Widok
taka nieduża domowa to kosztuje 359zl http://www.toys4boys.pl/Czekoladowa-Fontanna-item587.html, można odebrać na Osowie.
Do tego można kupić u nich 900g specjalnej czekolady - całkiem smaczna, ale kosztuje ok 60 zł.
Nie wiem jak jest ze zwykłą czekoladą, wg instrukcji trzeba dolewać oleju. Zastanawiam jak to się sprawdzi na weselu, bo tego trzeba pilnować, żeby się nie przegrzało i nie było za mało czekolady.
Na domowych imprezkach robi furorę, dostaliśmy w prezencie ślubnym ;)
[/url]
[/url]
Do tego można kupić u nich 900g specjalnej czekolady - całkiem smaczna, ale kosztuje ok 60 zł.
Nie wiem jak jest ze zwykłą czekoladą, wg instrukcji trzeba dolewać oleju. Zastanawiam jak to się sprawdzi na weselu, bo tego trzeba pilnować, żeby się nie przegrzało i nie było za mało czekolady.
Na domowych imprezkach robi furorę, dostaliśmy w prezencie ślubnym ;)

My mamy wlaśnie taka fontanne. Owady sie nie zlatują, możesz być spokojna, no chyba ż postawiloby sie fontanne na dworze, ale nie wolno (tak piszą w instrukcji obslugi) Ta specjalna czekolada cenowo wychodzi tak samo, jak byście kupili tyle tabliczek zwyklej w sklepie a lepiej sie rozpuszcza. Czekolade należy zmaieszać z olejem (najlepiej oliwą z oliwek) i najpierw rozpuścic w garnuszku. Potem wlewamy do fontanny i już dziala. Nigdy sie nie przegrzeje, pod warunkiem że cały czas bedzie krążyć. Gdy leży "bez ruchu" w tej misce może sie nawet troche przypalić.

[b]Lista 2009 - http://buninka.dobrynet.pl/sluby2009.php[/b]

[b]Lista 2009 - http://buninka.dobrynet.pl/sluby2009.php[/b]
też się nad tym zastanawiam.zawsze to jakas atrakcja,w makro widzialam nawet za około 100zł ale jak za ta cene to jest to nieduże zapewne. ale biore pod uwage ze zapewne stol naokolo bedzie pochlapany,no chyba ze na oddzielnym stoliku ze specjalna serweta można by to postawic.
[url=http://zasuwaczki.bejbej.pl/]

[/url]

[/url]
też polecam czekoladowy raj - mieliśmy u siebie, sami o wszystko zadbali osobny stolik z obsługą dbającą o czystość stolika i naczyń - pełen profesjonalizm
nie kupowałabym fontanny na wesele, chyba, że ktoś będzie jej pilnował - trzeba np. dolewać czekoladę
nie kupowałabym fontanny na wesele, chyba, że ktoś będzie jej pilnował - trzeba np. dolewać czekoladę
Spełnij marzenie chorego dziecka www.trzebamarzyc.org
niestety:( usługi kosztują, niektóre więcej inne mniej. Zawsze jak robi się coś samemu wychodzi taniej - pieniężnie. Pytanie tylko czy czas też nie jest cenny? Jak masz kogoś, kto będzie pilnował tej fontanny, to kupuj. Ale myślę, że pozostawienie jej samej sobie na stole będzie gorsze niż jej brak.
Spełnij marzenie chorego dziecka www.trzebamarzyc.org
hej, ja miałam fontannę z czekoladowego raju. całkowity koszt na 100 osób to 900 lub 1000 zł, już nie pamiętam. polecam gorąco. ja też się zastanawiałam czy nie lepiej kupić np. na allegro, ale jak podliczyłam koszt fontanny,czekolady, przekąsek (my w cenie mieliśmy przeróżne owoce, jakieś mini pączuszki, ptysie ) i jeszcze osoby do obslugi to doszłam do wniosku, że wygodniej i nie duzo drożej będzie zamowić u profesjonalistów i nie martwić się, czy nie trzeba np. dokroić bananów ;)
fajny i smaczny gadżet, goście oblegali fontannę i chyba nie ma osoby która nie miałaby zdjęcia z umazaną od czekolady buzią :)
fajny i smaczny gadżet, goście oblegali fontannę i chyba nie ma osoby która nie miałaby zdjęcia z umazaną od czekolady buzią :)
Ja nie próbowałam ale myslę że można zreszta mozna spróbować nawet jak się nie ma fontanny. Ja np mam fontannę z podgrzewaczem ale czasem żeby rozpuścić więcej robię to w garnku. Trzeba pilnować żeby się nie przypaliła. Do białej zawsze dodaje olej. Wiec mysle że jak roztopisz w garnku zwykłą tabliczkę to zorientujesz się czy konsystencja nadaje się do fontanny. Wiem że do czekolady nie można dodawać wody. Absolutnie.
Te wszystkie mini fontanny nie nadają się na wesele taka fontanna jest do użytku domowego i wymaga wyłączenia i ostudzenia po ok godzonej pracy fontanny. Przy dłuższym czasie ciągłej pracy fontanna ta może się spalić. Oczywiście są osoby, które kupują te fontanny i wykorzystują dla celów cateringowych.Używane na weselach kosztują od 1500 zł w górę i mogą pracować bez przerwy.
pozdrawiam
pozdrawiam
Z tego co się orientowaliśmy to fontannę czekoladową taką półprofesjonalną, która może chodzić przez całą noc można kupić np. z USA, Wielkiej Brytanii czy Belgii za cenę taką jak u nas wypożyczenie (wraz z przesyłką do Polski) -> są na przykład na e-bay'u
Witam. Nie będę ściemniał. Zajmuję się wynajmem fontann Czekoladowych i alkoholowych. Jeżeli ktoś się zastawia nad kupnem fontanny za 200 czy 300 zł - odradzam. Żeby czekolada płynęła przez czas wesele czyli ok min 10godz musi być cały czas utrzymywana temperatura - czyli grzałki w fontannie podgrzewają. Te plastikowe fontanny czy niby metalowe nie mają lub mają bardzo słabe co powoduje że czekolada zastyga i zabawy jest może na godz. Poza tym fontanna to 50 % atrakcji. Fontanna z podświetlanym podestem to 100% satysfakcji. Do tego obsługa która to wie jak obsługiwać i świeże owoce daje nam pełną satysfakcję z imprezy. tel 692007640