Widok

dretwienie malego palca lewej reki

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
czesc,bardzo dawno mnie tu nie bylo,ale wiem ze czasem moge tu zasiegnac porady korzystajac z doswiadczen innych osob...

5 dni temu zdretwial mi palec u lewej reki,mały.i tak juz zostalo.praktycznie go nie czuje od 2 dni.nie przestaje nawet na minute i to dretwienie "ciagnie sie"przez reke ale tylko jej polowe.zaczyna mnie to dreczyc i przeszkadza no i boli.moze juz sie z takim czyms spotkaliscie

glupi temat ,wiem

Nie przeprasam za bledy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nie głupi....mój mąż ma tak z prawą ręką - od łokcia do palców więc tez tylko połowa... i co jakiś czas mamy noc z głowy :(( boli kazdej nocy, ale co jakiś czas nie do zniesienia...

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Proponuję wizytę u lekarza, to może być coś z krążeniem

image
albo z nerwem, lepiej zeby okazalo sie ze to blachostka niz zebys to zaniedbala

Mój Tata miał podobne dolegliwości i okazało się że to od kręgosłupa.
Szoruj do lekarza!
moja mama tez tak miała i okazało sie to byc stwardnieniem rozsianym
o maj got....ide do lekarza we wtorek chyba.bo mi troche opuchla reka od lokcia i boli.sadze ze to o lokcia wlasnie.nie mam czucia na polowie dloni.smieszne uczucie:(

Nie przeprasam za bledy
idz idz....mam nadzieje ze to nie bedzie nic tak powaznego.
ja tez mam nadzieje i co do Ciebie i co do mojego męza... my jednak narazie nie mozemy isc do lekarza, czekamy do grudnia, bo nie ma nas w Polsce

image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
jeszcze jedno... jak byś mogła napisac po wizycie u lekarza co i jak...bylo by fajnie :)

image
ja tez tak miałam, poszłam do lekarza i nic nie wykryło, jedynie lekarz zrobił ze mną wywiad i zasugerował mi zebym 'wyżej' siadała przy biurku (praca biurowa - 8 h przed kompem), tak zeby nie podpierac się łokciami często....i muszę przyznać że odkąd się pilnuje drętwienia ustąpiły:P

popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
a wiec bylam,troche mi sie pogorszylo,ale lekarka niewiem co to i musialam zrobic rtg kregoslupa szyjnego z ktorym ide znowu do niej w piatek,ale wynik z tego co widze jest git.tylko moja reka coraz gorzej.:(

Nie przeprasam za bledy
a jakies badania krwi?? czytałam w internecie ze w takich badaniach można np. wykryć czynnik reumatoidalny, tylko nie wiem czy w takich podstawowych

u nas póki co nocne silne bóle ustąpiły (odpukać) za to mąż mówi ze częsciej drętwieją mu końce palców :(((

duzo zdrówka :***

image
dalsze badania : rtg kregow szyjnych -nic...........rtg reki .nic....neurolog i ortopeda mnie nie przyjal bo nie ma miejsc.a reka dalej zle..ortopeda moze mnie przyjac w przyszlym roku!!!! za co mi tyle kasy zabieraja z wyplaty? przecierz to lepiej juz prywatnie sie leczyc no i neurolog tez nie mogl,mimo ze mialam na skierowaniu napisane ze bardzo pilne

Nie przeprasam za bledy
ja sie juz dowiadywałam ile wizyta u neurologa w swissmedzie kosztuje, chyba 60 czy 70 zł i w grudniu napewno idziemy

image
no i juz....poszlam tez prywatnie 50 dyszek:(................radze isc wam napewno.mam zespol cisnien nadgarstka i cos tam z lokciem.zwolnienie..temblak ..leki i nigdy juz zadnych prac fizycznych i manualnych :(:(:(

Nie przeprasam za bledy
moj przyszły M też ma zespół cieśni nadgarsta, objawia się to dretwieniem płoni po pracy fizycznej. Lekarze mówią że na to nie ma leku, należy nie obciążać rąk, dobra rada ale średnio wykonalna

ja mam zdretwiale od miesiaca i ro przez 24 na dobe

Nie przeprasam za bledy
moja mama tez to miała i pare miesiecy temu miała zabieg robiony bo ona już z bólu nie mogła wytrzymać, nawet grzebienia nie mogła w dłoni utrzymać, w nocy nie spała bo ciągle ogromny ból :( teraz jest lepiej po tym zabiegu, ale czasami sie zapomina i jak coś dźwignie tą dłonią to ją zaboli...a to prawa dłoń ...także wspołczuje Wam bardzo bo widziałam jak mama ogromnie cierpiała :(

image
image

współczuję....dziewczyny a wiecie co jest tego przyczyna?czy to moze sie poszerzac na inne czesci ciała?
monia neurolog mówił że jest to przerost nerwów, blokują się tzn nerwostrady i wtedy jest uczucie tego drętwienia

na.cia ciekawa jestm czy bylas?????? tz czy maz był????

ja teraz siedze na zwolnienu przez te rece,bo nie jest dobrze i do tego mam neuropatie łokci.

Nie przeprasam za bledy
sylvia a nie myślisz o zabiegu ? co twój lekarz polecił Ci z tym zrobic ?

image
image

wiem ze zabieg jest na nadgarstki,czeka sie nawet dwa lata.ale mi bardziej przekszadza mega bolesny bol w lokciach,przeszywa cale rece.teraz czekam w kolejce na nastepna wizyte do neurologa.

Nie przeprasam za bledy
współczuje tego bólu bardzo bo niestety widziałam jak moja mama sie z tym strasznie męczyła...no i własnie/..dwa lata czekania na zabieg...a rzez te dwa lata jest coraz gorzej i możesz nie dotrwac z bólu :( to jest chore....moja mama nie wytrzymywała juz z bólu, płakała z bólu, nie spała po nocach, nawet grzebienia nie mogła chwycić....wiec dała w łape i po paru dnaich miała zabieg :( smutne to ale niestety takie są realia....
także tobie życzę wszystkiego dobrego i daj znać co ci neurolog powiedział

image
image

sylvia a lekarz powiedział Ci od czego mogło się to zrobić?

tak.neuropatie łokci mam od....opierania sie łokciAMI o biurko gdyz mam prace siedzaca .nastapil silny ucisk.po drugie od pracy "rekami:gdyz wczesniej pracowalam na produkcji przy skrecaniu,wierceniu i tp.podobno mam bardzo wrazliwe nerwy i dlatego to sie stalo.

Nie przeprasam za bledy
Z waszych wypowiedzi wynika, że drętwienie małego palca u lewej ręki to trudna sprawa, bo przyczyn może być wiele i trzeba przejść katusze żeby to ustalić. Pozdro
może to być zespół cieśni nadgarstaka
hmm a ja remontujac dom, przyznaje moglem nadwyrezyc dłoń..
ale czemu akurat lewa, a dokladnie palce: mały i częściowo serdeczny
masuje je ruszam cały czas ale dretwosc jest ciagle odczuwalna.

biorę magnez+wit.b6 byc moze to tez pomoze..
moze byc tez od kręgosłupa ( moze jakieś zwyrodniania masz ) podobno zaczyna sie od drętwienia palców a potem z czasem całej ręki :-(
U mojej Mamy takie drętwienie to był objaw zespołu cieśni nadgarstka właśnie. Jest już po zabiegach na obie dłonie i jest OK.
image
mam identyczne objawy,,,, czekam na wizyte u lekarza.. EMG badanie wykazuje czy to nerw w lokciu czy nie, moze byc zwyrodnienie kregoslupa, szyjna czesc kreg C7, lordoza czy dyskopatia. Mozliwosc zastosowania kinezoterapii. Prosze napisac czy sie cos zmienilot na lepsze czy na gorsze. Tyle tylko wiem na teraz.
kręgosłup ... od palca sie zacznie a potem bedzie szlo dalej poki nie zaczniesz szanowac kregosłupa

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja tak miałam tyle że lewej ręki, neurolog stwierdził że stan zapalny splotu nerwowego było to 2006 fakt dostawałam zastrzyki w 4 litery i przerwa ponownie 2007 a 2010 zdiagnozowano u mnie SM niestety. Tyle lat żyłam bez świadomości że to może być poważna choroba. Im szybciej tym lepiej idź do lekarza.
witam postanowilem sprawdzic co pisz w necie od kilkunastu godzin dretwieje mi maly palec lewej rek i troche serdecznyi czytajac ww opinie xaczynam sie martwic nigdy wczesniej nie dretwial mi palec tak dlugo...do jakego lekarz sie udac...pozdrawiam
witam po 3 latach !

Moje dretwienie i bol rąk to neuropatia...w prosty sposób mowiąc...zniszczone oslonki nerwow ,minęly 3 lata nerwy sie odbudowały ale nie do konca,nie moge nadal wykonywac wielu czynnosci bo potem rwie mnie od łokcia cala reka i palce ze hej.biore mg i b6.niewiem czy to juz tak do konca zycia?
jezu jakie 3 -5 lat minęło !

Sama miałam problem z drętwieniem palców u ręki, ale na szczęście zapisałam się do https://masterhand.pl/zabiegi/zespol-ciesni-nadgarstka/ . Tutaj po zabiegu w końcu odczułam wielką ulgę, widać, że osoby tutaj pracujące mają duże doświadczenie

Myślę, że słuszny kierunek, zobaczcie - https://multimed.pl/cennik/cennik-usg/ U mnie badanie było załatwione przy okazji, bo to Wawa, ale miałem je bez skierowania, prywatnie, od razu z załatwioną konsultacją. Wizyta na godzinę, wszystko załatwione perfekcyjnie, na sprzęcie, jakiego jeszcze nigdy nie widziałem. U mnie wykryto zwyrodnienia stawu nadgarstkowo-śródręcznego kciuka. Od razu rozpoczęte leczenie i jakoś to idzie powoli do przodu...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

kolorowanki do druku (30 odpowiedzi)

czy znacie jakieś fajne strony z kolorowankami do wydruku ?

Gdzie się fajnie ubrać w rozmiarze xxl? :-( (47 odpowiedzi)

Mam dwoje dzieci. Przed drugą ciążą mocno przytyłam. Teraz młodsze dziecko ma prawie 6 miesięcy....

Jak wyprawiacie urodziny dla dzieci? (27 odpowiedzi)

Witajcie! Jak bardzo hucznie obchodzicie urodziny dzieci? Głownie chodzi mi o to czy urządzacie...

do góry