Widok

dwie matki chrzestne?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny co sądzicie o tym zeby dziecko miało dwie matki chrzestne zamiast ojca chrzestnego? i czy wiecie w ogole czy tak mozna?Z gory dziekuje.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
a w którym Kościele dokłanie? Bardzo proszę o odpowiedz!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mój chrześniak ma dwie matki chrzestne, no może k woli ścisłości, jedna z nas jest matką chrzestną, druga świadkiem chrztu, jest to możliwe, chrzest był w Warszawie
Justyna- gdzie? w jakiej parafii?
To nie bzdura ..Moja chrześnica ma dwie matki chrzestne czyli ja i jeszcze jedna kobietka ..Takie czasy że teraz nie każdy chce być chrzestnym i mój brat chciał doprowadzić córkę do wiary i ksiądz zaproponował takie rozwiązanie ;-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie zgodzil sie? co za... u nas zgodzili sie na jedna chrzestna. na zaspie
podbijam!

było kilka wypowiedzi "byłam na takim chrzcie"

pytam więc- w którym kościele? nie mamy kandydata na ojca chrzestnego, już druga córka ma jedynego dobrego kolegę, a nasz ksiądz nie zgodził się ani na dwie kobiety, ani na samą jedną chrzestną...
nie mam zamiaru na siłę brać kogoś z dalszej rodziny, z którą nie mam kontaktu, wg mnie to bez sensu :/
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Matka /Chrzestna jedna, ojciec jeden, ja chciałam mieć 2 chrzestne dla mojej córeczki, bo i ja, i mąż mamy siostry, ale nie mogło tak być :(
U mojej kolezanki byla tylko matka chrzestna nie chciala na sile wybierac ojca bo tak wypada i ja uwazam ze bardzo dobrze postapila.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nie, nie, nie. Mylą się Wam dwie rzeczy. Matka chrzestna może być JEDNA. Natomiast druga kobieta może występować w roli świadka chrztu.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
a mozna dowiedziec sie w jakiej to parafii?? szukam ksiedza ktory podjął by sie takiego chrztu! :) (2ie matki chrzestne) :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Pewnie byloby lepiej dla niektorych, bo latwiej wybrac dwie matki chrzestne.NA pewno znajdzie sie gdzies (..) ksiadz, ktory pozwoli.

Ale po co wydziwiac, tak jest ustanowione w Kosciele. Jak chrzcić to wedlug tradycji i zasad.
Jak dla mnie to zachodzi pod relatywizm koscielny, kazdy wedlug siebie...ech
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
jak dla mnei z*******a opcja mam 2 przyjaciółki za to facetów w koło bak tych rozsądnych i godnych oczywiscie :)

jak tylko bede załatwiała chrzest napewno się o to zapytam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
a ja jestem matką chrzestną chłopca który nie miał w ogóle ojca chrzestnego..także pełnie warte za dwóch :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Na własne oczy nie widziałam, ale słyszałam, że tak można,
I podpisuję się pod dziewczynami.
My mamy "normalnie" faceta i babkę. Na dzień dzisiejszy a Lena ma tylko 2 lata, wybrałabym dwie babki, bo chrzestny dzieckiem nie interesuje się wcale
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
masakra... ;/
"Kiedys traktowałam ludzi dobrze, dzisiaj z wzajemnością..."
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6
nie słyszałam i nie widziałam tego ale czemu nie? a ja też miałam dwóch świadków i fajnie było:)co do chrzestnych to lepsi tacy niż tacy co maja dziecko gdzieś i potem takie dziecię nie widzi tych rodziców chrzestnych.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
mój kuzyn chrzcił swoją córkę i też były dwie mamy chrzestne. Oczywiście wcześniej wszystko zostało ustalone z księdzem i z tego co wiem nie było większych obiekcji.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
Bzdura, podejrzewam, że wszystko zależy od księdza, sama byłam na dwóch chrztach gdzie były dwie matki chrzestne. To tak sama jak nie ma przykazu że muszą być dwie osoby "chrzestne" - równie dobrze może być jedna osoba.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3
Rozmawiałam ostatnio o tym z księdzem nie ma takiej opcji żeby były dwie matki lub dwoje ojców to wymysł kogoś i nie było takiej sytuacji by zostali dopuszczeni...
"Kiedys traktowałam ludzi dobrze, dzisiaj z wzajemnością..."
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 13
rodzice chrzestni, sama nazwa wskazuje kto ma nimi być, kobieta i mężczyzna, a nie dwie kobiety lub dwóch mężczyzn
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 18

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

do góry