Widok

dzieci niosace welon / sypiace kwiatki

Wesele Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
drogie forumki
jest plan, zeby cztery moje urocze, no tak jakby kuzynki,
tzn. dzieci kuzynow, niosly mi do slubu welon, albo sypaly kwiatki :)

czy wiecie, jakie sa zasady, czyli, kiedy np. wchodza, kiedy sypia, co robia podczas slubu etc? :) fajnie byloby dzieciakow nie stresowac i zrobic tak,
zeby bylo ladnie :)

i druga sprawa - powinny miec chyba jednakowe kiecki na ten slub :)
jak sadzicie, kto placi za ich uszycie? rozumiem, ze my, a nie ich rodzice

dzieki za rady i pozdrawiam - zostalo troche wiecej niz 2 miechy :)))

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ostatnio na ślubie dziewczynka sypała płatki roż przed panną młodą, a ta je z podłogi zamiatała suknią :) Komiczny widok. Jeśli masz tren - odradzam :D :D :D

w mojej parafii ksiądz twierdzi, że kwiatki sypie się tylko przez Najświętszym Sakramentem, a nie przed ludźmi, więc zorientuj się dokładnie, jak jest u Ciebie. Ja mam 2 dziewczynki, które pójdą przed nami i będą tylko niosły poduszeczki z obrączkami (każda po jednej). Ubrane będą jednakowo-sukienki pożyczyłam od znajomych, identyczne, białe. We włosy kupimy im białe kwiateczki. Tylko nie wiem, gdzie te dzieciaczki mają siedzieć w kościele, bo przecież nie przez parą młodą, bo głupio by było, ale też nie dojdą przecież do połowy kościoła, bo to też śmiesznie. myślałam, żeby podeszły z tymo obrączkami do księdza i dały mu juz na początku mszy, a potem poszły np. usiąść gdzieś z boczku, ale tak na widocznym miejscu za parą młodą. nie byłoby wtedy problemu typu: z której strony podaĆ KSIĘDZU OBRĄCZKI, CZY DZIECI NIE PRZWRÓCĄ SIĘ PRZY OŁTARZU, kiedy podejść z tymi obraczklami... ale tego jeszcze do końca nie wiem. myślę nad tym. a jak to jest u Was?
u nas dziewczynka która niosła obrączki i szła przed nami usiadła po prostu w pierwszej ławce, dopiero w drugiej siedzieli rodzice, gdy przyszedł czas ksiądz dał jej znak głową i podeszła z obrączkami do niego :)

http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
i fajnie wyszło? ja sie martwię, bo mamy dwie dziewczynki, które niosą dwie obraczki na poduszeczkach. czy ksiądz wtedy te obraczki zdejmuje z poduszeczki i kładzie na tacę?
u nas nie kładł na tacę tylko my je braliśmy z poduszeczki, którą przed przysięgą poświęcił :) u mnie nie było problemu żadnego bo ta dziewczynka (moja chrześniaczka) miała wtedy 14 lat :)

http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
a moje dziewczynki maja po 6 lat. niby już wszystko wiedzą, ale takie szczegóły musze z nimi omówić, bo inaczej się pogubią!
Mogą usiąść ze swoimi rodzicami w I ławce i to oni im podpowiedzą, kiedy podejść do księdza.
Nam też nikt nie sypał kwiatów. Przed nami szło dwoje dzieci - chłopiec niósł poduszkę z obrączkami, a dziewczynka bukiecik kwiatów

moj bratanek i moja kuzynka bedą niesli obraczki (oboje maja po 6 lat i żadne nie chce odpuscić tych obraczek, o kwiatkach nawet nie ma mowy :D:D:D )
tez myslalam zeby usidli w puierwszel lawce przed rodzicmai, żeby rodzice im podpowiedzili kiedy isc.
Mówisz, że ksiadz pośiecił obraczki na poduszkach? :) ale fajnie :) musze sie dopytac :)

image
dzieki wszytkim :)
wyglada na to, ze teraz w modzie sa obraczki :)
czy nie wiecie, jak zrobic opcje z niesieniem welonu / trenu?
mam 4 male dziewczynki w orszaku i nie moge zadnej pominac / wyroznic
bo mamom bedzie przykro...

image
W drodze do ołtarza szły przed nami dziewczynki z koszyczkami w dłoniach (w koszyczkach były płatki róż) oraz chłopczyk, który niósł poduszeczkę z obrączkami. Chłopczyk przekazał od razu poduszeczkę księdzu i wraz z dziewczynkami usiedli w pierwszej ławce. Natomiast w drodze od ołtarza dzieciaczki szły przed nami i sypały płatki róż. Było przepięknie!!!!!!!!!!!!!!!!

image [/url]