Widok

dyskoliza - cudowna metoda

Bardzo cierpiałam na bóle kręgosłupa - zwyrodnienie kręgów lędźwiowych. Nie pomagały masaże, akupunktura przynosiła tylko ulgę na 3-4 dni. Silne leki przeciwbólowe tylko powodowały rozregulowanie układu trawiennego i biegunki.Szukałam ratunku nawet u zielarzy i kręglarzy. Jedynym ratunkiem miała być operacja (skutek też niewiadomy).
Dowiedziałam się o zabiegu, który nazywa się dyskoliza ozonowa. Nie jest to tani zabieg, ale ja już wydałam tyle pieniędzy na bezskuteczne leczenie, że długo się nie zastanawiałam. Obsługa super - pełna informacja o metodzie leczenia. Czekałam od rezonansu (też otrzymałam opis + płytkę ) 4 dni - do soboty. Poprawa nastąpiła już następnego dnia. Do dzisiaj czuję się jak gazela, dużo chodzę, biegam - tyle tylko, że muszę uważać, gdy się schylam i nie dźwigać ciężkich rzeczy - bo zostałam ostrzeżona, że ból może wrócić. Polecam szczerze wszystkim cierpiącym! Można uniknąć interwencji chirurga!
Moja ocena
obsługa: 6

oferta: 6

jakość usług: 6

wyposażenie: 6

czas oczekiwania: 6

ocena ogólna: 6

6.0

* maksymalna ocena 6

popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
a jaki był wynik rezonansu , jak głeboko posunięta dyskopatia ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Lewoskrętne skrzywienie kręgosłupa.Zmiany zwyrodnieniowe na krawędziach trzonów oraz w stawach międzykręgowych dolnego odcinka kręgosłupa.Tarcze m-kręgowe odwodnione o znacznie obniżonej wysokości na poziomie L5/S1.
Na poziomie L3/4 tarcza m-kręgowa dokanałowo uwypuklona wymiar ap światła kanału kręgowego mierzy ok.1 cm.
Na poziomie L4/5 centralnie prawoboczna przepuklina tarczy m-kręgowej, dokanałowo zachyłek ok.7 mm uciskający odcinek prawego korzenia nerwowego.
Na poziomie L5/S1 płytka centralna prototruzja tarczy m-kręgowej uciskająca worek oponowy. Stożek rdzenia odchylony. Dwie torbiele prawych korzeni nerwowych S1 i S2....
To tylko fragment opisu rezonansu. Bardzo fachowo opisane, niewiele mi to mówiło - bo niesamowity ból paraliżował nawet jasność myślenia.
Teraz minęło od zabiegu 2 lata - a ja (odpukać!!!) - funkcjonuję sprawnie jak szwajcarski zegarek!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
witam ,mam pytanie na czym polega ta dyskoliza ozonowa,orjetacyjnie proszę o opis -czy to kąpiele z ozonem czy CO?
z g ory dzięki za odpowiedz
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nowoczesna metoda ,to zastrzyk z ozonu prosto w Twój chory krążek(pod kotrolą tomografu). Ozon powoduje obkurczenie krążka (ale to musi potrwać) . Jest dużo materiałów na ten temat ale w języku angileskim, włoskim ,hiszpańskim (korzystam z google translatora). Ja miałem już 2 dyskolizy ale narazie bez efektu 1 na l5/s1 i 2 na l4/l5...może za mała dawka ozonu 5ml um0,27 już sam nie wiem, czytałem ,że dawki powinny być 10-20ml na krążek przy podobnym stężeniu :(. Wyczytałem chyba wszystko na ten temat. Mam 2 wypukliny (l4/l5 szerokoppodstawna i centralno-lewoboczna l5/s1) niby niewielkie ale naprawdę boli,sczególnie l4/l5 :(. Pan doktror Ryterski i załoga są naprawdę mili i w pełni profesjonalni, ocena 10/10 :). Nie wiem może zastanowić się nad kolenją, ale aż głupio mi iść znowu do dr.Ryterskiego na konsultację..i wiadomo koszt ehh zabieg miałem w Warszawie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jezeli to jest Jaroslaw Rytelski to on jest radiologiem i nie wiem czy ma do tego uprawnienia , ja bym sie zastanowila nad taka wizyta .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wiem jedno dr.Ryterski jest pionierem tej metody i naprawdę jestem pełen podziwu ,że wprowadził tak nowoczesny zabieg w naszym zaściankowym kraju pewnie walczył/walczy z NFZ . Efekty leczenia są bardzo imponujące, wystarczy poczytać opinie ludzi (najlepeiej na włoskich/hiszpańskim forach lub materiał naukowy). Może na mnie jakoś narazie nie działa ale nadal mam nadzieję, jak pisałem wcześniejmiałem 2x L4/L5 i1x L5/S1). Ostatni HIT leczenia dyskopatii to podanie podczas dyskolizy ozonowej 3ml osocza bogato płytkowego (PRP) tak zwane PRPO3 (PRP pozyskuje się metodą np.Proteal a najlepiej GPS-największe stężenie czynnika wzrostu), powoduje to nie tylko obkurczenie krążka ale i naprawę krążka (PRP powoduje również ponowne nawodnienie (ale powoli)!!!) wyniki takiego połączenia dwóch metod dają super efekty, z tego co wyczytałem wskaźnik powodzeń to ponad 90%!!! No fajnie by było gdyby podawali ozon 10-20ml w strefę epiduralną tak jak to robią we Włoszech. Ludzie to baaardzo nowoczesna i bezpieczna metoda i na dzień dzisiejszy nie ma lepszego rozwiązania, cieszmy się ,żę jest dostępna w Polsce, chociaż fajnie by było jak Pan doktor jeszcze ją udoskonalił przez podanie PRP :). Ja jestem pełen szacunku dla dr.Ryterskiego
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3
Jestem po zabiegu dyskolizy i odczuwam duże pogorszenie. Proszę opisać jak bylo u Pani czy w dniu zabiegu czuła Pani mocny ból i pogorszenie czy zaraz po było tylko lepiej? Jak wyglądał proces rehabilitacji. Bardzo porszę o k0ntakt mój mail szafa33@wp.pl

Agata
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja mialem robiony zastrzyk z ozou w katowicach i niestety u mnie nie zadziałał jestem. juz 3 tygodnie po i zadnych efektów nie czuję . poza tym ze wywalilem prawie 2 tysie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry