Widok
Michajłowski nie wydaje mi się dobrym lekarzem. Na moją zmianę skórną spojrzał może przez sekunde z dużej odległości. Przepisał machinalnie maść na grzybicę, która nic nie dała, bo były to przebarwienia/powikłania pozapalne. Zmiana nie znikła ale upierał się że nic nie widzi podczas wizyty kontrolnej i miałam wrażenie że chce mnie jak najszybciej spławić. Kabotyneria i niepoważne traktowanie pacjenta!
Odwiedziłam wielu dermatologów w Gdańsku uważanych za dobrych. I mówię to z pełnym przekonaniem - w Gdańsku nie ma dobrych dermatologów. Wszyscy to pozoranci. Leczenie polega na przepisywaniu standardowych leków, które często mają duże skutki uboczne. Nie chce im się nawet dokonać rzetelnej analizy skóry, nie mówiąc o holistycznym podejściu do leczenia. Nawet na funkcji poszczególnych warstw skóry i jej możliwości regeneracyjnej nie znają się. Odwiedziłam 8 dermatologów i każdy mówił co innego. Jeden zaprzecza drugiemu. Konowały jak dla mnie i tyle.
Natomiast ja znalazłam pełny wykaz dermatologów przyjmujących na NFZ w Gdańsku: https://gdansk.gdzienajszybciej.pl/dermatolog/
Nie polecam Dr Drożdżewskiej z Baltimedu na Orunii. Moja wizyta u tej kobiety trwała 5min. Kobieta nawet nie chciała obejrzeć ani wysłuchać co mi dolega. Nie udzieliła mi żadnej porady, nie dała żadnego skierowania na badania ani żadnej recepty. Odfajkowała sobie tylko, że wizyta się odbyła po czym pospieszała mnie abym jak najszybciej opuścił gabinet ponieważ w kolejce czekają następni pacjenci. Zero zaangażowania. Na NFZ przyjmuje, ale nie leczy tylko nabija sobie kasę. Być może przyjmując prywatnie inaczej traktuje pacjentów, ale lekarza z takim nastawieniem zdecydowanie nie polecam.
W tej zakładce jest kontakt do wszystkich wenerologów jacy przyjmują w 3city: http://katalog.trojmiasto.pl/zdrowie_i_medycyna/wenerolodzy/
Nie ma dobrego dermatologa na NFZ w Trójmieście. Ze swojej strony polecam doktora Igora Michajłowskiego, po 15 latach okropnej walki i bywania u różnych lekarzy, wyleczył mnie całkowicie z trądziku!!! Bardzo szczegółowo bada, przejmuje się pacjentem i nie wciska byle czego. Jest naprawdę godny zaufania.

[/