy, która budowała mi dom. Na początku byłam zdecydowana na drewniane, ale sprzedawca w salonie Bertranda przekonał mnie, że bardziej będę zadowolona z PVC w okleinie, bo mieszkam prawie nad samym morzem (ostry klimat). Mam "plastiki" i nie żałuję, bo wyglądają bardzo ładnie i nie ma z nimi żadnych problemów. Mieli lekkie opóźnienie w dostawie ale poza tym naprawdę wszystko super.
Ja mam okna PCV firmy Bertrand od 5 lat, jestem zadowolony i wszystkim polecam. Okna wymagały raz regulacji (parę miesięcy po montażu). Zadzwoniłem po serwis - przyjechali, wyregulowali i wszystko gra.
Sprawa sądowa z tytułu reklamacji była tylko jedna, więc nie może to dotyczyć innej sprawy.
No niestety nie o tą sprawę chodzi...a firma Bertrand jak zwykle nie umie przyznać się do winy i zwala winę na drugą stronę...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Szanowny ~NN! Twój znajomy albo nie powiedział Tobie wszystkiego albo wprowadził Cię w błąd. Doskonale wiemy, o jaką sprawę chodzi. Wykorzystaliśmy ją nawet jako przykład w naszym poradniku „Chroń okna przed budowlańcami” – http://www.bertrand.pl/pl/serwis/chron-okna-przed-budowlancami.html
Pierwsza reklamacja zgłoszona przez Twojego znajomego (na drzwi suwane) była zasadna a wada została usunięta (wykonaliśmy i wstawiliśmy nowe drzwi). Każdemu może się zdarzyć błąd a my jako poważna i szanująca się firma oczywiście usuwamy reklamacje powstałe z naszej winy.
Druga reklamacja, która znalazła finał w sądzie, była całkowicie nieuzasadniona. Okna zostały zdemolowane przez tzw. „budowlańców”, którzy wykańczali budynek. Zostały zachlapane betonem, porysowane, poniszczone – po prostu zgroza! Wszystko widać na zdjęciach: http://www.bertrand.pl/pl/serwis/chron-okna-przed-budowlancami.html
Zamiast ścigać winnych, klient zażądał wymiany tych zniszczonych okien na nowe od nas! Niestety, do klienta nie została w ciągu 14 dni wysłana pisemna odmowa uznania reklamacji, co postanowił on wykorzystać w sądzie. Rozstrzygnięcie w pierwszej instancji jest na naszą niekorzyść tylko dlatego, że brak odpowiedzi w ciągu 14 dni sąd potraktował jak uznanie reklamacji, chociaż była ona kompletnie nieuzasadniona. Okna wyjechały z fabryki w stanie idealnym i zostały prawidłowo zamontowane. Nie mamy sobie absolutnie nic do zarzucenia. Sprawa nie jest jeszcze zamknięta. Od wyroku sądu w pierwszej instancji złożyliśmy apelację.
Istniejemy od 1969 roku i przez lata włożyliśmy wiele serca i wysiłku w to, by zaoferować jak najlepsze okna i drzwi. Naszą jakość potwierdzają liczne nagrody, certyfikaty a przede wszystkim opinie zadowolonych klientów.
Szukam okien drewnianych do domu. Mają być "ciepłe", najlepiej o przenikalności całego okna do U=1,1, trzyszybowe, o profilu szerszym niż 7 cm i dźwiękoszczelne. Dotychczas brałam pod uwagę Norwood, Okland, Urzędowski, Sokółka ale po obejrzeniu ich na ekspozycjach nadal nie mogę wyrobić sobie zdania. W necie nie znalazłam nikogo kto kupił okna norwood-u a z tego co się zorientowałam, urzędowski nie cieszy się na forach najlepszą opinią. Może ma ktoś z Was w swoim domu 2-5 letnie porządne drewniane okna, niekoniecznie z ww. firm i jest z nich jak i z montażu bardzo zadowolony? Proszę o Wasze opinie bo z dotychczasowych postów nie wynika które firmy specjalizują się w oknach drewnianych a które w PCV. Nie wiem gdzie szukać porządnej firmy która stawia na jakość i gwarantuje profesjonalny montaż.
okna Dako z Nowego Sącza. Na Pomorzu realizują przetargi, ignorując klijentów detalicznych, ale w internecie jest numer do ich przedstawiciela w Gdańsku. Bardzo polecam, już w drugim miejscu wstawiłam ich okna i jestem bardzo zadowolona. Mimo wszystko pamiętajcie, że samo okno cudów nie sprawi, bardzo dużą role gra montaż.
no tak jak mówisz nie inaczej
To nie był żart raczej glupia insynuacja !!!
ty sie nie denerwój od razu to mial być żarcik :)
moze ty w tym sposob odzyskujesz naleznosci , ale napewno nie mój znajomy !! poza tym co to by mu dało?? jak ma wyrok Sadu kasę i tak czy prędzej czy później odzyska i wszystko jest wg. prawa!!
to może on w takim razie zimą podpalił bertrand hehe
dziekuje. ja tych okien potrzebuje na 3 poziomy w domu wiec wydam duzo. dobrze jesli wydam i nie bede zalowac :)

Inne tematy z forum Dom i mieszkanie

Drzwi zewnętrzne Aluhaus - warto? (40 odpowiedzi)

Dzień dobry, Chcemy wymienić stare drzwi na nowe. Stwierdziliśmy z mężem, że pójdziemy w drzwi...

Ozdoby,dekoracje na ścianę... (45 odpowiedzi)

Szukam inspiracji dotyczących tego co można umieścić na nowo wymalowanej ścianie... Czy ktoś mam...

Czy ktoś żałuje zakupu mieszkania na kredyt? (419 odpowiedzi)

Witajcie, mam pytanie do osób, które kupiły mieszkanie na kredyt: czy żałujecie, że wzięliście...

do góry