Widok

dwoje dzieci w jednym pokoju..

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Pytanie skierowane do mam, które mają dwójkę maluchów w jednym pokoju. Mam synka 9 miesięcy i chciałabym zdecydować się na drugiego malucha. Mieszkanie standart 3 pok, maluchy byłyby w jednym pokoju ok 10m. Ciekawi mnie jak to się sprawdza w życiu - czy to dobre rozwiązanie? Jeśli różnica wieku byłaby ok 2-3lat? Nie mam perspektyw na większe mieszkanie. Jak to jest u Was?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
oj miało być standard:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
my we 4 mieszkamy w 1 pokoju, i jest super, :) wystarczy dobra organizacja
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 10
nie o to pytam kto jak mieszka - pytanie konkretnie skierowane do rodziców w takiej sytuacji - domyślam się, że dzieciaczki małe na etapie przedszkola to raczej spokojnie się dogadają, ale może ktoś ma dzieci w wieku szkolnym, które dzielą jeden pokój?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
nie koniecznie się się spokojnie dogadują, jest tu róznica prawie 3 lata, ale ok nie bede pisała bo bo i tak nie bedzie na temat,
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
chciałabym miec takie problemy

popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 9
czyli zadanie pytania na takim forum jest jednak bez sensu, bo się wszyscy zaraz oburzają? no ja mam takie, ktoś ma inne, to nie temat wątku...
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4
to w jakim wieku mają byc dzieci zeby Ciebie zadowoliła odpowiedz na Twoje pytanie?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
pmagdalena nie pisałą nic o wieku dzieci, w ogóle nic nie napisała.

Ponawiam pytanie do mam które mają jakieś doświadczenie w tym względzie;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
my jestesmy dokladnie w takiej sytuacji jak opisujesz.

mamy 3 pokoje i dzieciaki mieszkaja razem, jak na razie dogaduja sie ze soba , no0 ale to maluchy wiec zobaczymy jak bedzie dalej.

mam nadzieje ze bedzie ok, jak nie to zrezygnujemy z sypialni.

swoja droga podziwiam cie kasia, ja nie wiem czy tak dalabym rade, choc rozumiem że jak by trzeba było to na pewno :)
Ja zawsze dzieliłam pokój z siostrą 5 lat młodszą.Oczywiście były kłótnie między nami i fajnie jakby każda miała swój ale teraz wspominam to z uśmiechem na twarzy,przynajmniej nie było nudno:)
Ja się wychowałam z bratem w jednym pokoju i to młodszym o 8 lat.
Pewnie,że jak byliśmy dziecmi to rwaliśmy sobie włosy z głowy i były bijatyki ale tak jest chyba na pewnym etapie rozwoju rodzeństwa:)
Mamy super kontakt i nigdy nie mieliśmy z tego powodu problemów,kompleksów...

Myślę że jak chcesz miec drugie dziecko a problemem jest TYLKO małe mieszkanie to nie ma się nad czym zastanawiac.
dziękuję za wypowiedzi:) jestem na etapie rozważań, ale generalnie hę drugie a nie za bardzo widzi mi się rezygnacjazsypialni nie po to kupowałąm 3pokoje żeby spać w salonie. dziękuję;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 13
u nas jest różnica prawie 4 lat. dziewczyny mają wspólny pokój (spanie) od 9 m-cy i nie ma problemu. muszą sobie radzić. kupiliśmy podwójne łóżko (tzw szuflada). jeżeli chodzi o zabawki, to wymieniają się. raczej nie mięliśmy dylematu, gdy młodszą przeprowadzaliśmy ze spaniem do starszej.
pozdrawiam
ja mam synka i zastanawiam się jakby to było gdybym teraz miała mieć córeczkę, jakby to było w okresie np. liceum..
KIarka sorki ale to dla mnie nie problem .
ja miaszkłama z sisi całe dzieciństwo .
Brat mojego mąża ma córke i syna , do pewnego czasu mieszkali razem w jednym pokoju , teraz on ma 18 lat ona 14 lat i rodzice zrezygnowali z sypialni -maja własnie 3 pokoje .

Mysle że to nie rpblem maja 3 pokoje .
ja mam 2 małe po 10 m i mieszkam z teściowa i mysle o 2 dziecku

popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 8
ja mam 2 dzieci roznica 2,5 roku :)

maja łozko pietrowe biurko i szafki na szkolne rzeczy plus zabudowa :) moze duzo miejsca na zabawe nie ma ale im sie udaje :) maja 10 m pokoj :)

my w sumie mielismy 2 pokoje ale ostatnio zrobilismy sobie sypialnie :)

Sama wychowałam sie z 2 braci w 1 pokoju i wyroslam na normalnego człowieka :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
aha i jeszcze jedno moj starszy syn chodzi juz dos zkoly a mlodszy idzie od wrzesnia :) mysle ze wszystko da sie pogodzic
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
my mieszkamy z kawalerce przedzielismy pokoj na część dla dzieci aby miały swó kąt maja tam łóżko piętrowe szafe i jest ok dzieci i tak siedzą u nas hehe
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Różni są ludzie, różne dzieci, różne stosunki w rodzinie, ale to chyba bardzo typowa sytuacja, że dwoje dzieci dzieli pokój.

Skoro chcesz drugiego dziecka, to masz chyba dość komfortową sytuację, że masz te pokoje 3 ;-)
i w ogóle zaraz dostaniesz baty od osób, kóre mieszkają w 5 w jednym ;-)

Moja najblizsza kolezanka i moj mąż wychowali się w dwupokojowych mieszkaniach z rodzenstwem płci przeciwniej i nie wylądają (ani rodzice, ani dzieci) na nieszczęśliwych ;-) Teraz miło wspominają jak skakali sobie do gardeł ;-)

Sorry, że nie całkiem na temat:p

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

do góry