Widok

remont - gdzie kupować materiały

jak w temacie, przez interent ? markety typu castorama,, obi czy salony np łazienek ?
czy długo czekaliście na zamawiane płytki, meble łazienkowe itp ?
nie mam gdzie składować płytek, wanny i innych a podobno nie wszystko dostaje się od ręki,
jakie macie doświadczenia ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja osobiście polecam sklepy które się tym zajmują, np wszelkiego typu płytki polecam kupić w sklepie z kafelkami np. Chemia - kupilismy tam prawdziwy pierwszy gatunek taniej za m2 niż w casto, leroy, praktiker a w tych marketach sa pierwsze gatunki ale dla nich czyli nierówne :/ dotego jesli kupuje w takim sklepie (np. wspomniana chemia, ale są też bekaro czy jakoś tak i coś jeszcze - bw Gdańkiu nie wiem co jest w Gdyni) można wynegocjować dobrą cenę, zakupić wszystko co jest potrzebne - klej i te de :)
Jeśli chodzi o sanitrariaty ja kupiłam wszystko w sklepie k&m na zaspie i cenę za wszytsko miałam lepsza niż ze zniżką pracowniczą kolegi w merkecie budowlanym :) ale wiem ze w bekar - czy jak ten sklep się nazywa są też sanitariaty :) pojezdzij, popytaj - nie krępuj sie negocjować ceny :D i nie polecam przez internet zamawiać np płytek bez obejrzenia ich - kolor zależy od ustawień monitora ;)
image image

meble do lazienki czy kuchni zamawiałam u ludzi spoza gdanska - elblag, mają o wieeeeele tansze ceny :) za komplet szafka pod umywalkę i słupek zapłaciłam u Pana spoza Gdańska tyle ile chcieli za jeden mebel w Gdańsku :)
Polecam wybrać się na gielde w pruszczu tam się wystawiaja :D
image image

Ja kupowałem płytki w marketach.
O ile do płytek łazienkowych (podłoga i sciany) nie mam zastrzeżeń, to płytki na podłogę w korytarzu i kuchni były totalnie skopane wymiarowo (pisałem o tym na Forum).
Markety mają swoje plusy. Jednym jest zazwyczaj większa powierzchnia magazynowa, co oznacza, ze więcej towaru jest dostępne "od ręki" i nie trzeba czekać na jego sprowadzenie.
Drugim, szczególnie istotnym w przypadku płytek, plusem jest fakt, ze przy porównywalnych cenach w markecie wychodzi taniej, bo jest mniej "odpadu".
Wiadomo, ze płytki zawsze sie kupuje z zapasem. Po skończeniu remontu, niewykorzystane można w markecie oddać. Nawet pojedyncze sztuki.

Z tego też względu elementy np. instalacji kupuję również w marketach. Nie zawsze jestem w stanie przewidzieć ile np. kolanek i z jakim kątem muszę kupić a biegać potem po jedną brakującą złączkę bywa upiardliwe. Dlatego wolę kupić z dużym zapasem a potem niewykorzystane oddać.
Aczkolwiek w tym przypadku małe osiedlowe sklepiki budowlane często też są skłonne do dogadania ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
dzięki, czyli opinie podzielone,
szukałam własnie sklepów innych niż markety z kaflami, sanitariatmi itp ale google doprowadził mnie do dwóch zdecydowanie dla mnie za drogich (np 180 zł/m2)
ta Chemia to Kowale czy Przymorze ?
może ktoś jest w stanie polecić jakiś sklep bliżej Gdyni, Rumii ?

Inne tematy z forum Remont - porady

Farby do ścian i sufitów- proszę o poradę (127 odpowiedzi)

Witajcie Proszę o pomoc- muszę wymalować mieszkanie, swoje pierwsze, mam dość skromny budżet i...

Kamień dekoracyjny w dużym pokoju? (44 odpowiedzi)

Planujemy położyć na głównej ścianie pokoju. Jak Wam się podoba? Czy mogę na nim powiesić telewizor?

ile czasu potrzeba aby wykończyć mieszkanie 42m2 (41 odpowiedzi)

Witam, mam pytanie : ile mniej więcej potrzeba czasu aby wykończyć mieszkanie 42m2 w stanie...

do góry