Widok

gdzie kupić bieliznę na ślub?

Wesele Temat dostępny też na forum:
co polecacie? jaki sklep? bo niedługo muszę się wybrać na poszukiwania :))

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
właśnie ja też dołączam do pytania.Jak dziś kupowałam suknie to pani w salonie powiedziała,że musze mieć bielizne bezszwową,stanik zbierający biust:)
bezszwowa?wiem,że bezszwowe to są takie bawełniane,sportowe staniki,ale może jej chodziło,że całkiem gładkie-bez "ozdób",koronek itp??

ale tonya już blisko masz:D jaaa:P

image
nie ma sie co cieszyc hehe zaczynam odchudzanie.... :/

co jest - zmiana diety (na warzywno--owocową to super sprawa) a ćwiczenia podnoszą radość ducha :) Same plusy... :))

a ja dokładnie za tydzień będę już mężatką :) jeśli chodzi o bieliznę to zakupiłam w Triumphie i tą do ślubu (białą) i na poprawiny( złotą)
hehe Gozdzik no tak ta dieta warzywno owocowa to super sprawa ;P tlyko ja kocham jesc :) dlatego bedzie ciezko

tonya nie przejmuj sie ja tez kocham jesc!!! ale wzielam sie na powaznie za odchudzenie, i chude ;-), a to wszystko dzieki naturhouse, jest cholernie drogie w sensie te ich srodki odchudzajace, ale stwierdzilam ze jak wydaje 100 zł tyg na to zeby schudnac to nie bede jadla, w ciagu tyg schudlam 1,5 kg ;-)

image
image
no zobaczymy jak bedzie ze mna :) a bielizne juz kupilam w triumphie w galerii baltyckiej :))

Mi pani z salonu, w którym kupiłam suknię poleciła Esotiqe (czy jakoś tak, na samej górze w galerii bałtyckiej, na przeciwko mcDonalda). Kupiłam tam gładką bardotkę i bezszwowe majtki, w kolorze cielistym. Stanik kosztował 73zł, w komplecie pasek do obniżania zapięcia i przezroczyste ramiączka, więc w sumie cena raczej przyzwoita. Figi 24zł, właściwie to są zwykłe, zupełnie bezszwowe nie są, no i trochę się boję, że materiał zacznie się siepać na brzegach.
Kupiłam gładką bieliznę w kolorze cielistym, bo się bałam, że mi coś będzie przebijać spod sukni...
ja mam taka bielizne z esotiqua ale nie ubiore jej na slub, bo jednak nie jest taka wyjatkowa jaka bym chciala
image
Linea - A na czym ma polegać wyjątkowość bielizny ślubnej???
Chociazby na tym, ze ma byc inna od tej na codzien :) nie wiem jakas taka elegantsza :)
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Linea - niezły tekst :) Nie pomyślałabym, że w dzień ślubu nawet bielizna musi być wyjątkowa :) Eh...
Linea bielizna ślubna musi być przede wszystkim wygodna niewidzialna komfortowa i dobrze podkreślająca to co ma podkreślić :-) i tak nikt jej nie widzi więc lepiej, żeby odpowiednio spełniała swoją rolę a nie wyglądała. A noc poślubną można się przebrać i założyć coś bardziej zmysłowego.
image
Linea a ja się tam z Tobą zgadzam :) wg mnie w pięknej bieliźnie kobieta się jeszcze lepiej czuje :) więc jak już wszystko ma być och i ach to niech już będzie WSZYSTKO :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Darlonek dokladnie o to mi chodzilo :)
image
To zalezy jaki masz bużdżet na to, polecam z różnych półek cenowych : Triumph, Esotiq, Simone Perele.

ważne , żeby odpowiedznio dobrać kolor i rozmiar :)
Ja wybrałam stanik z Triumph (myslę, że potem będzie mi służył też na codzień) a majtek jeszcze nie mam , bo nie było mojego rozmiaru.
Czekam na dostawę.
ja także miałam bieliznę z triumpha - tylko tam znalazłam dobry rozmiar i fason - taka w której dobrze wyglądałam i przede wszytskim dobrze się czułam. Wg mnie bielizna ślubna musi być przede wszytskim dobrze dopasowana, zeby ani nie cisnela ani sie nie zsuwala no i dobrz ebyc dopasowana do sukienki (fasonu)

ta która kupiłam jest wg mnie zmysłowa i elegancka, kolorystycznie dopasowana idealnie do suknii a do tego wygodna, dodatkowo do dzis dzień super nosi się na codzień :)
paski silikonowe tylko na dole stanika, a on ani drgnie :) (swoją droga właśnie mam go na sobie bez ramiączek :) z przodu zwykły gładki, z boku lekka koronka.

w zeszłym roku jak szukałam bielizny byłam też w esotiq, ale niestety ten fason który był kompletnie na mnie nie leżał (nawet 70E wydawało się za małe....)
Mi pani stylistka z salonu sukien ślubnych również poleciła Esotiq. Kupiłam bardotkę z lekkim niezadowoleniem, bo nie było w czym wybierać. Jakaś taka płaska itp. Poszłam na przymiarkę sukni i okazała się w porządku. Przy sukni ślubnej nie wybieramy stanika jak zwykle, czyli ma ładnie eksponować biust, dodawać walorów itp. itd. Przy sukni z reguły jest gorset, fiszbiny. Stanik ma spełniać podstawową rolę, ale nie przeszkadzać, nie wypychać do góry, tego co nie trzeba ;-). Po założeniu sukni ramiączka można zdjąć i będzie ok. bez żelowych. Gorset po to jest. Ale ważne, że dopiero po całym zapięciu/zawiązaniu. Pewnie w sukienkach bez elementu gorsetu jest nieco inaczej.
Ja swoja bielizne kupowalam w sklepie Lingeria. Naprawde polecam. Maja duzy wybor, niestety tani nie sa. Maja piekne gorsety i komplety. Spokojnie mozna dobrac nawet odcien. Sklep dla osob ktore maja wiekszy biust :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja polecam sklep christelle w Gdyni.
http://www.christelle.pl/

Mają świetny wybór, obsługa bardzo miła. W dniu mojej wizyty nie było odpowiedniego rozmiaru z fasonu, który mi się najbardziej podobał -pani sama zaproponowała, że sprowadzi. Teraz miałam telefon ze sklepu, że cały komplet w wybranej przeze mnie rozmiarówce jest odłożony w sklepie i czeka na mnie :)
a co robicie z ponczochami? bedziecie mialy? samonosne czy do pasa?
image
Ja planuję cieliste, cienkie (pewnie 8DEN) samonośne. Nie chodziłam w pasie nigdy, nie wiem czy chciałabym to testować w dzień ślubu :)
a co z ponczochami jak mamy sandaly?
image
Jak sa odkryte palce to raczej nie bedzie to najlepiej wygladac...
Widziałam, że firma marilyn ma pończochy z odkrytymi palcami więc może warto takich poszukać :)
do sandałów i open toe Gatta Holly
image

Uploaded with ImageShack.us
lub pretty polly (dostępne w uk)
image

Uploaded with ImageShack.us
podtrzymuję temat pończoch,
również myślałam o samonośnych, ale jak nieraz takie nosiłam, to po kilku godzinach uciskały, więc co dopiero po całym dniu i nocy latem ? jakieś inne pomysły sugestie?
Ja swoją bieliznę kupiłam w salonie ślubnym Langoria w Gdyni - super obsługa, Pani mi doradziła i pomogła w wyborze (leży super). No tylko jest jeden minus nie jest ona tania. Ja zapłaciłam za stanik, majtki i pas do pończoch 200zł
Pozdrawiam
Dzisiaj byłam w Esotique i polecam ich klasyczną kolekcję, są bardotki cieliste i białe i czarne, oprócz tego kilka modeli ze zdobieniami. Klasyczne, gładkie są superwygodne i nie odstają, mają silikonowe paski, które na prawdę dobrze trzymają bieliznę. I cena przystępna - ok 80zł.
Byłam też w Triumphie, ale nie znalazłam nic tak wygodnego jak w Esotique. Jednak pani bardzo pomocna i można dużo przymierzać i się dowiedzieć, na co warto zwrócic uwagę.
ja mam bardotkę z esotique jednak nie jest taka super zebym ja mogla zalozyc pod sukienke:) chociaz przymierzalam w niej wszystkie sukienki. Co do ponczoch to sie zastanawiam- moze wersja bez??
image
A co z nią nie tak? Tzn masz tą gładką zwykłą i nie pasuje pod sukienkę?
hej a czy ktoras z Was miala do czynienia z bielizna Laura Lingerie???
aja-K Kaja na co dzien jest ok, ale nie uklada sie tak super pod ubraniami, wiec na slub wole cos bardziej dopasowanego
image
dziewczyny wszedzie szukam czegos takiego http://kobietamag.pl/kolekcja-slubna-intimissimi-biel-romantyzm-i-zmyslowa-elegancja/ i nie moge znalezc:(
kolekcja intimissimi tylko rok temu miala to w ofercie w tym nie wiadomo i badz tu madry :(
image
ale czego konkretnie, bo jest kilka zdjęć :) Tych wysokich majtek?
tak, ale fajnie by bylo by siegaly za pupe, taka ala halka pod piersi az i nie z elastycznego materialu ( bo takie sa w triumphie i gattcie) ale z takiego jedwabnego
image
jeżeli ktoś byłby zainteresowany bielizną Laura Lingerie to zapraszam do kontaktu, jestem oficjalna Ambasadorką Marki (proszę podać maile a na pewno odpiszę).

w kolekcji również wysokie majtki jak na powyższym zdjęciu.

Dla zainteresowanych VOUCHERY na zakup bielizny o wysokości 20zł :)

Część kolekcji można obejrzeć tutaj: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.437056986357383.106095.344324282297321&type=1
http://wyszczuplajaca.pl/scandale-harmonie-halka-no-08.html a cos takiego tez mozna kupic??
image
Niestety nie posiadamy takiego modelu w ofercie, ale za to dostępne są wysokie figi takie jak wklejała Pani w linku powyżej.
Pozdrawiam i zapraszam do skorzystania z oferty.
http://www.laura-lingerie.com
Witam,

Jestem zainteresowana kupnem bardotki do ślubu w rozmiarze 65 czy posiada Pani takie modele jeżeli tak proszę o kontakt na emaila xjustysiax@interia.pl Gdzie macie Państwo salon żeby przymierzyć modele

Jak dla mnie najlepsza bielizna https://www.gatta.pl/pl/bielizna/bielizna-bezszwowa/majtki Akurat teraz zamawiam majtki bezszwowe. Numer jeden jeśli chodzi o bieliznę.

Jeśli zależy Ci na tym, aby bielizna była wykonana z wysokiej jakości materiałów i cieszyła oko męża, jej zakupu dokonaj tu: https://secretplace.pl/676-komplety (z uwagi na to, że dziś jest Międzynarodowy Dzień Gry Wstępnej, ceny bielizny w tym sklepie zostały obniżone o 35%, więc to idealny moment na jej zakup).

Inne tematy z forum Wesele bez ogłoszeń

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (216 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

do góry