Widok

ekogroszek

czy w tesco jest ekogroszek
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
tak i wegiel i olej opalowy...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
w jantarze jest... lepiej wspierać lokalny biznes niż zastanawiać sie czy w tesco sprzedaja
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2
A moglbym poprosic jakis nr tel do Jantara?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
witam, chciałbym się podpiąć pod trochę już stary temat a mianowicie czy ktoś brał już ekogroszek z Bojana ze składu budowlanego koło Sportisu? jeśli tak, to czy dobrze się pali i jest w miarę kaloryczny i czy warto od nich brać ekogroszek? Zastanawiam się również nad ekogroszkiem z Chwaszczyna z "Auto Złomu" ale od nich to słyszałem różne opinie...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Braliśmy już ekogroszek ze składu koło Sportisu i zawsze byliśmy zadowoleni. Kaloryczność 24MJ. Ceny odrobinę wyższe niż w Castoramie. Ostatni nasz zakup to ekogroszek z Castoramy, kaloryczność 22-24MJ ,na workach rysunek sowy. Opał ten jest OK
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
tel do jantara kielno 58 676 07 15
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
witam, właśnie zakupiłem na próbę 4 worki z Castoramy z sową i mam pytanie czy to normalne że ten ekogroszek jest tak wilgotny? czy się nic nie stanie jak go wrzucę do podajnika, i czy woglę będzie się palił...:/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
HA, pewnie, że się będzie palił. Tylko:
- zniszczysz w mega tempie podajnik, ślimak, retortę i zbiornik. Sam przez to już wymieniłem ślimak z obudową podajnika. Dziury na wylot w podajniku, a ze ślimaka nic nie zostało.
- zużyjesz dużo więcej opału, aby uzyskać tą samą jednostkę cieplną. Jakaś energia jest potrzebna do odparowania wody i nie uzyskasz odpowiedniej temp. spalania.

Kiedyś w Jantarze sprzedawali bardzo wilgotny w tych żółtych workach. Dosłownie lało się z wora, ale po protestach kupujących wrócili do workowania w te zwykłe białe. I za to im dzięki bo chciałem już szukać nowego dostawcy. Węgiel już ponad roku sprzedają suchutki. Polecam ten za 870 zł (przynajmniej po tyle był na początku grudnia). Przynajmniej w Bojanie, bo nie wiem jak w Kielnie.

Jeżeli nie liczysz się z kosztami opału i ewentualną naprawą pieca to ładuj. Ja już przestałem. Polecam też zapoznać się z takimi firmami jak np. tani opał. Dla malkontentów nie jest to reklama. Wystarczy odszukać ich np. na największym portalu aukcyjnym i zobaczyć komentarze. Zobaczyć filmiki kupujących na YT. Także kupujcie z głową.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0
Bralismy z Jantara węgiel i strasznie dużo zostało resztek, nie wypalony i niska temperatura, potem próbowalismy innej odmiany ale ta też jest słaba. Szczerze to nie wiemy skąd brać, ale oni przynajmniej mają suchy a my już slimak wymienialiśmy po węglu ze złomowca i Castoramy. Woda ciurkiem się lała.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jeżeli jest nie wypalony to za duży czas podawania węgla, za krótki czas postoju pomiędzy pracą, ewentualnie za krótki lub za słaby nadmuch. Od ponad roku ten kupuję i jestem zadowolony. Tylko mówię o tym z Bojana, nie z Kielna.
Tak mieli (może mają) taki tańszy. Czeski czy ukraiński. Tylko było mu bardziej blisko do brunatnego niż kamiennego. Strasznie duże zużycie, bo kaloryczność małą miał.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0
Spróbuj pobawić się ustawieniami.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
"Tani Opał" nie dziękuję! już powertowałem trochę neta i widzę że ludzie odradzają ekogroszek z tej firmy ze względu na "wodę w workach" zresztą już sam się przekonałem (z sową na opakowaniu), na szczęście kilka worków.
W necie widać dużo pozytywnych opinii, ale to są zapewne płatni "forumowicze" albo dobrzy przedstawiciele regionalni którzy siedzą na forach i piszą same superlatywy o w/w. ekogroszku.
Ja narazie jestem na etapie poszukiwań "dobrych" źródeł ekogroszku w rejonie Bojana i okolic, mam nadzieje że znajde;)
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0
I to własnie mialem na mysli. Sa cacy do momentu otrzymania kasy. Potem martw sie co zrobic z tym g****m ktore ci przywioza. Bylem o krok od kupna u nich wegla, ale pokusilo mie sprawdzic chocby komentarze na All... i filmiki na YT. Cale szczescie ze sie nie wladowalem.
Fakt mozna bylo zrozumiec mnie na opak.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0
próbowałam pozmieniać, na razie obserwuję, zobaczymy co będzie dale. \dziekuję za radę.
A po wszystkim daj znać czy pomogło !
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hahaha, miki teraz zauważyłem, że początek IP masz taki sam jak ja. Czyli używasz radiowego z Wiczlina. Przez moment myślałem, że sam sobie odpisałem. ;-)
tak dokładnie, internet radiowy z firmy WAVE;), ten dzisiaj to już co innego.. z pracy:P
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
wszystkim ogrzewającym domy ecogroszkiem , węglem itp. polecam dzisiejszą rozmowę w radiu z autorem książki"Świat na rozdrożu", Marcinem Popkiewiczem . Wielce pouczające.

TOKfm, archiwum, godz. 8.00 (18.stycznia)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
DŻIZUS, ona nawet tu ma coś do powiedzenia, ufff.... nie mogę.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry