Widok

fajerwerki ...w lesie :)

Wesele Temat dostępny też na forum:
chciałabym na swoim weselu mieć fajerwerki. Wesele będzie w Zaścianku a jak pewnie wiecie Zaścianek jest w lesie. Myślicie że możemy sobie tam zorganizować mały pokaż? myśleliśmy żeby kupić samemu i poprosić kogoś żeby odpalił. Ale kttoś mi powiedział że to wymaga pozwoleń straży pożarnej...Wiecie coś na ten temat?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jeżeli to jest w lesie lub blisko lasu to potrzeba pozwolenia ale nie wiem czy straży pożarnej
Fajerwerki to jednak zagrożenie pożarowe więc może być z tym problem ale dowiedz się albo zapytaj w Zaścianku-może oni wiedzą

image

image[/url]
image
Chyba musiałabyś się zorientować gdzie tam jest jakieś leśnictwo... bo na pewno ktoś nad tym laskiem czuwa i tam uderzać po zgodę. Tak ja myślę... tak samo jest np. jeśli chodzi o ogniska itp.
Agata jest dokładnie tak jak mówisz :-)
Ale w lokalu może wiedzą gdzie jest jakieś nadleśnictwo gdzie byście mogli postarać się o zgode

image

image[/url]
image
Chyba wystarczy zrobić spacerek po lesie :P Szukać takiej charakterystycznej chałupki :D
Ale wiesz lasek może być spory i jak tu chałupke znaleźć :-)

image

image[/url]
image
Ha, dobra jestem... z tego co się zorientowałam (niezawodne google) trzeba się kontaktować z nadleśnictwem Kolbudy. Kontakty tu:

http://www.gdansk.lasy.gov.pl/rdlpgdansk/jednostki/kolbudy/informacje-ogolne/kontakty/lista-kontaktow
Zapytaj przy okazji w Zaścianku być może oni to mają jakoś uzgodnione, bo u mnie np. w "lokalu" powiedzieli, że nie muszę zgody.

image
[url=http://www.TickerFactory.com/]
Zapraszam: www.kartkikaroliny.blog.onet.pl - kartki, dekoracje.
Boże Narodzenie 2007 - oryginalnie :)
Aby uzyskać pozwolenie na pokaz fajerwerków trzeba niestety załatwić parę papierków. Najważniejsza jest zgoda urzędu miasta lub gminy ( zazwyczaj rozporządzenia zabraniają używania fajerwerków poza paroma terminami).
Zgoda z urzędu najczęściej wydawana jest na podstawie opinii straży pożarnej.
We wniosku do straży pożarnej należy podać:
- klasyfikację materiałów pirotechnicznych
- Kalibry ładunków
- Strefę bezpieczeństwa
- Zabezpieczenie przeciwpożarowe
- Zabezpieczenie terenu pokazu
W niektórych gminach urzędnicy i strażacy podchodzą życzliwie i kompetentnie do sprawy , w innych jest to droga przez mękę.
W praktyce jeżeli pokaz odbywa się na uboczu a nie w centrum miasta trzeba sobie dać spokój z tymi papierkami :)
Co do samych fajerwerków odradzam kupno pojedynczych wyrzutni, kostek ,
moździerzy a tym bardziej rakiet.
Najlepiej zamówić zmontowany zestaw złożony z różnorodnych efektów, solidnie zmontowany i połączony lontem , albo zamówić pokaz ( ta druga opcja jest o około 25 % droższa).

Ile kosztuje taki zestaw i gdzie go można kupić?
juz niedlugo bedzie zakaz wchodzenia do lasu ....wiec co tu gadac o fajerwerkach

Nie przeprasam za bledy
ja nie robie w lesie

Inne tematy z forum Wesele bez ogłoszeń

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (216 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

do góry