Widok

droga rowerowa na ul. Wita Stwosza w Gdańsku

Od dłuższego czasu mówiło się, że ulica Wita Stwosza w Gdańsku miała stać się drogą rowerową, kilka miesięcy temu na stronach trójmiasto. pl wyczytałem, że od wiosny to się stanie. Mamy sierpień a tu ani widu ani słychu o drodze. Czy ktoś wie jaki jest obecnie status tego przedsięwzięcia?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Idzie do przodu, np. przy Bażyńskiego pojawiły się wysepki ochraniające rowerzystę.

A ja jestem ciekawy co z licznikiem rowerzystów, który miał powstać koło żółtego wiaduktu jesienią tamtego roku...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jak dobrze pójdzie to WS będzie do połowy września.

Licznik był prawie zrobiony, ale z powodu błędów w projekcie nastąpiła kolizja z budową Nowej Wałowej. Gdzieś na 3 Maja i we Wrzeszczu podobno pod koniec wakacji.

Głębiej nie chce mi się szukać ;)
ale dziękuje za info. Liczniki mają sens, bo pokazują, że inwestycje rowerowe mają sens. Przydałby się taki licznik na Kołobrzeskiej, żeby pokazać jak bardzo potrzeba tam DDR. Prawdopodobnie sprawa nie jest taka prosta ze względu na instalacje wodociągowe itp. Miejsca jest dosyć sporo, jedynie pod wiaduktem zrobić ciąg pieszo-rowerowy i byłoby idealnie - nawet teraz bez CPR rowerzyści zachowują dużą kulturę jazdy.
dziękuję bardzo za odpowiedź , trzymam kciuki żeby WS została otwarta do połowy września
no nie, jezdze tamtedy codziennie, a ten mowi, ze ta ulica jest ZAMKNIETA dla rowerow i bedzie dopiero otwarta

mam zwidy cyco?

Inne tematy z forum Rowery

trening interwałowy (25 odpowiedzi)

witam! mam pytanie co do treningu interwałowego, czy ktoś z forumowiczów jeździ może w ten...

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (21 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...

do góry