Widok

rezydencja lux Rewa

Witam W Rewie powstała restauracja Ristorante. Organizuja imprezy okolicznościowe. Planuje zorganizowac tam wesele. Czy warto?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
Odświeżam wątek! Również chętnie dowiem się czegoś na temat tego miejsca i wesel w nim organizowanych!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
plis, czy naprawdę nikt nic nie wie ? :(
Wesela tam nie robię ale za to przyjęcie komunijne. Jak na razie mogę powiedzieć że właściciel bardzo miły i wszystko wyjaśnił, ceny przystępne, sala bardzo ładna i plac zabaw dla dzieci. Ale jak będzie to dowiem się 7 maja, więc jeżeli możecie poczekać to coś napisze.
image
image
no to czekamy:)
Więc piszę jak było. Jedno wielkie rozczarowanie i zepsute przyjęcie komunijne córki. Po wejściu na "naszą" salę mieliśmy być tylko my a okazało się że jest jeszcze jedno przyjęcie. Usadzono nas w jakieś ciasne miejsce i mieliśmy być zadowoleni. Po chwili podano rosół który był z proszku a kurę to chyba widził na obrazku, po chwili mięso które nie dało się zjeść ( rolada wołowa której nie dało się ukroić i jak się później dowiedziłam kaczka - która kaczki wogóle nie przypominała), zimne warzywa na "ciepło". Ogólnie masakra mieliśmy jeszcze mieć kawę i ciasto oraz kolację. Ale po tym co zobaczyliśmy zabaraliśmy jedzenie które nam się należało i do tego po rozmowach z menagerem uzyskaliśmy rabat 30% i pojechaliśmy z goścmi do domu. JEżeli chodzi o roladę i tą kaczkę to podobno tak to smakuje i tak powinno być a my się nie znamy. A jeszcze jedna sprawa która mnie odrzuciła jak weszłam do kuchni to kucharz stał i patrząc na menu co przygotować palił papierosa ( rozumiem że może kucharz palić ale by mógł to robić na dworze a nie w kuchni) Ogólnie podsumowując NIE POLECAM
image
image
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
No to nie ciekawa opinia, mam nadzieje że właściciel wyciągnie wnioski. Czekamy na dalsze wypowiedzi
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie organizuję tam ani wesela ani komunii, ale niestety wybrałam się tam na wypoczynek i też opiszę Państwu jak mnie potraktowano.

Przebywałam w "Luxie" w weekend majowy 2011.Wszystko pierwszej doby powiedzmy ok(już nie chcę się rozpisywać nad szczegółami). Sam budynek niczego sobie. Nigdy bym nie przypuszczała, że zamiast wypoczynku zaoferowany będze mi taki stres. Bez jakiegokolwiek poinformowania klientów -na dole z 2 na 3 maja w rezydencji o godz. 20 rozpoczęła się jakaś zorganizowana impreza. Wróciliśmy po całodziennej wycieczce zmęczeni ale zrelaksowani szumem fal. A tu niespodzianka.. Muzyka taka, ze w tym małym budynku ( pokój mielismy tuz nad sala) nie moglismy uslyszec tego, co do siebie mówimy, głowy nam pękały po 30min od tych disco polowych dzwięków zespołu, który grał na żywo. Cierpiliwie czekalismy , po czym zapytałam obsługę o której impreza się konczy- o 24.00. Męczylismy się tym hałasem i wyczekiwalismy 12.00. Gdy nastała polnoc muzyka nadal grala i okazało się, że będzie grałą do godz. 2. bo goscie chcieli przedluzyc. Poprosiłam o numer do szefa- obsługa powiedziała, że nie może mi go dać. Zaczęłam szukać w Internecie - znalałam numer i okazało się, że szef jest w budynku i to w pokoju obok nas... Myslelismy, że człowiek wykaże się skruchą i nas przeprosi- nic bardziej mylnego. Poprosiłam o zwrot pieniedzy za ten nocleg i chciałam jechać do innego najbliższego hotelu by spokojnie się wyspać (co i tak nie było rekompensata, gdyż mielismy zaraz po tej nocy 250km wracac do domu i do obowiazkow domowych a stres i niewyspanie były ogromne). Własciciel odmówił i powiedział,ze wszyscy wiedzieli o tym, iż będzie taka impreza- specjalnie zapytałam rano na śniadaniu innych gosci- nikt nie był poinformowany.
Powiedział, że rano porozmawiamy. Rano czekalismy na Właściciela na sniadaniu. Sniadanie pozostawia wiele do życzenia- uważam, że wstyd serwować to, co tam otrzymaliśmy. Po czym zjawił się własciciel i powiedział, że odda nam 50%, drugie 50% to sniadanie. O zgrozo, jak mnie zdenerwował, to śniadanie dla 2 os było warte nie wiecej niz 3zł, bezczelnie próbował jeszcze takich rzeczy. Zamiast ugładzić klienta, to jeszcze podnosił ciśnienie. Powiedziałam Panu, że z takim podejsciem nie spotkałam się jeszcze nigdzie. Pan odpowiedział, że widać nigdzie nie byłam, BO ON jest marynarzem i wie jak jest na całym świecie i ze sie zdarzaja takie imprezy i nikt nie ma pretensji. Powiedziałam Panu, że nie wystarczy wybudować ładny budynek by ludzie byli zadowoleni ale trzeba o tych ludzi dbać a ich czas, wypoczynek powinien być priorytetm włąsciciela.Pan bezczelnie nas obrażał po czym odwrócił się na pięcie i poszedł. Soft skille - przerażające. Nie polecam Państwu tego miejsca- nigdy nie zdarzyło mi się aby ktoś podszedł do nas w ten sposób, brak szacunku, umiejętności przeproszenia. Szkoda narażać się na stres,kontakt z tym panem i usłyszenie pod swoim adresem epitetów . Myślę, że w Rewie znajdą Państwo miejsca w których właściciele nie będą uważali, że fundowanie klientom takich wrażeń to normalka, BO ONI WIDZIELI CAŁY ŚWIAT I WIEDZĄ JAK JEST.
Ja bym tam poszła sama potańczyć do tego disco polo i jeszcze wzięła autograf...
Jadę tam na wczasy w tym roku, mam nadzieję, że będzie wszystko ok.... :D Pozdrawiam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Mamy mieć tam wesele. Czytam w internecie wiele opini, złych opini na temat Via-Mare. Zaczynam się bać...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tak? A kiedy masz to wesele?
26 maja 2012. Chcemy jechać do niego i porozmawiać. Zobaczymy, co wyniknie z tej rozmowy. Najwyżej zmienimy lokal.
To napisz jak po rozmowie
Byliśmy, porozmawialiśmy. Wierzymy w to, że złą opinię jest łatwiej napisać niż dobrą.
Może powiem tak, na początku też się bardzo miło rozmawiało, pan zapewniał mnie że będzie wszystko ok. Ale to już Twoja decyzja, mam nadzieję że do tego czasu zmienią kucharza i podejście do klienta (kiedy jak nie jest zadowolony z usługi)
image
image
Nie chcę się rozczarować. Ludzie są różni i dziwni. Bardzo dziwni. Pan odbiera na tych samych falach co my, nie powinno być między nami żadnych zgrzytów.
Witam,
ja przebywałam w rezydencji LUX na przełomie czerwca/lipca, i zdecydowanie nie polecam. Pani także tłumaczyła,że złą opinię lepiej napisać niż dobrą. Choć między nami nie było "zgrzytów" to mam nie smak po tym wyjeździe. Niby okej, ale muszą sie dużo nauczyć. Nie chce sie tu rozpisywać ale np przy wysokiej cenie za nocleg, 50zł/h za saune ??, ta sama wędlina (po paru dniach już troche śliska) na śniadaniach, i nie pozbierane talerze bo śniadaniach czekające na kelnerów jakieś trzy godziny, widok super:) i strasznie głośno.
A ja nadal nie będę się martwić. Pojechaliśmy wczoraj z nienacka do restauracji. Jedzenie pyszne, obsługa miła. Trafiliśmy akurat na roczek, nikomu nie przeszkadzało, to, że obok była impreza. Uprzedzono nas na początku, że możemy dłużej czekać na obiad. Czekaliśmy około 10 minut - normalny czas oczekiwania. W bardziej znanej i większej knajpie w Gdyni, czekaliśmy dłużej.
Nie martwię się, nie ma czym.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Witam, podzielam opinię "wczasowiczki"- NIE POLECAM!
Właścicielka mało sympatyczna, obsługuje za karę, śniadania wyliczone, średnio świeże, zgadza się że po śniadaniu talerze czekają aż się same sprzątną. NIE POLECAM pokoju nr 23- mała klitka na poddaszu, trzeba poruszać się zgarbionym, w łazience ciężko korzystać z wanny bo jest pod dużym skosem, woda zimna. Do tego pościel sprana, jakaś stara, łóżka pojedyncze. A do plazy jest jednak kawałek a nie 250-300m. Rezydencja to zbyt wielkie słowo jesli chodzi o panujące tam warunki i obsługę.
NIE POLECAM!!!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
NIE POLECAM!
Zostaliśmy potraktowani tragicznie! Zresztą, jak się potem okazało nie tylko My! Nie byliśmy pierwsi (poznaliśmy przypadkowo inną Młodą Parę, a także Panią, która miała tam robić przyjęcie komunijne)
Sytuacja dokładnie taka sama! Wszystko umówione, zaliczkowane, zaproszenia poszły. Nagle telefon od Właściciela:
"NIE ZROBIMY PAŃSTWU WESELA"
"Czemu"- pytamy
"BO SIĘ NAM ONO NIE OPŁACA"
Żadnych innych tłumaczeń - nic - tak po prostu !!!! Ktoś zapłacił więcej !!!!
Szok, łzy, stres !!!! Wszystko od nowa....
SZCZERZE ODRADZAM :( i dziwię się, że to miejsce jeszcze funkcjonuje !
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dodam jeszcze, że pierwsze spotkania były bardzo miłe! Właściciel sympatyczny, pomógł wybrać menu, zaproponował ciekawe rozwiązania. Byliśmy "zauroczeni"!!! Wszystko było ustalone cud miód !!!
Aż odebrałam ten telefon...
A powiedz mi kiedy i na ile osób chciałać zrobić wesele?
Nie rozumiem. A gdzie umowa? skoro wszystko miałaś ustalone, łącznie z menu to możesz iść do sądu. To jest nie poważne że takie coś Ci zrobili! zaliczke chociasz zwrocili?
Wesele ok. 100 osób, w sezonie. Zwrócili, ale cóż z tego ....... :(
hmm. Ja robie na okolo 50 osób. Właściciele powiedzieli że impreze mogą zorganizować na max 70 osób. Na 100 osób? Nie wiem jak oni by sie tam pomiescili
A nam powiedziano, że maksymalnie 90 osób. I też na tyle podpisaliśmy umowę. I tak pewnie będzie mniej.
Zapomniałam. Aniołek masz tam wesele? Kiedy?
Mam we wrześniu
To jako pierwsza zdasz nam relację. My się wybieramy tam wcześniej na sylwestra - sprawdzimy co i jak :p
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Witam. Ja już po weselu. Impreza udana. Przerosło moje oczekiwania. Pewnie dlatego że miałem mieszane uczucia po wczesniejszych wpisach. Generalnie to oceniam pozytywnie, od 1-10 daje 8. Byly szczegóły i małe wpadki np. brak mydła w pokoju małżeńskim. Polecam ten lokal do organizacji imprez okolicznościowych
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
Aniołek!!!
Kamień spadł mi z serca! Ratujesz mnie, mojego narzeczonego i nasze wesele. Dzięki Bogu!!
Szczęścia na nowej drodze życia!
Dzięki:)Tylko jedna rada. Załatwiajcie to z głową, wszystko omawiajcie, pytajcie sie o szczegóły i bierzcie wszystko na piśmie. Żeby nie było zaskoczenia później. Bo tacy ludzie którzy nie potrafia dobrze sie dogadac, pisza później takie złe opinie. pozdrawiam
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2
przecież tam nie ma miejsca na 100 osób!!

mi sie wydaje ze raczej ktos tutaj ccchce obsmarowac rezydencje - moze konkurencja
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
a może tymi wpisami na "+" ktoś chce się wybielić...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
A może ktoś tu robi coś na złość komuś
Dlaczego duża częśc komentarzy została usunięta ?????????????????????Niewygodne dla rezydencji ???????????????????????????Mój wpis był mało pochlebny dla właścicieli więc co to wszystko be ???
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
W sierpniu 2012r. spędziłam z rodziną tydzień w Rezydencji lux.Pobyt był bardzo miły. Jadąc tam mieliśmy wiele obaw - zapoznała się ze wszystkimi opiniami powyżej, jednak okazało się, że niepotrzebnie. Pokój i łazienka czyste, świeże, otoczenie bardzo przyjemne. Śniadania na przyzwoitym poziomie. Obsługa miła i gotowa do pomocy o każdej porze. Zdecydowanie polecam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
alo alo nowe opinie ???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
mój synus 1 roczek 1 miesiąc 1 dzien
właśnie wróciliśmy z urlopu w tym miejscu,cóż mogę powiedzieć.... było miło. Obsługa na poziomie motelu nie willi chodź miła,pokój czysty,jedzenie w miarę bez narzekania. Ogólnie w porządku chodź szczegóły drażniły i muszę o nich napisać. Mianowicie brak oświetlenia w łazience nad zlewem tzn było ale żarówka spalona to samo po jednej stronie łóżka, pościel sprana ręczniki także. To nie jest powód do narzekania ale jak ktoś chcę się nazywać WILLA to musi być pewien standard zachowany i takie pierdołki dopieszczone. Pobyt traktujemy jako udany bo nic złego się nie wydarzyło, było czysto i schludnie,smacznie także ale na miano willi to nie zasługuję. Bywałam w różnych miejscach i zawszę podejmowałam świadomą decyzję-jak jechałam pod namiot to pod namiot a jak do willi to do willi... tu niestety wybierałam się do willi a trafiłam do miłego moteliku z głośną ulicą,jedną panią za barem od wszystkiego która nie wiedziała co to Mohito,niedopieszczonym pokojem i piorunującym zapachem frytek w całym budynku. Czytając Wasze opinie nie wiedzieliśmy czego się spodziewać teraz mamy swoje zdanie. Niesmaku niema ale i pozytywnego rozczarowania także.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0
CO to ----- GDZIE KOMENTARZE?
mam tam komunię córki w maju...jestem przerażona tym co piszecie, może ktoś był na Andrzejkach i Sylwestrze w tym miejscu ? Napiszcie coś?
Ja miałam wesele w maju. Napisałam pozytywną opinię i została usunięta :/ Też się obawialiśmy, gdy przeczytaliśmy wszystkie wpisy i opinie. Nie było niczego do czego można mieć skargi. Jedzenie bardzo dobre, kelnerki pracowały na najwyższych obrotach, pokoje czyste. Zadowoleni byliśmy bardzo. Jeśli nie jesteś pewna, zrób tak jak my, kilka razy bez zapowiedzi pojedźcie sobie tam na obiad, sałatkę itp. Sami ocenicie jedzenie i pracę obsługi. Mam nadzieję, że mój wpis nie zostanie usunięty.
image

https://picasaweb.google.com/anusiak0507/Slub
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6
wybieramy się do willi na zabawę walentynkową 9 lutego 2013 - napiszę jak było a jestem pewna, że będzie fajnie !!!
anusiak0507 a masz moze jakies zdjecia?
Mam. Podaj mejla to prześlę.
image

Byłam na tej zabawie walentynkowej w wersji z noclegiem. Uważam że wszystko było dobrze zorganizowane- obsługa miła i pomocna. Jedzenie świeże, ładnie podane, i bardzo smaczne, kawa, herbata do woli. Jedyny minusik za zbyt rzadko zmieniane talerze. Co do pokojów zgadzam się z poprzednimi opiniami o poscieli i ręcznikach, poza tym bez zastrzeżeń. Ogólnie jestem bardzo zadowolona - na 10 punktów daję 8
Fiołek a Ty bylas na zabawie??
ja byłam tam na wyjeździe wakacyjnym. Nie wiem jak imprezy ale nocleg taki sobie. ściany cienkie jak z papieru, słychać śmiech sąsiadów nawet. Jedzenie do niczego. Wszystkie produkty najtańsze (w tym okropna kawa, herbata, ketchup, wędliny, margaryna) itp. Obiadokolacje też kiepskie, na pewno nieadekwatne do ceny....
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
Witam witam !!! Na zabawie byłam i było bardzo fajnie. Jedzenie dobre. Pokoje mieliśmy super, co do ręczników i pościeli również nie mam żadnych zastrzeżeń. Jak za tą cenę to byłam miło zaskoczona i chętnie pojadę na jakąś inną zabawę organizowaną w tym miejscu. POLECAM !!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 8
Super, dzieki za opinię :)
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
do "fiolek". czy miałaś wtedy jakieś bardzo promocyjne ceny? Myśmy byli z grouponu i stwierdziliśmy, że w życiu nie pojechalibyśmy tam za "normalną" cenę. No nie wiem, może coś się zmieniło choć byłam tam we wrześniu...miło spędzilismy czas ale tylko dlatego, że częściej nas nie było w "rezydencji" niż byliśmy...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
My wczoraj byliśmy tam na kolacji walentynkowej. I jak zawsze było czysto, elegancko z pysznym jedzeniem i kulturalną obsługą.
Tak czasami zastanawiam się, jeśli ktoś piszę, że coś mu nie pasuje, to dlaczego np. nie napisze do właściciela i nie wyjaśni czego się spodziewał. Bo jeśli te uwagi są uzasadnione, to pewnie zarządca obiektu weźmie sobie to do serca. A jeśli napisze się: "spodziewałem się czegoś innego", to wybaczcie, ale nikt nie czyta w naszych myślach i nigdy nikt nie zgadnie, czego tak naprawdę się spodziewaliście.
Takie jest moje zdanie. I pewnie zostanie usunięte.
image

popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 21
Zgadzam się z przedmówczynią. Na pewno nikomu nie polecę tego miejsca. W pokoju brudno filiżanki kieliszki nie umyte ewentualnie tylko przepłukane, pościel wyglądała na brudną i w dodatku nie przyjemnie pachniała... toaleta bardzo ładna szkoda tylko że nie zadbana... obsługa miła nie mam zastrzeżeń, śniadania faktycznie z najtańszych produktów. Ceny wygórowane. Byłam tam z oferty grupona i w życiu nie zapłaciłabym 150 zł za nocleg na nie wygodnym łóżku gdzie sprężyny wbijały się w plecy i nie dało się wypocząć. Masakra daje 2 na 10 tylko ze względu na miłą obsługę a reszta do bani......
popieram tę opinię 48 nie zgadzam się z tą opinią 0
Bylam nie dawno i choc nie jestem kims kto sie czepia...to miejsce to odradzam ze wzgledu na minimum wyzywienia ..najtansze produkty..herbata minutka i parowki...SZOK!!!
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Pogórze

Transport, przeprowadzki (47 odpowiedzi)

https://ogloszenia.trojmiasto.pl/transport-przeprowadzki/transport-przeprowadzki-ogl62931286.html

do góry