Widok
Na forach użytkowników fotowoltaiki można poczytać jak ludzie kupują urządzenia prądożerne by zużywać ten prąd z foto na siłę od wiosny. Lepiej by było mieć piec gazowy z silnikiem Stirlinga i enerdze powiedziec pa. Fotowoltaika to super technologia ale dla bogatych krajów gdzie ludzi stać na pompy ciepła, aku. U nas partyzancka przesiadka z węgla, trocin i starych opon na foto.
2021-05-20 09:08:02
Na forach użytkowników fotowoltaiki można poczytać jak ludzie kupują urządzenia prądożerne by zużywać ten prąd z foto na siłę od wiosny. Lepiej by było mieć piec gazowy z silnikiem Stirlinga i enerdze powiedziec pa. Fotowoltaika to super technologia ale dla bogatych krajów gdzie ludzi stać na pompy ciepła, aku. U nas partyzancka przesiadka z węgla, trocin i starych opon na foto.
Widać, że masz wiedzę jak nikt inny! Człowieku jaka konserwacja? Wolę płacić mniejszy kredyt od rachunku za prąd! Na swoje płacę. To inwestycja nawet z kredytem wychodzi stopa zwrotu jakieś 13% rocznie. Znajdź teraz lokatę z takim oprocentowaniem. Tak mogłem sobie pozwolić na klimatyzację, bo dobrałem nieco większą instalację. A dzięki temu mogę też tanio dogrzewać się zimą. Podwójny zysk, prąd za free i mniejszy rachunek za gaz. Kupiłem też zamrażarkę, dzięki temu jak jest dobra promka na produkty spożywcze to kupuję więcej i zyskuję, prąd mnie nic nie kosztuje.
2021-05-23 06:53:42
Widać, że masz wiedzę jak nikt inny! Człowieku jaka konserwacja? Wolę płacić mniejszy kredyt od rachunku za prąd! Na swoje płacę. To inwestycja nawet z kredytem wychodzi stopa zwrotu jakieś 13% rocznie. Znajdź teraz lokatę z takim oprocentowaniem. Tak mogłem sobie pozwolić na klimatyzację, bo dobrałem nieco większą instalację. A dzięki temu mogę też tanio dogrzewać się zimą. Podwójny zysk, prąd za free i mniejszy rachunek za gaz. Kupiłem też zamrażarkę, dzięki temu jak jest dobra promka na produkty spożywcze to kupuję więcej i zyskuję, prąd mnie nic nie kosztuje.
Zapraszam do kontaktu, spotkajmy sie w Baninie, odpowiem na wszelkie pytania techniczne i formalne.
Koszt instalacji uzalezniony jest od:
1 mocy jaka jeste potrzebna, aby aktualne rachunki zbilansowac na zero
2 orientacji i nachylenia dachu wzgledem pludnia
3 wybranej technologii i komponentów (producenci, długość gwarancji etc)
Bez poznania tych trzech punktow, nie sposob wycenic wykonania instalacji fotowoltaicznej.
Koszt instalacji uzalezniony jest od:
1 mocy jaka jeste potrzebna, aby aktualne rachunki zbilansowac na zero
2 orientacji i nachylenia dachu wzgledem pludnia
3 wybranej technologii i komponentów (producenci, długość gwarancji etc)
Bez poznania tych trzech punktow, nie sposob wycenic wykonania instalacji fotowoltaicznej.
2021-05-23 11:25:38
Dokladnie tak !! Prosze mi pokazac jakakolwiek inwestycje ktora pasywnie prz wzgledu na nasze dzialania przybiesie na czysto zysk na takim poziomie !!
Mògłbym ci co nie co o inwestycjach powiedzieć, ale skoro nie rozumiesz znaczenia tego słowa to trudno to ekonomicznemu indolentowi tłumaczyć. "Inwestuj" dalej tylko za swoje.
2021-05-23 19:37:29
Rozumiem, że całą instalację elektryczną w domu też konserwujesz? Wazeliną smarujesz wszystkie kable? ;)
Myślę, że taka inwestycja jest jak najbardziej opłacalna. Warto poszukać firmy, która zajmie się tym naprawdę dobrze i w miarę tanio. Panele fotowoltaiczne znacznie obniżą Twoje rachunki i chociaż ilość wyprodukowanego prądu zależy od pogody i długości dnia, zawsze będziesz "kilka groszy" do przodu. Dla mnie ważne jest też to, że rozwiązanie to jest dobre dla środowiska. Więcej na ten temat znajdziesz na stronie: http://www.forum-lodz.pl/weblog_entry.php?e=48 więc warto poświęcić chwilę na ten artykuł.