Widok
Moje pierwsze leczenie kanałowe i zonk. Pytam pani, ile kosztuje leczenie kanałowe. 250zł. Przed wypłatą, więc OK. Pani mi zęba wyczyściła, teraz wypełnienie i pani mówi: 200zł. No dobra. Nie wiedziałem, że czyszczenie kanału nie jest związane z wypełnieniem... Można mieć kanał wyczyszczony, ale nie wypełniony. Brak logiki, ale kończyłem ekonomię, więc może coś mi umknęło. Po ponad roku ząb się rozleciał. To taki smutny epilog.
Nie mogę natomiast narzekać na leczenie moich dzieci. Pani, która się tym zajmuje (w tym roku z dziećmi jeszcze nie byłem, więc chyba pani się dalej zajmuje dziećmi). ma bardzo dobre podejście do dzieci. Synek nawet chciał za jakiś czas znowu odwiedzić panią, ale wszystkie ząbki miał zrobione.
Nie mogę natomiast narzekać na leczenie moich dzieci. Pani, która się tym zajmuje (w tym roku z dziećmi jeszcze nie byłem, więc chyba pani się dalej zajmuje dziećmi). ma bardzo dobre podejście do dzieci. Synek nawet chciał za jakiś czas znowu odwiedzić panią, ale wszystkie ząbki miał zrobione.
Mój dentysta, który ma swój gabinet stomatologiczny w Gdynia https://www.dentystagdynia.pl/ zawsze mnie uczulał, że jeśli chodzi o wybielanie/piaskowanie/odkamienianie itp. trzeba uważać i robić to z umiarem, bo można łatwo doprowadzić do osłabienia szkliwa. Nie raz mnie kusiło, żeby kupić w rossmanie jakiś wybielający zestaw, ale ostatecznie nigdy nie spróbowałam ;) Tak samo jeśli chodzi o zęby, nie ma co ich myć 4 razy dziennie, bo pozbawiamy je szkliwa.
Jeżeli szukasz naprawdę dobrego lekarza stomatologa to z całą odpowiedzialnością mogę polecić http://www.dobrydentystabielsko.pl/gabinet-dentystyczny/ Oprócz niezwykle fachowej pomocy udzielą również bardzo pomocnych rad o tym jak dbać o zęby.
Na Azaliowej też nie polecam za same wizyty do kanałowego leczenia po 200 zł za wizytę bo to bo tamto i że za jednym razem niby się nie da. Wydałam łącznie 600zł za trzy wizyty bez zrobienia zęba kanałowego a za założenie leku, za zdjęcie i wymiane leku oraz wizytę kontrolną. A na koniec skasowała mnie 450zł za zamknięcie zęba i wypełnienie dwóch kanałów. Łącznie 1050zł za jeden ząb u tej Pani. Nigdy więcej.
Ja trafilam niby z polecenia do dr Minora w Oliwie.Ponoc przyjmuje tez w jakiejs komercyjnej placowce typu Projekt usmiech czy jakos tak.Niestety nie polecam a juz na pewno polecam 3razy zapytac o cene przed robieniem.Biedna nie jestem i jak ide na plombowanie to do glowy mi nie przyszlo zeby pytac za ile bo ceny sa mniej wiecej takie same w 3miescie...no nie sa niestety...wiec dopytalam ile u niego kanalowy kosztuje ...uslyszalam cene 850zl...to najdrozszy dentysta u jakiego bylam! Dla mnie szok