Widok

edukacja domowa

Czy ktoś w Baninie prowadzi edukację domową swoich dzieci?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Agata to raczej fantastka :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

a z ciebie zazdrosnik ha ha ha
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

można wiedzieć do jakiej szkoły prywatnej chodziło Twoje dziecko, bo moja córka tez chodzi do prywatnej i jest bardzo zadowolona.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Szyszko teoretycznie też ma dorobek naukowy - Entropia niestety entropia

Dzieci są bardzo różne. To, że niektórym dzieciom gorzej idzie nauka, nie znaczy, że to są gorsze dzieci. Dlaczego myślisz, że Twój syn jest lepszy od innych dzieci? Dlatego, że rozwiązuje super zadania z matematyki? Widać czujesz się lepsza i mądrzejsza od innych. I tego samego uczysz swoje dzieci.Naziści też czuli się lepsi od innych... Ja podziwiam rodziców, którzy mają "przeciętne dzieci", mają dzieci chore i opóźnione w rozwoju, dzieci po wypadku. Cieszą się ich każdym sukcesem. Szacun dla takich rodziców.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Moja droga niektorzy za to 500+ kupuja jedzenie lub oplacaja rachunki. Zycie nie jest takie cudowne.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Niektórych jest cudowne, widać tych mniej zamożnych to chyba boli
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ludzie ile można wałkowac ten temat. Jak nie było 500 plus to i tak bulki były kupowane. Popieram, że te pieniądze powinny być przeznaczone na rozwijanie pasji. Bogate dziecko może, a biedne juz nie ? Tez nieche z życia korzystają i świat poznają, a nie tylko szkolne mury. My z zona odkładamy dzieciom pieniądze na lokatę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zapraszam do zapoznania się z filmem przedstawiającym zmagania ludzi którym domowa edukacja zawdzięcza bardzo dużo. Nocna zmiana w Salomonie : https://www.youtube.com/watch?v=OO7DMd0U51E&t=28s

Buuuu....

Ja tez nie mogę się jakoś przekonać do całej idei edukacji domowej. Nie ma to jak kontakt z rówieśnikami i pedagogami. To uczy nie tylko dyscypliny ale także budowania relacji. Mój synek chodzi do tradycyjnej prywatnej szkoły ( Te Vizja w Gdańsku) i uważam, że to najlepsze co mogłam mu jako rodzic zapewnić. Wysoki poziom nauki, sporo ciekawych zajęć dodatkowych, rozsądne czesne.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zaraz zwymiotuję tęczą.

A moja córka chodzi chętnie do naszej szkoły myślę że daję sobie bardzo dobrze radę z programem jak też ze sporami z rówieśnikami... Wie jak zachować szacunek do nauczycieli i rówieśników!! Może też moja wina jako rasisty i antysemity umie też pokazać innym gdzie jest ich miejsce w kolejce ale tego proszę nie osądzać bo to jej wlasna kreatywność trochę pobudzona w domu...
No ale niestety nie pozwolę aby moje dziecko dało się tłamsić albo zastraszać innym nacjom... Inność rozumiem i szanuję ale zasady są równe dla wszystkich ...
Tzn kto jest w Polsce ma słuchać i podporządkować się zasadom tu obowiązującym jeśli jest inaczej lub próbuje narzucać swoje prawa trzeba to szybko tępić...
Zbyt wielu naszych rodaków zginęło za naszą wolność aby nie pamiętały o tym nasze dzieci i się tym nie szczyciły...
Uczcie je Bóg-Honor-Ojczyzna!!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Dobrze prawisz, polać temu Panu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przeczytaj sobie"Nigdy nie chodzilem do szkoly" Andrea Stern.Od dawna wiadpmo, ze system nauczaniajest do niczego. Wprowadzony w zaborze pruskim, by uczyc posluszenstwa dla wladzy i wychowywac sobie poddanych.Dzieci nauka w szkole i mnostwo pracy domowej, apo co? Zeby wychowac sobie pracownikow do korporacji, zeby nie miec wlasnego zdania ,zabijanie kreatywnosci.Myslisz , ze dzieci z ed siedza tylko zamkniete w domu.Spotykaja sie z rowiesnikami codziennie.Nie wiesz nawet pewnie ,ze tych dzieci jest sporo, sa specjalnie organizowane warsztaty, spotkania dla nich przez rozne instytucje.Gdybym miala jakies pieniadze dla siebie(nie chce byc na lasce meza) to dawno by moje dzieci byly w ed

Ale jesteś przemądrzały.
Ciekawe czy masz dzieci w szkole.
Masz zaślepki na oczach.
Mam nadzieję że po wyczynie z edukacją zdalna ci opadły

Co za bzdury!!!

Uważam piszemy przez ż z kropką!

Przecież edukację domową prowadzi się osobiście... Chyba, że wcześniej było inaczej. Ja teraz korzystam z platformy https://domowi.edu.pl/ Wybrałam szkołę przyjazną edukacji domowej, dostałam dostęp do platformy edukacyjnej z materiałami do nauki, wgląd do e-dziennika żeby weryfikować postępy oraz dostaję info o webinarach z nauczycielami. Można powiedzieć że to troszkę taka szkoła online dla dziecka, tyle że z domu.

Uściślij pytanie, może Ci będę w stanie pomóc.

Tak mnie coś tknęło i podrzucam przegląd: projektory dobrze wspierają większe sale i pracę na prezentacjach. Dla porównania macie plusy i minusy w jednym tekście: https://www.telewizory.pl/projektory-multimedialne-w-szkolach-jak-technologia-zmienia-oblicze-edukacji/ a może polecacie coś innego?

Inne tematy z forum Banino

Ozonowanie domu (15 odpowiedzi)

Witam wszystkich.Moje dziecko ma alergię i lekarz doradził mi aby co jakiś czas przeprowadzać...

do góry