Widok

garnki Thomas cook&pour TESCO...warto?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
ponieważ w necie nie znalazłam opinii na ich temat (poza 1) może któraś z Was takich używa. Chodzi o te, na które dostajemy znaczki za każde wydane 20 zł, robiąc zakupy w Tesco...

Warto?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
To,że patelnia ciężka,moim zdaniem to plus,gdyż świadczy o dobrej jakości stali .A co do nagrzewania rączki rzeczywiście się nagrzewa, ale w mojej kuchni zawsze są pod ręką łapki do garów ,więc dla mnie to nie problem :).Jednym słowem polecam-cokolwiek smażę nic nie przywiera do dna :)
Oddam naklejki

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=380909
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
te patelnie maja taka raczke specjalnie, zeby mozna bylo cala patelnie wkladac do piekranika, kto umie gotowac, ten wie, po co. zreszta na pierwszej stronie jest od razu napisane, ze uzywa sie z łapką.... rewelacyjne patelnie, nic nie przywiera, tefal sie do nich chowa. no i mozliwosc uzywania w piekarniku jest mega plusem.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nie używałam Tefala,więc na ten temat się nie wypowiem.Kupiłam patelnię thomas i rzeczywiście nic nie przywiera.Jednakże swoją patelnię musiałam reklamowac,ponieważ powłoka teflonowa w jednym miejscu odprysła:(.Od ręki dostałam nową i jak na razie cieszę się z użytkowania
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
oddam za darmo 11 naklejek...
Mam pytanie- czy na tych patelniach można smażyć bez użycia tłuszczu (jest np. patelnia do grillowania)? Z góry dziękuję za odpowiedź :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kasia jest patelnia do grillowania. Bez tłuszczu na razie smażyłam tylko naleśniki i było oki:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja mam tę patelnię do grillowania jest ok robiłam już piersi grillowane karkówkę, i warzywa jestem zadowolona
Ja często robię zakupy w Tesco różnych miastach - ale hańba gdy w małym mieście za zakupy nie dostałam kuponów przykład Opole Lubelskie Tesco.
Gdzie w Puławach dostaje zawsze i w Lublinie (choć często jakbym się nie upomniała to bym najzupełniej w świecie nie dostała naklejek do konkursu na patelnie i garnki Thomas)
I co w takiej sytuacji bardzo nieładnie Tesco prowadzi działalność w małych miejscowościach czy ludzie mieszkający w małej miejscowości są gorsi do dużego miasta
Pozdrawiam Beata
Ja chętnie przyjmę naklejki bo mi trochę brakuję najlepiej z okolic Gdyni albo Rumi :-)
czy w gdyni sa dostepne normalne patenie (nie grilowe) w tesco w gda ani jednej :/ stan na dziś ,nie wiadomo kiedy dostawa,może ktoś w gdyni był i widział przypadkiem ?
garnki są super,sama ma już dwa i następne dwa planuję kupić.
Patelnia do podgrzewania (taka grilowa) jest cudowna szczerze POLECAM!!!
Proszę się nie martwić brakiem kuponów i tańszych garnków.
Jestem szczęśliwą posiadaczką garnka, który jest estetyczny, wygodny, ma pokrywkę z otworkami i miarkę wewnątrz, dobrze się w nim gotuje, ale... dziś po odwróceniu zobaczyłam MADE I CHINA Q269WI na spodzie rączki garnka.
Nie jest opisany skład surowcowy /czy jest ze stali, czy dno zawiera nikiel i chrom/ i jest stosunkowo lekki. Mocowanie rączek "na wylot".
To jego wady.
Nie pokuszę się o następny egzemplarz.
Mam takie dwie patelnie od trzech miesięcy; jedną grillową i jedną gładką, standardową. Ta druga ciągle jeszcze nie odpakowana, bo ta grillowa to absolutna rewelacja! Smażę na niej dosłownie wszystko - zarówno bez tłuszczu jak i z tłuszczem. Naleśniki wychodzą pierwyj sort i w ładny wzorek. Standardowe schabowe - nie ma problemu. Mielone bez tłuszczu genialne. Nic nie przywiera i doskonale się myje; właściwie wystarczy popłukać wodą. Uwielbiam tą patelnię i jak sobie pomyślę, że wcale jej nie chciałam to jakoś mi się głupio robi... Mąż mi kupił :)
No właśnie mam komplet naklejek i chcę jeszcze coś kupić i zastanawiam się nad głęboką patelnią z przykrywką, tak chwalicie grillową że mam coraz większą zagwostkę
Dobra, napiszę dla dobra wszystkich, bo sam zastanawiałem się czy warto kupić garniki za te kupony dziś. I oto co znalazłem w internecie (może przyda się do wyrobienia opinii "czy warto?"):

http://www.tesco.com/direct/thomas-28cm-non-stick-round-grill-pan/211-2697.prd?skuId=211-2697&pageLevel=

Tesco direct, Wielka Brytania, Thomas 28cm Non Stick Round Grill Pan, cena £14.00 (dostaniemy za zakup 14 Clubcard points)

http://www.tesco.com/direct/thomas-24cm-47l-casserole/211-4260.prd?skuId=211-4260&pageLevel=

Tesco direct, Wielka Brytania, Thomas 24cm 4.7L Casserole, cena £14.00 (dostaniemy za zakup 14 Clubcard points)

http://www.tesco.com/direct/thomas-non-stick-stirfry-pan/211-7256.prd?skuId=211-7256&pageLevel=

Tesco direct, Wielka Brytania, Thomas Non Stick Stirfry Pan, cena £17.00 (dostaniemy za zakup 17 Clubcard points)

Funt dziś kosztuje wg wp.pl: 5,30 zł

a więc... czy warto? Odpowiedzcie sobie sami. Cena nawet po zniżkach - mocno zawyżona (np. patelnia do grillowania, u nas po 70% zniżki 98 zł, a w GB 74 zł). Może i jakościowo garnki warte swojej ceny (tej po 70% zniżki), ale nie lubię jak się mnie naciąga na kasę. Nie skorzystam z propozycji polskiego Tesco, choć miałem mocną chęć na zakup ty garnków. Taniej wyjdzie kupić komplet osobiście w Londynie (w polskiej cenie będziemy mieli jeszcze wycieczkę po stolicy Wielkiej Brytanii). W wolnej chwili się przelecę na zakupy ;-) Pozdrawiam wszystkich.
nie w każdym tesco dawają
Ja sprawiłam sobie patelnię tej firmy za uzbierane punkty i 3 razy musiałam reklamowac i,ponieważ przy rączce powłoka wewnętrzna łuszczy się i odpryskuje.
Czuję obowiązek wrócić tu do Was i powiedzieć: patelnia grillowa Thomas nagle złuszczyła się od wewnątrz i nie nadaje się do użytku. Służyła mi niecały rok, jakieś 10 m-cy. Rozczarował mnie ten nieadekwatny do ceny czas.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry