Widok

ekogroszek

czy w tesco jest ekogroszek
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zastanawiam się nad ekogroszkiem czeskim coś tak jak tutaj https://wilczynscy-ogrody.pl/ekogroszek-czeski-testy-i-opinie-cena-za-tone-czy-warto/, ktoś coś?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

to prawda, że teraz kupić w dobrej cenie to duże wyzwanie. Jeśli nie chcesz szukać w całym internecie daj bezpłatne ogłoszenie na gielda-paliw.com i poczekaj na oferty od sprzedawców importerów ekogroszku

wszystko pięknie fajnie z tym Sobiankiem ale za tonę najbardziej kalorycznego żeby 1600zł!!! ja wiem ze teraz ceny oszalały ale to żadna okazja.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Polecam wam skład Sobianek, zamawiam od niż już kolejny rok z dowozem do domu oczywiście. Opal z certyfikatami

W tesco jest wszestko

Jakby ktoś szukał dobrych worków na ekogroszek, to polecam Folmi https://www.folmi.pl/sklep/kategorie/ekogroszek

dobry opał kupowalismy w składzie Sobianek, maja tu duży wybór, opał polski, zagraniczny, luzem lub workowany. Akurat my ekogroszek od nich zamawialismy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jak szukasz dobrej jakości suchego towaru to zamów sobie w firmie Pan Groszek. Dostarczają w całym kraju, zwykle czas dostawy to dwa dni i jest darmowa przy przedpłacie. My zamawiamy Ekogroszek Yellow albo paletę pół na pół bo tak też można

Dobry wegiel, z certyfikatem udalo nam sie kupic w Sobianek, bardzo dobry sklad opalu. dowoz w calym kraju

Jak chcecie dobry i tani węgiel to zamówcie stabka. Teraz rzucili promocję i jest w cenie 749 zł na stronie i facebooku.

no ceny to chyba z kosmosu biorą a nijak się to ma do jakości. Ja jestem zadowolony z perełki i obsługa na infolinii tez bardzo pomocna, nawet można zamówić przez tel :)

JęrekOlsz
2019-04-29 10:22:07
ja tez mogę potwierdzić, ze czarna perła jest ok. pale nia już 3 sezon i nie mam żadnych problemów ze spalaniem. Popiołu też nie wielka ilość. Co do tego drugiego ekogroszku to się nie wypowiem, bo jeszcze nie testowałem. Czarna perła zawsze w dobrej cenie a teraz to mają nawet w 20 kg workach co dla mnie bardzo na plus.
Dobry węgiel, gdyby nie Perełka, to dawno bym zmienił ogrzewanie na gaz, bo reszta sprzedawców wali takie ceny, że szkoda gadać.

ja tez mogę potwierdzić, ze czarna perła jest ok. pale nia już 3 sezon i nie mam żadnych problemów ze spalaniem. Popiołu też nie wielka ilość. Co do tego drugiego ekogroszku to się nie wypowiem, bo jeszcze nie testowałem. Czarna perła zawsze w dobrej cenie a teraz to mają nawet w 20 kg workach co dla mnie bardzo na plus.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

już od dawna wiadomo, że cena nie zawsze = jakość. akurat węgiel czarna perła czy stabek, od tego samego producenta- palą mi się mega dobrze, a pale nimi na zmiane od jesieni. popiołu tez nie ma jakos duzo. więc twój argument w tym przypadku u mnie sie nie sprawdził ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Sam se wymierz kare

jest tam

To Twoje zdanie. Szanuję je. Ale skoro mam niezbite fakty w postaci rachunków za zakupiony węgiel i rachunków za gaz, za taki sam okres czasu, to nie wciskaj mi, że mam drożej. Ja właśnie podjąłem decyzję o przejściu po zobaczeniu rachunków za gaz moich znajomych. jeden mieszka w Koleczkowie, drugi na Chełmie w Gdańsku. Twoi znajomi płacą więcej? Możliwe. Nie wiem jaki mają dom, jak ocieplony, w jakiej technologii budowany, ile lubią mieć stopni Celsjusza w pomieszczeniu itd.

Dla mnie możesz ogrzewać swój dom czym chcesz, ja mam czyściej i taniej. Zresztą tak jak napisałem - może być drożej. Nigdy nie zamierzam bawić się już w węgiel. Doceniam teraz wygodę.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

"Na" gnojówce twojej. Ty nic nie dostaniesz za kare ze po polsku nie piszesz. Pal swoj węgiel dalej.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

xf, możesz palić chrustem. Pamiętaj jednak, aby załatwić formalności u leśniczego. Zbieranie w lesie bez zgody, podlega pod kodeks i jest traktowane jako, szkodnictwo leśne.. Opał tańszy od groszku, nakład pracy podobny. Świeże powietrze przy zbieraniu, zrekompensuje wdychany smród podczas grzania. Koszt transportu można pomniejszyć o noszenie pęczków na plecach o sprzątaniu popiołu nie wspomnę, Pamiętaj o większej częstotliwości wymaganych przeglądów kominiarskich, cztery razy do roku, Jak komin Tobie się zapali, strażacy i ubezpieczyciel o ile też na nim nie oszczędzisz upomni się o kwity z przeglądów. Tego nie biorą również pod uwagę zwolennicy groszku przy porównywaniu kosztów ogrzewania gazem. Zapomniałem dodać o kosztach zakwaterowania opału bo, gdzieś w okresie zimowym musi "mieszkać".
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dotacje na piec można złożyć na gminie?