Widok

fotowoltaika

Czy opłaca się założyć panele fotowoltaiczne.Chodzą z firmy i zachęcają do zakładania.Co sądzicie o takiej inwestycji??
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 8

Na forach użytkowników fotowoltaiki można poczytać jak ludzie kupują urządzenia prądożerne by zużywać ten prąd z foto na siłę od wiosny. Lepiej by było mieć piec gazowy z silnikiem Stirlinga i enerdze powiedziec pa. Fotowoltaika to super technologia ale dla bogatych krajów gdzie ludzi stać na pompy ciepła, aku. U nas partyzancka przesiadka z węgla, trocin i starych opon na foto.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

AI
2021-05-20 09:08:02
Na forach użytkowników fotowoltaiki można poczytać jak ludzie kupują urządzenia prądożerne by zużywać ten prąd z foto na siłę od wiosny. Lepiej by było mieć piec gazowy z silnikiem Stirlinga i enerdze powiedziec pa. Fotowoltaika to super technologia ale dla bogatych krajów gdzie ludzi stać na pompy ciepła, aku. U nas partyzancka przesiadka z węgla, trocin i starych opon na foto.
Tylko przetłumacz to i**ots, zasada jest prosta, państwo odda z za 50% to ja biere, nic ze kredyt ale taki mały! Do tego usługa tego zaślepiona pała nie widzi i konserwacja co za tym idzie utylizacja przypomina to kupowanie passata czy golfa od niemca ktòry płakał jak oddawał w latach 90-.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Widać, że masz wiedzę jak nikt inny! Człowieku jaka konserwacja? Wolę płacić mniejszy kredyt od rachunku za prąd! Na swoje płacę. To inwestycja nawet z kredytem wychodzi stopa zwrotu jakieś 13% rocznie. Znajdź teraz lokatę z takim oprocentowaniem. Tak mogłem sobie pozwolić na klimatyzację, bo dobrałem nieco większą instalację. A dzięki temu mogę też tanio dogrzewać się zimą. Podwójny zysk, prąd za free i mniejszy rachunek za gaz. Kupiłem też zamrażarkę, dzięki temu jak jest dobra promka na produkty spożywcze to kupuję więcej i zyskuję, prąd mnie nic nie kosztuje.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

2021-05-23 06:53:42
Widać, że masz wiedzę jak nikt inny! Człowieku jaka konserwacja? Wolę płacić mniejszy kredyt od rachunku za prąd! Na swoje płacę. To inwestycja nawet z kredytem wychodzi stopa zwrotu jakieś 13% rocznie. Znajdź teraz lokatę z takim oprocentowaniem. Tak mogłem sobie pozwolić na klimatyzację, bo dobrałem nieco większą instalację. A dzięki temu mogę też tanio dogrzewać się zimą. Podwójny zysk, prąd za free i mniejszy rachunek za gaz. Kupiłem też zamrażarkę, dzięki temu jak jest dobra promka na produkty spożywcze to kupuję więcej i zyskuję, prąd mnie nic nie kosztuje.
Człowieku jak nie konserwujesz to nie jedziesz czego nie rozumiesz? Oznaczaj tylko dobrze te produkty z "promki" bo zamrażarka to nie jest autoklav, połowa produktòw szczegòlnie mięso nie jest w bulandi oznaczona czy jest rozmrożona czy nie więc te pseudo oszczędności na pràdzie wykorzystaj na wygodny sedes zebys zylakòw od s..rania i spinania nie dostał. Co do kredytòw to masz wiedzę jak 8 klasista wystarczy ze ktos zacznie podnosic stopy proc. to nasz glapka z nbp nie bedzie miał wyboru a wtedy twoje słomiane wyliczenia zabież na sedes.

Zapraszam do kontaktu, spotkajmy sie w Baninie, odpowiem na wszelkie pytania techniczne i formalne.
Koszt instalacji uzalezniony jest od:
1 mocy jaka jeste potrzebna, aby aktualne rachunki zbilansowac na zero
2 orientacji i nachylenia dachu wzgledem pludnia
3 wybranej technologii i komponentów (producenci, długość gwarancji etc)

Bez poznania tych trzech punktow, nie sposob wycenic wykonania instalacji fotowoltaicznej.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dokladnie tak !!
Prosze mi pokazac jakakolwiek inwestycje ktora pasywnie prz wzgledu na nasze dzialania przybiesie na czysto zysk na takim poziomie !!

Solar Rays Green Energy z Banina
2021-05-23 11:25:38
Dokladnie tak !!
Prosze mi pokazac jakakolwiek inwestycje ktora pasywnie prz wzgledu na nasze dzialania przybiesie na czysto zysk na takim poziomie !!
Ty znowu pociskasz te bzdety, obudziłeś się po tygodniu chlania czy jesteś zwykłym im...becylem.
Mògłbym ci co nie co o inwestycjach powiedzieć, ale skoro nie rozumiesz znaczenia tego słowa to trudno to ekonomicznemu indolentowi tłumaczyć. "Inwestuj" dalej tylko za swoje.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Rozumiem, że całą instalację elektryczną w domu też konserwujesz?

Wazeliną smarujesz wszystkie kable? ;)

Coś bliższego o tych piecach gazowych z silnikiem Stirlinga? Jaką to ma wydajność, gdzie i za ile można kupić?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

2021-05-23 19:37:29
Rozumiem, że całą instalację elektryczną w domu też konserwujesz?

Wazeliną smarujesz wszystkie kable? ;)
Tak konserwuje , robie pomiary co 3lata, sprawdzam złàcze i jak trzeba to na bm-ah trochę smaru się przydaje, kontroluje wyłácznik głòwny i po sprawie, co do kabli to mam ich w domu dosyć mało, większość to przewody oznaczeń nie podaje bo i tak uja skumasz...bujajcie sie worasy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

To skoro robisz to co czepiasz się fotowoltaiki? Jeśli tak czy siak robisz pomiary i inne. Śmiech na sali.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

2021-05-24 17:41:33
To skoro robisz to co czepiasz się fotowoltaiki? Jeśli tak czy siak robisz pomiary i inne. Śmiech na sali.
Bo mam mòzg i ta go*wnoburza u nas przypomina juz piramidę finansowa. Jedno jest pewne do pomiaròw to na pomocnika byś sie nawet nie nadał. Po śmiechu ułomnego poznać jego.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Odezwał się ułomny z mózgiem ;) Zapas smaru widzę masz. Więc propozycja, wysmaruj się nim i udawaj pantofelka. Zapomniałem, pantofelki jednak nie mają mózgu!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Myślę, że taka inwestycja jest jak najbardziej opłacalna. Warto poszukać firmy, która zajmie się tym naprawdę dobrze i w miarę tanio. Panele fotowoltaiczne znacznie obniżą Twoje rachunki i chociaż ilość wyprodukowanego prądu zależy od pogody i długości dnia, zawsze będziesz "kilka groszy" do przodu. Dla mnie ważne jest też to, że rozwiązanie to jest dobre dla środowiska. Więcej na ten temat znajdziesz na stronie: http://www.forum-lodz.pl/weblog_entry.php?e=48 więc warto poświęcić chwilę na ten artykuł.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Boszzeee ale spam! Ile teraz płacą za takie spamowanie? 50gr od słowa?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

najlepsze jest to, że Ci od reklamy szeptanej nie jak nie potrafią napisać tak jakoś naturalnie, jak opinia zwykłego człowieka, zawsze piszą jakie to największe szczęście ich w życiu spotkało bo kupili tampony w sklepie stodoła sp z o.o. ;D
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pewnie to szablony, pisane przez "speców" od marketingu i dlatego to brzmi sztucznie. Te trolle tylko wklejają ten tekst na każdym forum jakie snajdą w necie i cyk - 50 groszy :)

Bolą cztery litery że maja taniej

Zainwestowali grubą kasę żeby dziś mieć taniej, ale ustawodawca sprawi, że "jutro" już nie będą mieli. Nie wiem kogo będą bolały ostatecznie te czetery litery.

Jest gwarancja obecnych opustów na 15 lat. Ale zobaczymy. Wg nowych zasad dalej opłaca się fotowoltaika. Różnica jest tylko taka, że okres zwrotu wydłuży się o jakieś 3 - 4 lata. Ale to się jeszcze okaże w przyszłym roku. Zobaczymy jakie będą dofinansowania.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Banino

Ozonowanie domu (15 odpowiedzi)

Witam wszystkich.Moje dziecko ma alergię i lekarz doradził mi aby co jakiś czas przeprowadzać...

do góry