Widok

eko pranie

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Czy ktoś z Was pierze ubranka (i np. pieluchy) w ekologicznych środkach? Jeśli tak to jakiej mieszanki używacie? Co polecanie? Na rynku jest już tak duży wybór, że ciężko coś wybrać..

Zazwyczaj robi się mieszankę z sody oczyszczonej, olejku zapachowego np. (drzewa herbacianego lub lawenda) i do tego jakiś ekologiczny proszek, lub kule piorące, lub orzechy..

Zastanawiam się nad:
-Potion
-Bio-D Nappy Fresh, Bio-D
-płyn do prania Urlich naturelich
-Bambinex Ultra Nappy Care.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja co prawda nie mieszkam w Pl, ale moze akurat tez te sa dostepne - piore w Ecover (proszek skondensowany lepszy niz plyn), albo w Method. Lub w czasach oszczednosci w eco proszkach marek supermarketowych.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja piorę tylko i wyłącznie w orzechach.
Ja piorę od ponad dwóch lat głównie w orzechach - są bardzo wydajne.
Kupowąłam na allegro (spory wybór)
Na początku nie dodawałam płynu do płukania tylko kilka kropelek olejku, a obecnie znowu wróciłam do płynu (jak dziecko starsze i nie ma alergii)
Jak uzywałam pieluszek wielorazowych to do orzechów dosypywałam proszku ekologicznego nappy fresh (podobnie z białym praniem)
Jak mam bardzo, bardzo brudne ubranka i nie chce mi sie ich namaczac do dolewam odrobinkę normalnego płynu do prania.

Generalnie jestem na tak i własnie zamierzam uzupełnić zapsa orzechów.
słyszałam jedynie że orzechy otłuszczają a to ponoć nie jest dobre dla pieluszek
Ja testowałam proszek Ecover, chyba będzie wchodził na nasz rynek...
To nie dla mnie, widać mało ekologiczna jestem, lubię doprane i pachnące ubrania.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja niestety nie umiem tak prać ...muszę miec płyn/proszek ...plamy nie złaziły , pranie było szare jakieś ...probowałm z orzechami ale no nie dla mnie to...
Orzechy właśnie nie obtłuszczają (tylko nie dodajemy płynu do płukania), tylko w nich prałam wielorazówki.
Kilka praktycznych rad do prania w orzechach :)
- najlepiej pakować orzechy w dwa woreczki (najczęściej dołączone do paczki) i wrzucać dwa na rza między pranie.
- orzechy muszą być rozdzielone na pół bo to wewnetrzna strona jest "pioraca"
- ponieważ orzechy są bardzo wydajne to ja wymieniam zawartość woreczków częściej niż w instrukcji więc co 3 pranie
- rzeczy nie pakujamy maksymalnie "na ścisk" bo wtedy nie ma szans aby wsyztsko sie ladnie wyprało
- bardzo uproczywe plamy typu marchewka, kupka, pomidorek lepiej zaprac mydłem do prania lub szarym
- do białych rzeczy przydaje się łyżeczka sody do prania lub eko proszek np. do pieluszek (sype sie go tez łyżeczke)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Szkola podstawowa nr 60 i nr 77 (3 odpowiedzi)

Prosze o opinie rodzicow, ktorych dzieci chodza do tych szkol. Co Wam sie podoba, co nie, jakie...

krem nawilżający do twarzy (45 odpowiedzi)

Jaki krem jest dobry bo nie wiem jaki kupić używałam garniera ale mi nie służy i teraz mam taka...

do góry