Widok
Zastanawiam się nad ekogroszkiem czeskim coś tak jak tutaj https://wilczynscy-ogrody.pl/ekogroszek-czeski-testy-i-opinie-cena-za-tone-czy-warto/, ktoś coś?
Jakby ktoś szukał dobrych worków na ekogroszek, to polecam Folmi https://www.folmi.pl/sklep/kategorie/ekogroszek
Jak szukasz dobrej jakości suchego towaru to zamów sobie w firmie Pan Groszek. Dostarczają w całym kraju, zwykle czas dostawy to dwa dni i jest darmowa przy przedpłacie. My zamawiamy Ekogroszek Yellow albo paletę pół na pół bo tak też można
2019-04-29 10:22:07
ja tez mogę potwierdzić, ze czarna perła jest ok. pale nia już 3 sezon i nie mam żadnych problemów ze spalaniem. Popiołu też nie wielka ilość. Co do tego drugiego ekogroszku to się nie wypowiem, bo jeszcze nie testowałem. Czarna perła zawsze w dobrej cenie a teraz to mają nawet w 20 kg workach co dla mnie bardzo na plus.
ja tez mogę potwierdzić, ze czarna perła jest ok. pale nia już 3 sezon i nie mam żadnych problemów ze spalaniem. Popiołu też nie wielka ilość. Co do tego drugiego ekogroszku to się nie wypowiem, bo jeszcze nie testowałem. Czarna perła zawsze w dobrej cenie a teraz to mają nawet w 20 kg workach co dla mnie bardzo na plus.
To Twoje zdanie. Szanuję je. Ale skoro mam niezbite fakty w postaci rachunków za zakupiony węgiel i rachunków za gaz, za taki sam okres czasu, to nie wciskaj mi, że mam drożej. Ja właśnie podjąłem decyzję o przejściu po zobaczeniu rachunków za gaz moich znajomych. jeden mieszka w Koleczkowie, drugi na Chełmie w Gdańsku. Twoi znajomi płacą więcej? Możliwe. Nie wiem jaki mają dom, jak ocieplony, w jakiej technologii budowany, ile lubią mieć stopni Celsjusza w pomieszczeniu itd.
Dla mnie możesz ogrzewać swój dom czym chcesz, ja mam czyściej i taniej. Zresztą tak jak napisałem - może być drożej. Nigdy nie zamierzam bawić się już w węgiel. Doceniam teraz wygodę.
Dla mnie możesz ogrzewać swój dom czym chcesz, ja mam czyściej i taniej. Zresztą tak jak napisałem - może być drożej. Nigdy nie zamierzam bawić się już w węgiel. Doceniam teraz wygodę.
xf, możesz palić chrustem. Pamiętaj jednak, aby załatwić formalności u leśniczego. Zbieranie w lesie bez zgody, podlega pod kodeks i jest traktowane jako, szkodnictwo leśne.. Opał tańszy od groszku, nakład pracy podobny. Świeże powietrze przy zbieraniu, zrekompensuje wdychany smród podczas grzania. Koszt transportu można pomniejszyć o noszenie pęczków na plecach o sprzątaniu popiołu nie wspomnę, Pamiętaj o większej częstotliwości wymaganych przeglądów kominiarskich, cztery razy do roku, Jak komin Tobie się zapali, strażacy i ubezpieczyciel o ile też na nim nie oszczędzisz upomni się o kwity z przeglądów. Tego nie biorą również pod uwagę zwolennicy groszku przy porównywaniu kosztów ogrzewania gazem. Zapomniałem dodać o kosztach zakwaterowania opału bo, gdzieś w okresie zimowym musi "mieszkać".