Widok

dobry mop- co polecacie?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
mam dużą powierzchnię podłóg do mycia i chciałabym dobry mop:) mam viledy płaski ale niestety ten "koszyk" za mało wyciska i muszę ręcznie wycisnąć:( bo inaczej mop jest zbyt mokry:( dodatkowo robią mi sie lekkie smugi:(
mam panele i gres
polećcie coś dobrego co sprawi, że czas mycia ulegnie skróceniu :)
cena ma znaczenie drugorzędne :P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Obrotowy, wyciska się niemalże do sucha
jakiś konkretny model?
obrotowy ma małą powierzchnie mycia, nie zamacham się? czy szybko się nim myje?
Jan niezbędny mop rotacyjny. Polecam! Rewelka!
Mop obrotowy - nawet te najtańsze sie sprawdzają, a zwłaszcz do drewnianych podłóg.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Też polecam obrotowy jana niezbędnego, mam i jest super.
image
A nie robi zaciekow? Mam ciemne kafle w kuchni
http://allegro.pl/leifheit-clean-twist-system-mop-obrotowy-52019-i3796994262.html rewelacja, można kupić teraz na amazonie za ok100zł
rotacyjny jest wygodny, fajne były w Bierdonce z kubłem chyba ok. 80 zł, ja osobiście używam mopa płaskiego ze względu na łatwość mycia pod meblami, gdzie są małe odległości od podłogi
Ja nabyłam niedawno mop BONA ze spryskiwaczem, rewelacyjnie sprawdził się w Święta, gdzie co dzień trzeba było przetrzeć powierzchnię 100mkw mieszkania, przy 15tu osobach. Ale oczywiście co jakiś czas trzeba szorować kafle na kolanach w kuchni:)
Ponawiam pytanie,czy te mopy robią zacieki?
Mam podłogi kolor wenge w całym domu i nie ma żadnych zacieków, przynajmniej jan niezbędny
bez zacieków
Też poelcam mopa Bona, ma zbiornik, nie trzeba biegac z wiadrem, mega wygodny, jak ma się duże powierzchnie i trzeba często mopować.
image
U mnie na korkowych podłogach wogóle nie ma zacieków po BONIE, na kaflach w kuchni trzeba mocnej szorować, ale śladów tez nie widzę.
ale ten bonie zmyje podłogę? tam chyba nie ma płukania go w wodzie? tylko rozcieranie brudu;( czy się mylę?
Dlatego pisałam wcześniej, że co jakiś czas myję ręcznie na kolanach:) Ale zawsze po bardziej brudnym pomieszczeniu można przepłukać mikrofibrę w czystej wodzie i jechać dalej:) Ja testem zadowolona z zakupu, ale wiadomo - nie wszystkim może to odpowiadać. Nie zauważyłam, żebym rozcierała brud, nawet myjąc podłogę po Wigilii, gdzie moje dzieci kawałki sernika rozsmarowały po ciemnej podłodze:) Po umyciu podłóg wstawiam ścierę na krótkie pranie albo bardzo dokładnie płukam w wannie.

http://itmaniak.pl/2021/02/22/mop-vileda-ultramat-turbo-szybka-recenzja/

ja mam taki https://falcongarden.pl/sklep/mop-obrotowy-marlos/ nie robi smug na panelach no i mega wygodnie myje sie z tym natryskiem

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Sposób na kołtuny u dziecka. Polecam (19 odpowiedzi)

Witam Ostatnio miałam straszny problem z moją 2,5 latką, ponieważ zrobił jej się z tyłu główki...

Gdzie ubieracie swoje dzieci (36 odpowiedzi)

Witam, zastanawiam sie gdzie mogłabym nakupowac swojej córce troche rzeczy, chodzę szukam i...

Które imię dla dziewczynki? (46 odpowiedzi)

Wy zawsze jesteście pomocne. Nie możemy dojść do porozumienia z mężem. Jestem ciekawa, które...

do góry