Widok

fotowoltaika

Czy opłaca się założyć panele fotowoltaiczne.Chodzą z firmy i zachęcają do zakładania.Co sądzicie o takiej inwestycji??
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 8

Obecnie większość urządzeń ma zasilacz impulsowy który to składa się generalnie z mosta prostowniczego , rezystora ograniczającego prąd startowy, kondensatora itd. Wartość średnia w gniazdku to No 230v a skuteczna to już 400v PV działa na zasadzie podwyższenia napięcia tak aby prąd wypchnąć do sąsiada No i się zaczyna nie 230 a ju 253 i dalej to se idzie na lekko wyższa temperaturę czyli np 3c średnio daje 8-10% krótsze życie układu scalonego (..,)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na jakich elementach wydziela się więcej ciepła ???????
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ok zasadniczo wydziela się więcej ciepła na elementach wiec szybciej się psuja
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dodatkowo szybciej zużywa się terakota w łazience na piętrze i żółkną ściany w przedpokoju, a w ogrodzie zaczynają rosnąć daktyle.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Tak

mam jeszcze pytanie, pomijając wysokość rachunków, czy to prawda, że jak zamontuję fotowoltaikę to cały sprzęt elektryczny w domu typu pralka , lodówka, telewizor i inne szybciej się będzie zużywał i trzeba będzie wymieniać?

Szukam informacji na temat rzetelności firmy Supreme Energy sp. z o.o. Gdańsk, jakoś trudno cokolwiek znaleźć, bardzo to dziwne Mają dużo ogłoszeń - dam pracę, tak dużo że wydało mi się to podejrzane, opinii o instalacjach jakoś nie ma. Ktoś korzystał?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

z tym to bym aż tak nie szalał, rozumiem, że firmy zakładające muszą różowych okularów używać
ale jak miesięczne rachunki np 200zł ktoś ma to rocznie np 2400
wiec jak zestaw fotowoltaiki ok 5kW to z 25 000 z dopłatą - niech będzie 22 000
to okres zwrotu bym strzelał 12-15 lat- nie wiem ile kosztuje eksploatacja (serwis/czyszczenie paneli)

nie uwzględniająca problemów z oddaniem prądu do sieci - wiec rachunki miesięczne mogą i tak zostać np 80zł - to raczej zbliżało się do 15-20lat okresu ewentualnego zwrotu.... o ile
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jest gwarancja obecnych opustów na 15 lat. Ale zobaczymy. Wg nowych zasad dalej opłaca się fotowoltaika. Różnica jest tylko taka, że okres zwrotu wydłuży się o jakieś 3 - 4 lata. Ale to się jeszcze okaże w przyszłym roku. Zobaczymy jakie będą dofinansowania.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zainwestowali grubą kasę żeby dziś mieć taniej, ale ustawodawca sprawi, że "jutro" już nie będą mieli. Nie wiem kogo będą bolały ostatecznie te czetery litery.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Bolą cztery litery że maja taniej
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pewnie to szablony, pisane przez "speców" od marketingu i dlatego to brzmi sztucznie. Te trolle tylko wklejają ten tekst na każdym forum jakie snajdą w necie i cyk - 50 groszy :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

najlepsze jest to, że Ci od reklamy szeptanej nie jak nie potrafią napisać tak jakoś naturalnie, jak opinia zwykłego człowieka, zawsze piszą jakie to największe szczęście ich w życiu spotkało bo kupili tampony w sklepie stodoła sp z o.o. ;D
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Boszzeee ale spam! Ile teraz płacą za takie spamowanie? 50gr od słowa?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Myślę, że taka inwestycja jest jak najbardziej opłacalna. Warto poszukać firmy, która zajmie się tym naprawdę dobrze i w miarę tanio. Panele fotowoltaiczne znacznie obniżą Twoje rachunki i chociaż ilość wyprodukowanego prądu zależy od pogody i długości dnia, zawsze będziesz "kilka groszy" do przodu. Dla mnie ważne jest też to, że rozwiązanie to jest dobre dla środowiska. Więcej na ten temat znajdziesz na stronie: http://www.forum-lodz.pl/weblog_entry.php?e=48 więc warto poświęcić chwilę na ten artykuł.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Odezwał się ułomny z mózgiem ;) Zapas smaru widzę masz. Więc propozycja, wysmaruj się nim i udawaj pantofelka. Zapomniałem, pantofelki jednak nie mają mózgu!

2021-05-24 17:41:33
To skoro robisz to co czepiasz się fotowoltaiki? Jeśli tak czy siak robisz pomiary i inne. Śmiech na sali.
Bo mam mòzg i ta go*wnoburza u nas przypomina juz piramidę finansowa. Jedno jest pewne do pomiaròw to na pomocnika byś sie nawet nie nadał. Po śmiechu ułomnego poznać jego.

To skoro robisz to co czepiasz się fotowoltaiki? Jeśli tak czy siak robisz pomiary i inne. Śmiech na sali.

2021-05-23 19:37:29
Rozumiem, że całą instalację elektryczną w domu też konserwujesz?

Wazeliną smarujesz wszystkie kable? ;)
Tak konserwuje , robie pomiary co 3lata, sprawdzam złàcze i jak trzeba to na bm-ah trochę smaru się przydaje, kontroluje wyłácznik głòwny i po sprawie, co do kabli to mam ich w domu dosyć mało, większość to przewody oznaczeń nie podaje bo i tak uja skumasz...bujajcie sie worasy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Coś bliższego o tych piecach gazowych z silnikiem Stirlinga? Jaką to ma wydajność, gdzie i za ile można kupić?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Banino

Imperium-Auto Salon (12 odpowiedzi)

Witam, jakieś opinie o Imperium-Auto Salon. Firma mieści się w Baninie przy ulicy Wiśniowej 11....

do góry