Widok

reakcja na zmianę mleka modyfikowanego ???!!!

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
czy zmieniałyście Waszym pociechom mleko? ja zmieniam właśnie z NAN 1 na Bebilon 1 i dziecko nie śpi, jest płączliwe i niespokojne... czy też tak miałyście??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a czemu zmieniałaś???
bo jesli dziecko tolerowało pierwsze to może tak się przyzwyczaiło, że po prostu smak mu nie odpowiada drugiego i skład. Róznie to bywa co pasuje jednemu niekoniecznie drugiemu też.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
bo na poprtzednim miał wciąż gazy i zaparcia... więc pediatra zaleciła
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Amelia my własnie zmieniliśmy po dłuższym czasie Nan na inne ponieważ pojawiły się zmiany na skórze i kaszel bez podłoża infekcyjnego. Kupiłam Bebbilon i pojawiły się problemy z zaparciami, prężenie i bąki. Także znowu zmieniłam po kilku dniach tym razem na Combiotik Hippa - jeden dzień było okej a potem nagle odmówiła picia tego mleka. Ono w odróżnieniu od innych jest takie gęste, jak śmietanka niemalże. W sumie fajne było ale skoro nie chciała go pić...
Teraz mamy Enfamil Premium Lipil i w końcu jest ok. Kaszel ustał, kupki jak w zegarku a najlepsze, że skóra jest znów gładziutka. To mleko ewidentnie jej podpasowało.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
no ja też włąśnie się zastanawiam co robić, pediatra powiedizała że jak coś to wrócić na NAN, ale wiesz nie chcę tak od razu żeby nie robić rewolucji w brzuszku. więc dałam sobie jeszcze kilka dni i zobaczę jak będzie, narazie i bączki i rozwolnienie jest i prężenie się też, a zmieniałam mleko by tego uniknąć bo miałam włąśnie te objawy z NANem,.,,
Ja zmieniłam Nan na Bebilon Comfort i od razu nastąpiła poprawa, żadnych wzdęć, gazów. Polecam to mleko tyle że jest dość drogie

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

jak nauczyć pić ze słomki i kiedy? (15 odpowiedzi)

drogie mamy, mój synek ma roczek, chciałaby nauczyć go pić ze słomki, ponieważ on nie lubi pić z...

Jaki piasek do piaskownicy? (39 odpowiedzi)

Kupujecie specjalny, atestowany? Czy zwykły, budowlany? Gdzie kupujecie?

dobry stomatolog - kogo polecacie? (132 odpowiedzi)

jak wyżej, zależy mi na dobrym stomatologu (dobrym pod względem jakości usług i ceny), najlepiej...

do góry