Widok

fekalia,wywoz

dzień dobry,mieszkam tu od miesiąca i muszę wynieść fekalia.jakie są możliwości techniczne w ww temacie,czy to prawda że nie ma innych możliwości tylko szumbiarka.proszę o podpowiec
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
No tak a jak inaczej? Dzwonisz po Szambiarke jeśli masz szambo ( numery i firmy z żukowa znajdziesz w GOogle), przyjeżdżają i wywoza :)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

a w ogóle istnieją inne możliwości ? :D

chyba, że myślisz o kanalizie, to najpierw podłącz ;)

ogólnie to chyba jakiś trollowy temat...
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

ja część wykorzystuje na gnojoice i podlewamy tym kwiaty
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6
Pompa zanurzeniowa i na trawnik, bądź drogę, ew. do szamba sąsiada.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

Wiadro w dłoń i sruu na ulice.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

tylko proszę oddzielać kal i mocz
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

http://skzukowo.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Słomka do szamba i ciągniesz!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
Ale zaraz... Szambo trzeba zgłaszać do Gminy, tam gdzie składa się deklarację śmiecową. I tam dostaje się listę firm które na terenie Gminy mogą wywozić.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie uzywaj wody to szambo teoretycznie sie nie zapelni i problem zglowy....ale musisz se latryne postawic gdzies w ogrodku ....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

nie, dowolna firma
https://www.zukowo.pl/Firmy_wywozace_odpady_ciekle,94

to jest chyba pełna lista, wybieraj. ceny pewnie raczej podobne

zdecydowanie,oddzielamy fekalia,mocz i przemyslowe ścieki typu zmywanie.fekalia proszę do worków typu ziemia-ziemia

dodam jeszcze ze lepiej zbierać kwitki które dają przy wywozie, żeby mieć udokumentowany odbiór,
Jakby ktoś chciał sprawdzić czy zgodnie z poradami powyżej używana była pompka i podlewanie trawnika
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

I dobrze,ja segreguje.kał składuje za domem,przydaje się w gospodarstwie,dobrze rosną warzywa na nim które sprzedaje miastowym.mocznik do zapraw malarskich.normalne zupelnie
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dowolna firma może Ci wywieźć, tyle że w razie kontroli Gminy, jeżeli firmy nie ma na liście, to jest traktowane tak jakby nie było wywiezione. A to grozi sporą karą. Tak samo jak nie zgłoszenie szamba i jego pojemności w Gminie. Dlatego ja wolałbym jednak po prostu się tam przejechać i nie ryzykować.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

podobno dostepne jest od zaraz,jutro jest ok

to prawda,fekalie często naworza pola.nie widzę nic w tym zlego

mój sąsiad wylawia z szamba część ekstrementow i zasila nimi ogródek.ja dwa razy do roku biorę też od niego i wrzucam do swojego.powiem szczerze że na początku miałem wątpliwości ale teraz już nie. zawierają one mocne enzymy koloidalne i tzw.monakule potrzebne do wzrostu roślin.sąsiad ma dzieci i nierzadko zabieram jego dzieci wydzieliny pod rozsady.polecam.fekalia dzieci są wysokoenergetyczne.a jako ciekawostkę podam że rok temu na targach ogrodniczych w Amsterdamie była mowa o urzyznaniu rozsad męskim nasieniem, trzeba spróbować.notabene moja żona do wzmocnienia włosów dodaję mojego nasienia choć nie mam go za wiele,cóż lata robią swoje. pozdrawiam
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

z fekalimai to obrzydliwe, ale nasienie reczywiscie, dzala ok na wlosy. nawet niewielka ilosc powoduje ze wlosy sa trwalsze i odzywione. coz, problem tylko z dawcami:)). moj maz ledwo, ledwo. syna czasem prosze ale troche mi wstyd.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Banino

Imperium-Auto Salon (13 odpowiedzi)

Witam, jakieś opinie o Imperium-Auto Salon. Firma mieści się w Baninie przy ulicy Wiśniowej 11....

proszę o opinie rodziców z szkoły A i B (4 odpowiedzi)

dzień dobry. szukam rodziców którzy mogli by się wypowiedzieć o szkole A i B w Baninie. Proszę...

do góry