Widok

renusz uwaga znowu makabra

Wesele Temat dostępny też na forum:
No to posłuchajcie jak bawiłam się ja, gość, na weselu w hotelu renusz.

Było miło i uroczyście, połowa towarzystwa to zdeklarowani abstynenci, wujkowie i ciocie w wieku dojrzałym, bez szaleństw.

Aż tu nad ranem pijana dyrektorka obiektu wyzwała obelżywie mamę panny młodej.
Przyjechała policja. Przyjęła zgłoszenie.
Wesele się skończyło burzliwie. I z pewnością należy do niezapomnianych.
Następnego dnia nikt oficjalnie nie przeprosił ani nie wyraził ubolewania z zaistniałej sytuacji.

Ja to ja, ale młodzi?
I to raz w życiu.

Co robić dalej? Jak uzyskać odszkodowanie za szkody moralne? Boli za bardzo żeby zostawić tą sprawę jakby nic się nie wydarzyło.

Co radzicie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Najpierw na spokojnie zażądaj od właścicieli ugodowego odszkodowania w wysokości co najmniej kosztów samego wesela. Oczywiście posiadasz fakturę za usługę. Jeżeli będą chcieli się wykpić to weź adwokata i zawnioskuj kwote powiedzmy 3xkoszty + wszystkie koszty adwokata + koszty sadowe. Świadków masz więc nie powinno być żadnych kłopotów.

A tak na marginesie to fajny ten hotel - ciekawe jak tam goście hotelowi spali podczas awantury?
dziękuję za radę
brzmi zdecydowanie i profesjonalnie

trochę mam pietra przed dalszymi kontaktami z tą'mafią'
niemniej wszystkie możliwe izby i zrzeszenia hotelowe dostaną skargę i zażalenie na 3* standard hotelu gdzie jak głosi reklama internetowa na stronie renusza:

żadne życzenie nie jest dla nas ani zbyt duże ani zbyt małe, a domowa atmosfera jest naszą specjalnością...

pozdrawiam
satarsa
Zrób tak jak wiesiek a zobaczysz ze z kosztami sie niepołapiesz. ta osoba nigdy w sądzie nie była i nie ma pojecia na jakich to zasadach działa... Zapomnijcie o incydencie i zyjcie sobie dalej spokojnie jak do tej pory w Polsce nic nie zyskasz przez takie stawianie sprawy
Chyba kretynie nie wiesz co to jest umowa, a organizacja wesela to także umowa. Za zerwanie umowy grozi kara. Jeżeli ktoś jeszcze obraża mnie i moich gości - a na dowód tego jest protokół policji to wybacz ale twoja obrona jest o kant dupy, sprawa jest na 100% wygrana o czym każdy adwokat Ci powie.
Wesele sie odbyło wiec nie ma mowy o zerwaniu umowy, ja wyraziłem swoje zdanie nie znaczy ze to popieram... Przez takich ludzi jak ty i podobne słowinctwo te fotum to jeden wielki śmietnik.
Ty nadal z uporem równym jedynie chyba uporowi osła nie chcesz się dowiedzieć co oznacza umowa - nawet umowa ustna jezt wiążąca. Jeżeli młodym najpierw powiedziano że moga przystroić salę a później kazano im ściągać dekoracje to jest to zerwanie części umowy i jej niedotrzymania a już to jest powodem do żądania odszkodowania. To tak samo jakbys kupował kompletny nowy samochód, ale sprzedawca by stwierdził że pedał hamulca jest zbędny i go wymontował.
To że impreza się odbyła nie oznacza automatycznie że umowa została dotrzymana, a dopóki się chce robic komus prezenty za swoje pieniądze to proszę bardzo - w końcu to Wasza kasa i jak dla mnie to ją sobie wyrzucajcie gdzie chcecie, ale nie płaczcie że tak a tak Was naciągnięto. Należy być konsekwentnym do końca bo same płacze i lamenty nic nie wnoszą do żadnej sprawy.
Ty figo - chyba nie jesteś związany z renuszem?
Nie jestem zwiazany z renuszem nawet nie wiem gdzie to jest. Ale mam obecnie kilka spraw sądowych nie mówiąc o sądzie grockim i wiem co mówie
toś sobie widać nieźle naskrobał:)

a mimo wszystko czas na serfowanie po forum weselnika
nie,
wesele się nie odbyło w całości
zostało przerwane,
usługa była niepełna, a więc niezgodna z umową,
czas imprezy został wbrew umowie przez organizatorów i z ich winy zmieniony

Inne tematy z forum Wesele bez ogłoszeń

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (215 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

Łazienka (44 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem na etapie kupna kafli do lazienki ale nie wiem na jakie sie zdecydowac. Prosze...

Czy slub cywilny to wogole slub??? (208 odpowiedzi)

Przeciez tam nikt nic nikomu nie slubuje!

do góry