Widok

odzież rowerowa Adidas

Witam!

Czy ktoś z bywających tu na forum bikerów używa odzieży rowerowej Adidasa? mam zamiar kupić "co nieco" a że w 3city takowa odzież nie występuje zależy mi więc na opinii tych co takową odzież eksploatują.

Z góry wielkie THX i pozdrawiam!

na złodzieju czapka GORE ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mam dwie pary butów (Hammer i Hematoma) i kurtkę jesienno - zimową ClimaWarm Wind Jacket. Ze wszystkiego jestem extremalnie zadowolony, kurtka działa w temperaturach -8° do +6-8°C tylko z koszulką termoaktywną. Powyżej tej temperatury jest już za ciepło, a na niższe temperatury mam inną kurtkę, ale jeśli pod ta ubrać bluzę na pewno da radę. Do tego jest dość cienka i lekka. Mogłaby mieć tylko trochę głębsze kieszenie z tyłu. Używam jej też do biegania na mrozie.
Buty Hammer letnie - nie będę się rozpisywał, sztywne, świetnie wentylowane a Hematoma jako jesienno zimowe działają, chociaż w niższych temperaturach z ochraniaczami jeżdżę.
----------------------------------------
www.mtb3x.pl || hamujesz - przegrywasz
Dzięki za odpowiedz! właśnie chcę kupić opisywaną przez Ciebie kurtkę. Nad butami Adidasa się nie zastanawiałem mimo iż też muszę jakieś kupić. Opisywany przez Ciebie model Hammer to ten:
http://rowerowysklep.pl/buty-adidas-hammer-szare-p-4149.html?cPath=158_30
ciekawi mnie "wiązanie" tych butów - nie ma problemu ze sznurówkami? tak to przynajmniej wygląda - jak "sznurówki" co wydaje się być mniej skuteczne niż rzepy...

Tak, to te buty i uważam że jest to znacznie lepsze rozwiązanie niż rzepy. Raczej się nie zużywa, natomiast rzepy mam w tych drugich po dwóch sezonach trzymają już słabo. Poza tym zawsze równo naciągnięte i raczej nie ma możliwości ścisnąć stopy za mocno, co może powodować drętwienie. Jeśli ściśniesz za mocno, po paru krokach dopasuje się do stopy. Taki sam system stosuje Salomon w butach do biegów górskich, działa dokładnie tak samo - buty zawsze tak samo na stopie, no i szybkość wiązania to jeden ruch.
----------------------------------------
www.mtb3x.pl || hamujesz - przegrywasz
mam pytanie odnosnie kurtki - w których miejscach ma ona mebrane? Na froncie i na przedniej czesci rękawów?
Co jest na plecach, pod pachami i na tylniej czesci rękawów?
Dziś odebrałem przesyłkę... Kurtka jak za te pieniądze wydaje się być naprawdę ok: wygląd, wykonanie, dopasowanie! co do "działania" to się okaże... mimo opisu iż tył kurtki jest wykonany z materiałów o zwiększonej przepuszczalności to już nie jestem taki pewien gdyż "pod palcem" kurtka wydaję się być calusieńka z tego samego materiału. Jeśli chodzi o rozmiarówkę to kurtka zgadza się z opisem producenta jednak co do spodni to hmm... zamówiłem "M" podając (w razie co) swoje wymiary po czym zaproponowano mi jednak "L" na co przystałem i... zdziwko! małe! odsyłam i czekam na XL ;)

Inne tematy z forum Rowery

Bagażnik na Hak (4 odpowiedzi)

Cześć, czy może jest szczęśliwym posiadaczem Bagażnika na hak firmy thule lub mont blanc a jeśli...

trening interwałowy (25 odpowiedzi)

witam! mam pytanie co do treningu interwałowego, czy ktoś z forumowiczów jeździ może w ten...

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (21 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...

do góry