Widok

drewno do kominka

Mozecie polecić kogoś z niedrogim i dobrym drewnem do kominka?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
O tej porze roku proponuję Ci stemple kupić ;]
Ja kupowałem w składzie opału w Wejherowie (buk i dąb). Chyba: http://www.drewnord.pl
Czy dobre nie wiem bo nie kosztowałem. Ale paliło się dobrze i metry zamówione zgadzały się z tym co ułożyłem w drewutni.
Jedyny mały minus to to że w miejscu zrzutu nasypali też trochę miału węglowego - wożą też węgiel tym samym transportem. Jak masz jasną kostkę to na to uważaj.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ludzie... ciut pomyśłunku...
Max, co można w miarę sensownie cenowo kupić, to drewno z zeszłorocznej wycinki.
Nikt nie jest chyba na tyle naiwny, że wierzy w 2-3 letnie, sezonowane drewno "TANIO".
Można oczywiście tym palić... jasne..
Panelami też podobno można.. ;]
Czy pytający pisał coś o wilgotności drewna? Ja oceniam jakość tak żeby były w miarę duże równe kawałki i w zamawianym gatunku. Wilgotność to mierzę miernikiem za kilkadziesiąt złotych i wiem od razu czy to co przywieźli jest zgodne z opisem. Świeżo ścięte drewno będzie miało koło 30%, po dwóch miesiącach w drewutni schodzi do około 20%, z wycinki wiosennej powinno mieć koło 15%, sezonowane lub z suszarni powinno mieć już poniżej 10% - tak bliżej 7%. Jak mi mówią że jest to z wiosennej wycinki to sprawdzam i jak jest koło 15% to jest OK.
Dzięki MaxiKaz za info. Drugi rozmówca nic nie wniósł ale chyba się dobrze bawił. Pewnie taki rodzinny wesołek, który nikogo już nie bawi na rodzinnych posiadówkach

Inne tematy z forum Bojano

Zwracajcie uwagę na dzieci/dziewczynki wracające same ze szkoły podstawowej w Bojanie (4 odpowiedzi)

Cześć, Dotarło do mnie info, że dziewczynka w wieku 9 lat wracająca sama regularnie ze szkoły, w...

Jechowi przy ul. Św. Józefa (83 odpowiedzi)

Słyszałam że znajduje się tam jakaś sekta jechowych którzy notorycznie śpiewają na pół bojana co...

collegium tumanum (3 odpowiedzi)

Czy wójt zwrócił nasze, mieszkańców gminy pieniądze, które przeznaczył na dyplom MBA z...

do góry