Widok

dostanie sie na PG

Witam, mam pytanie odnośnie dostania się na PG na wydział Elektroniki, Telekomunikacji i Informatyki na kierunek: Automatyka i robotyka lub Informatyka. Czy myślicie ze z tak zdana maturą miałbym szanse sie dostać a później utrzymać na tych studiach?

Mat podst. (86-92)% , Mat rozsz. (30-40)%, J pol.(50)% , J ang podst.(96)%
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej
Wyniki w poprzednim roku miałem podobne. Złożyłem papiery na informatykę, mimo, iż progi z porzednich lat mówiły mi, iż kilku punktów mi zabraknie.
Niestety, nie dostałem się, i muszę przyznać, że byłem dosyć nisko na liście. Pamiętam z poprzedniego roku, że PG ma kierunek Automatyka i robotyka na dwóch wydziałach. Na jednym z tymi wynikami nie dostaniesz się na 99%, natomiast na drugi powinieneś się dostać na 100%. Proponuję sprawdzić progi z poprzedniego roku, przeliczyć sobie mniej wiecej punkty i dodać 1-2 punkty do progu z poprzedniego roku, bo matura w 2012 jest jakąś jawną kpiną.
Pozdrawiam i powodzenia.

Student..informatyki na UG ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
OK, Dzięki za odpowiedz. A co możesz powiedzieć o studiowaniu informatyki na Uniwersytecie ? Czy rzeczywiście sama teoria i prawie zero programowania ? I słyszałeś może jakieś opinie na temat politechniki koszalińskiej bo słyszałem że tam w miarę łatwo się dostać ?

Z góry dzięki za odpowiedz :)
To ja się dołączę do pytań: ile trzeba mieć na informatykę procent z matmy rozszerzonej żeby się dostać na pewno?
do góry