Widok

drinking wino, like Rudolf Valentino

"drinking wino, like Rudolf Walentino".

Fantastyczne zderzenie, Tak potrafi tylko jeden facet w Polsce.

Ale najpierw prosty test na okupację. Zakazane piosenki = okupacja.

Co Państwo usłyszycie jak włączycie rano jakąś stację publiczną - usłyszycie jakichś komuchów lub ich dworaków. Usłyszycie piosenki Rosiewicza, braci Golców lub Pietrzaka ?

Nie usłyszycie.

Włączyłem wczoraj wieczorem Radio Maryja, a tam, wyobrażcie sobie Państwo, śpiewa Rosiewicz - "wybudujemy wam autostrady...". Rozbawił mnie okrutnie. Znakomita muzyka, rytm, słowa, skojarzenia, nawiązania, aktualność, wszystko świetnie zgrane. Profesjonalizm pełną ębą. Żaden patałach z "III RP" czegoś takiego nie potrafi. I to tylko popkultura, ale jak zrobiona.

Nie puszczą tego media, bo ustrój by padł. Byłby nokaut.

Niedawno pokazano jak zmarnowany został w peerelu niezwykły talent Anny German. Okazuje się jednak, że talent Rosiewicza był bardziej doceniany w peerelu niż obecnie, bo komuchy miały jednak nie do końca spaczony gust i lubiły się snobować. Powiedzieć, że peerel był okropny, to mało, ale prawdziwą szkaradą okazał się postpeerel, dla zmyłki zwany "III RP".
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Nie puszczają bo to stacje komercyjne, gdzie liczą się nowości lub hity.. A te "hity"..cóż, to inna bajka.
Kiedyś, za czasów liceum słuchałem Radiostacji, szczególnie Makakofonii, Cieżkiego Wtorku (..jak to późno puszczali). Ale dyrektor się zmienił i zmienił się też target - hip-hop, głównie ten "niezależny".

Wiele stacji widzi niestety tylko kasę..kasę...kasę. I target.

Chcesz starych piosenek? Już lepiej słuchać czegoś w sieci.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Polityka

Fajnopolacy pochowali głowy w piasek (18 odpowiedzi)

Demokracja poszła się czochrać i co wy na to ? Maska spadła z Uśmiechniętj Polski ? I został...

Czy ktoś ma dowody ? (4 odpowiedzi)

Na aresztowanie w stanie wojennym łowcy absurdów vel Zetjot ?

Panie Tusk daj ludziom spokój (3 odpowiedzi)

P Tusk jest Pan kłamcą oszustem skompromitowanym człowiekiem niech Pan da Polsce spokój i nie...

do góry