Widok
My kupiliśmy wczoraj garnitur tutaj - http://www.modameska.com/salonyfirmowe2.htm (mają salon w Carrefourze), wcześniej odwiedziliśmy salony Próchnik ( garnitury ładnie wykończone, przecenione z 2500 na 1000 zł) i Vistuli. Tej ostatniej nie polecam - facet próbował nam wcisnąć garnitur prawie za 2000, zbyt szeroki w ramionach, bo ponoć mój narzeczony jest "niewymiarowy", dodatkowo dokładnie obejrzeliśmy szwy i wykończenie - było sporo niedoróbek,ściegi idą krzywo, podszewka wszyta niedokładnie, dlatego zrezygnowaliśmy.
Do salonu "Moda męska" trafiliśmy przypadkiem i kupiliśmy piękny czarno - szary garnitur za 500!!
Za całość - garnitur, kamizelkę z musznikiem, buty, koszulę, pasek, spinki, bieliznę i skarpetki zapłaciliśmy tylko 1100 zł (za zakup hurtowy otrzymaliśmy prawie 200 zł rabatu) Jesteśmy zadowoleni tym bardziej, że same buty narzeczonego (Nord) w Galerii kosztują powyżej 500 zł, my daliśmy po 20% rabacie - 232 zł - ceny można sprawdzić w firmowym sklepie internetowym:)
Do salonu "Moda męska" trafiliśmy przypadkiem i kupiliśmy piękny czarno - szary garnitur za 500!!
Za całość - garnitur, kamizelkę z musznikiem, buty, koszulę, pasek, spinki, bieliznę i skarpetki zapłaciliśmy tylko 1100 zł (za zakup hurtowy otrzymaliśmy prawie 200 zł rabatu) Jesteśmy zadowoleni tym bardziej, że same buty narzeczonego (Nord) w Galerii kosztują powyżej 500 zł, my daliśmy po 20% rabacie - 232 zł - ceny można sprawdzić w firmowym sklepie internetowym:)
Ja również polecam modameska.com. Garnitury są świetnie uszyte i bardzo tanie w porównaniu do innych firm. Są szyte w Kętrzynie, skąd oboje pochodzimy, więc tym bardziej polecam. Panie w Carrefourze są miłe i znają się na swojej pracy:)Kupowaliśmy tam garnitur w zeszłym roku i jesteśmy bardzo zadowoleni. Na ślub też tam kupimy:)
Ja swój kupiłem na szadókach, sklep Lancerto. Dopasowana marynarka, taliowany, lekko błyszczący ciemny grafit, bardzo fajny. Przeceniony z 1499 na 749zł. Wsześniej byłem w takich sklepach: Zara, Vistula, Próchnik, Sunset Suit i kilku innych i nic mi się nie podobało a w Lancerto zastanawiałem się między dwoma garniturami.
Ja kupiłem garnitur w Giacomo Conti - całość razem z dodatkami(buty, kamizelka, koszule, spinki do koszuli) wynisła mnie 1300PLN. Mają świetną obsługę(Factory, Kraków) m.in. darmowe poprawki krawiecke - kobiety sprawiają wrażenie bardzo obeznanych w temacie. Bez pośpiechu itd - generalnie polecam - a porównywałem z calą dostępną konkurencją.
Poza tym mają konkurs - do wygrania jest wycieczka. Zaglosujcie prosze na naszą fotkę - może sie uda:)
http://www.facebook.com/GiacomoPL?sk=app_130340883708703
POZDRAWIAM
Dariusz Odziomek
Poza tym mają konkurs - do wygrania jest wycieczka. Zaglosujcie prosze na naszą fotkę - może sie uda:)
http://www.facebook.com/GiacomoPL?sk=app_130340883708703
POZDRAWIAM
Dariusz Odziomek
My kupiliśmy w fashion housie. Nie pamiętam nazwy sklepu ( ten na przeciwko wejścia środkowego, po lewej stronie tego z agd). Pani super doradzała (tylko spojrzała i już wiedziała jaki rozmiar), nie pamiętam jak się nazywała, ale była w ciąży.
No i jeszcze dziś i wczoraj jest -20%.
Więc polecam, duży wybór.
No i jeszcze dziś i wczoraj jest -20%.
Więc polecam, duży wybór.
lancerto w fasion housie, jedna koitka jest tam bardzo dobra w doborze koloru i rozmiaru koszuli, garnituru, spinek. do tego spodnie dopasowuja gratis
Wczoraj byliśmy w Skórczu(słyszeliśmy o nich na forum). To olbrzymia kilkuset metrowa hurtownia garniturów. Podobno handlują z całą Polską. Kupiliśmy garnitur podwójnie taliowany, idealnie dopasowany do sylwetki męża. Wykończony rewelacyjnie, spodnie od środka obszyte żakardem, czegoś takiego jeszcze nie widziałam. Marynarka obszyta centymetrową lamówką i do tego cena szok 350 zł (utargowaliśmy 20 zł). Mąż mierzył podobny garnitur na Szadółkach za 1200 zł. Doliczając wszystkie dodatki zaoszczędziliśmy kilkaset złotych. Bardzo udana wycieczka. Polecam, bo takich cen, ani wyboru nie widziałam w żadnym sklepie na Pomorzu, a objechaliśmy kilka. Podaje z ulotki ich tel. i adres strony. 600 235 681, www. bonusmg.pl
Z tego co wiem to tak. Dawno tam jednak nie byłem tak więc nie mogę na 100% powiedzieć. Możesz się wybrac. Mała podpowiedź. Zorientuj sie jaki rozmiar na Ciebie pasuje. I jak akurat w salonie nie będzie garnituru w tym rozmiarze i wzorze jaki Cie interesuje to możesz zamówić sobie z ich strony internetowej gdzie jest tego o wiele więcej:
https://www.lancerto.com/kolekcje/garnitury.html
Swoją droga to teraz jest najlepszy okres na tego typu zakupy poniewaz ceny są o wiele niższe niż standardowo. W koncu mamy wyprzedaże.
https://www.lancerto.com/kolekcje/garnitury.html
Swoją droga to teraz jest najlepszy okres na tego typu zakupy poniewaz ceny są o wiele niższe niż standardowo. W koncu mamy wyprzedaże.
Zgadzam się. Najlepiej Lancerto. Są super wygodne. Warto zobaczyć tutaj co mają: https://www.lancerto.com/kolekcje/slub.html
To nie są jaja. Ludziom odpadają klepki z powodu ślubu. Pracuję w jednym z salonów z odzieżą męską (głównie garnitury) i to co się wyprawia przechodzi ludzkie pojęcie. Ludzie szukają garnituru nawet dwa lata przed ślubem, chodzą z całą rodziną (raz miałam rekord 13 osób do jednego klienta), sfrustrowane panny młode mają pretensje do swoich przyszłych mężów, że lepiej wyglądają od nich. Teksty typu "jak będę przy Tobie wyglądać, jak jakaś wieśniara" są niestety codziennością. Szukanie koszuli pod kolor sukienki, kiedy skrawek materiału z sukienki ślubnej od krawcowej przypomina raczej czyścik do obuwia (tak bardzo jest już wymiętolony) jest niestety codziennością.
Ogólnie współczuję panom młodym takich kobiety i wyborów życia w postaci idealnie pomarańczowej muchy dopasowanej do koloru wstążek na sali weselnej.
Ludzie - tylko spokój może was uratować :)
Ogólnie współczuję panom młodym takich kobiety i wyborów życia w postaci idealnie pomarańczowej muchy dopasowanej do koloru wstążek na sali weselnej.
Ludzie - tylko spokój może was uratować :)
W Trójmieście spokojnie da się kupić dobry gatunkowo garnitur ;-) Naprawdę nie ma co szaleć, jeśli nie ma potrzeby. Rzeczywiście niektórzy zbyt mocno ulegają przedślubnej gorączce i niepotrzebnie "cudują"... Tak samo jest zresztą ze ślubnymi "atrakcjami", które często są atrakcją wyłącznie dla Młodych, ale dla gości- już niekoniecznie ;-)
Jako osoba już po ślubie i jako wielokrotny gość weselny mogę śmiało napisać, że Goście wspominają zwykle TYLKO ( a może "aż) trzy rzeczy: jedzenie, muzykę i atmosferę. W moim odczuciu cała reszta jest tylko dodatkiem. Jeśli ktoś ma duży budżet i upiera się , żeby goście zrobili wielkie WOW, to oczywiście nikt mu tego nie zabroni ;-) Moje wesele obyło się jednak bez magika, gołąbeczków, pokazu fajerwerków, drink barów, fotobudki i innych cudów ;-) A i tak wszyscy wspominają je do dziś. Bo to ludzie są najważniejsi i to oni tworzą klimat. Nie dajcie się zwariować :)
Jako osoba już po ślubie i jako wielokrotny gość weselny mogę śmiało napisać, że Goście wspominają zwykle TYLKO ( a może "aż) trzy rzeczy: jedzenie, muzykę i atmosferę. W moim odczuciu cała reszta jest tylko dodatkiem. Jeśli ktoś ma duży budżet i upiera się , żeby goście zrobili wielkie WOW, to oczywiście nikt mu tego nie zabroni ;-) Moje wesele obyło się jednak bez magika, gołąbeczków, pokazu fajerwerków, drink barów, fotobudki i innych cudów ;-) A i tak wszyscy wspominają je do dziś. Bo to ludzie są najważniejsi i to oni tworzą klimat. Nie dajcie się zwariować :)
Polecam https://www.lancerto.com/kolekcje/slub.html
Mają outlet w Fashion House Outlet w Gdańsku Szadółki
Mają outlet w Fashion House Outlet w Gdańsku Szadółki
Faktycznie na rynku jest coraz więcej firm oferujących garnitury. Z jednej strony dobrze bo mamy większy wybór z drugiej z kolei coraz ciężej się połapać które firmy są faktycznie tak dobre jak o sobie mówią. Ja ze swojej strony mogę polecić pako lorente-mają według mnie najlepsze garnitury jakościowo i cenowo. A dodatkowo obsługa u nich w sklepach stacjonarnych bajka!! Widać. że pracują zawodowcy
Mój mąż kupił w Pako Lorente i nie mamy zarzutów. Wyglądał bardzo dobrze. Fakt, musieliśmy go dopasować, ale to na miejscu Panie go zmierzyły i nie było z tym żadnego problemu. Dobrze się w nim czuł, a martwiłam się jak przeżyje całą noc pod krawatem, bo na co dzień ubiera się luźno. Ale sprawdziłam skład zanim zdecydowaliśmy się na zakup i był bardzo dobry. Już nie pamiętam dokładnie co było tam napisane, ale duuuużo wełny. Więc nie ma co się dziwić, że mi się luby nie męczył :))))