Widok

gdy noworodek za mało je - mm

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Trochę się martwię bo moja dzidzia ma 2 tygodnie i zjada 40 ml mleka modyf. na jedno karmienie. Karmię ją co 2-3 godz. Po zjedzeniu 40stki zasypia, jakby męczyła się jedzeniem. Urodziła się z mniejszą masą więc może mniej potrzebuje ale to trochę za mało. Najpierw dostawała bebiko1 ale miała po tym niespokojny sen, prężyła się często, teraz daliśmy jej bebilon i śpi spokojniej choć kupki są trochę twardsze ale nadal je tyle samo. Co robić czy wybudzać dziecko do jedzenia?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
wydaje mi się , ze dobrze je - nie sugeruj się tym co podają na pudełkach - zwykle dzieci jedzą troszkę mniej lub więcej niż jest tam podane - zależy od dziecka :-)
moj tez ma 2 tygodnie i ez urodzil się z niską waga (2860), ale je bardzo dużo (tylko że z cyca) a po modyfikowanym jak dostawał w szpitalu tez padał i jadł go dużo mniej - w szpitalu mi pielegniarki powiedziały ze to dlatego ze jest bardziej tuczace...
Mysle ze jak przybiera na wadze to nie masz sie czym przejmowac....gorzej jak nie tyje
Tak jak napisała asik, jeśli przybiera na wadze to jest ok i nie ma się czym przejmować. Tak też mówi moja lekarka.
image
a moje dziecko - juz roczne NIGDY nie piło mleka w takiej ilości, jak zalecana na kartoniku, od zawsze jadl 2/3 - 1/2 porcji :) jesli dziecko dobrze przybiera na wadze, jest dopajane woda lub herbatka, a pozniej, jako starsze dziecko, ladnie wszystko zjadla - nie nalezy sie martwic :)
image

image
Dzięki dziewczyny, trochę mnie uspokoiłyście. Wizytę u pediatry mam za tydzień to zobaczymy co powie.
Janka z tego co pamiętam Moja jadła ok.30 w tym wieku
image
moja miała tak samo-nigdy nie wypijała tyle co napisane na mleku, teraz ma 6 mcy a zjada 150 ale ma juz obiadki, kleik i deserki... ale jak miała 2 tyg to chyba też tyle wypijała, później 60 długo a jak wypiła pierwszą 90 tkę to nie mogłam uwierzyć :)
dzięki za odp, czyli nie jest tak źle :)
wogóle się nie przejmuj, moje dziecko też tak jadło i nie wybudzałam na jedzenie.